Ρουμελιώτης - Παπαφωτίου: "Πρωτάθλημα, με κόσμο ή χωρίς, σε οποιαδήποτε έδρα"

Ρουμελιώτης - Παπαφωτίου: "Πρωτάθλημα, με κόσμο ή χωρίς, σε οποιαδήποτε έδρα"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

volley syn typou βολει συν τυπουΣυνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου αυριανού -κεκλεισμένων των θυρών- τελικού του πρωταθλήματος, έδωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί, ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Ο Μανώλης Ρουμελιώτης και η Αθηνά Παπαφωτίου ξεκαθάρισαν ότι η Ένωση θέλει το πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι η τιμωρία εκμηδενίζει το πλεονέκτημα έδρας που είχε εξασφαλίσει.

Ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων” τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έγινε μία πολύ σκληρή προσπάθεια και από τις δύο ομάδες από την αρχή της χρονιάς και πιστεύω κι εγώ ότι πανάξια είμαστε στον τελικό. Ανέλαβα την ομάδα πριν λίγο διάστημα, οπότε η επιτυχία για την είσοδο στα πλέι οφ ανήκει και στον προκάτοχό μου και θέλω να ευχαριστήσω τον ίδιο που βρισκόμαστε εδώ. Βλέποντας και τα παιχνίδια που έχουν γίνει μεταξύ των δύο ομάδων πιστεύω ότι θα δούμε καλό θέμα, συναρπαστικά παιχνίδια με εναλλαγή στο σκορ. Το γεγονός ότι ο τίτλος κρίνεται τρεις τις 3 νίκες συνεπάγεται ότι χρειάζεται υπομονή, σωστή συγκέντρωση, υγεία πάνω από όλα για να παρακολουθήσουν οι Έλληνες φίλαθλοι πολύ ωραίο θέαμα. Είναι κάτι, άλλωστε, που περιμένουμε από αρχή της χρονιάς και θέλουμε να δούμε τις δύο αυτές καλές ομάδες να συναγωνίζονται για το τρόπαιο. Η ομάδα μου είναι έτοιμη, διψάει για έναν τίτλο. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των φιλάθλων αλλά και στις δυσκολίες μίας τέτοιας σειράς παιχνιδιών. Υπάρχουν τρία, τέσσερα, πέντε παιχνίδια, που κάθε ένα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο και σίγουρα χρειάζεται σωστή διαχείριση στο αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα. Αν υπάρχει νίκη ή ήττα, γιατί αυτό μετράει. Είναι ιδιαίτερο θέμα και παίζει και ο ψυχολογικός τομέας, αφού κρίνεται το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχηθώ υγεία και στις δύο ομάδες για να παρακολουθήσουμε όλοι μία γιορτή για το βόλεϊ για να ανέβει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Θέλω και ελπίζω να είμαστε εμείς στο τέλος πρωταθλητές».

Σε ερώτηση που έγινε για το πόσο διαφορετικά είναι τα παιχνίδια των τελικών από τις αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου ο Μανώλης Ρουμελιώτης είπε: “Σε μία σειρά όπως αυτή, όταν μιλάμε για δύο πολύ καλές ομάδες, με ολοκληρωμένο ρόστερ, 12 ισάξιες αθλήτριες από κάθε ομάδα, σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που θα θέλει καθένας από τους προπονητές να δοκιμάσει. Εξάλλου ο Γιάννης είναι ένας πολύ έμπειρος και πανέξυπνος προπονητής, οπότε σίγουρα θα έχει φυλαγμένα κάποια ατού για αυτή τη σειρά των παιχνιδιών. Αλλά και εμείς από τη δική μας πλευρά θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών, γιατί είναι τελείως διαφορετική. Παίζει ιδιαίτερο ρόλο η ψυχολογία, αλλά και από πλευράς τακτικής υπάρχει ιδιαίτερη βαρύτητα, στο πώς θα αντικρούσει κάθε ομάδα τα ατού των αντιπάλων ή πώς θα επιβάλει τον δικό της ρυθμό σε κάθε ένα από τα ματς”.

Από την πλευρά της η αρχηγός της Ένωσης τόνισε: Έφτασε η ώρα των τελικών. Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν. Είναι η κορύφωση του πρωταθλήματος και όλης της χρονιάς. Θέλω να ευχηθώ να είμαστε υγιείς, να γίνουν καλά παιχνίδια και ας κερδίσει ο καλύτερος. Εχουμε το αβαντάζ της έδρας, το οποίο ουσιαστικά εκμηδενίζεται, αφού θα παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών. Από εκεί και πέρα για την ΑΕΚ είναι σημαντικό να κερδίσει, είτε με κόσμο είτε χωρίς, σε οποιαδήποτε έδρα και ελπίζω να το καταφέρουμε φέτος”.

Αναφορικά για το εάν υπάρχουν κρυφά όπλα ή εκπλήξεις που μπορεί να επιφυλάξει η μία ομάδα στην άλλη, η Αθηνά Παπαφωτίου είπε: “Εννοείται ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Δεν έχει σημασία τι έγινε στους αγώνες του πρωταθλήματος, αφού τα πλέι οφ είναι διαφορετική διαδικασία. Για εμένα το σημαντικό είναι ποια ομάδα θα είναι πιο έτοιμη και θα μπορεί να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στις συνθήκες του παιχνιδιού”.

Τέλος για το ότι ο πρώτος τελικός διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών η αρχηγός της ΑΕΚ τόνισε “Είναι κρίμα εξαιτίας κάποιων συγκεκριμένων ατόμων να χαλάει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και είναι κρίμα στο αποκορύφωμα του πρωταθλήματος να μην μπορούν να μπουν στο γήπεδο ο απλός φίλαθλος κόσμος, οι φίλοι μας, οι οικογένειές μας και οι άνθρωποι που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά. Αυτή η εικόνα αδικεί το βόλεϊ, το προϊόν μας» και ξεκαθάρισε για τον εάν η απουσία του κόσμου της ΑΕΚ θα επηρεάσει την έκβαση του πρώτου αγώνα: “Ο κόσμος της ΑΕΚ δίνει πολύ δυναμικό «παρών» εντός έδρας. Για μένα το πλεονέκτημα έδρας είναι ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό που βοηθά την ομάδα που έχει. Από εκεί και πέρα είναι συν ένα παιχνίδι στην αντίπαλη έδρα ή στη δική σου έδρα. Όποιος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να παίξει σε οποιαδήποτε έδρα, ανεξαρτήτως παρουσίας κόσμου».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X