«Το μοντέλο… Σιμεόνε και ο Δέλλας που κρίνεται», γράφει ο Θοδωρής Ραλλής

ΦΩΤΟ από το ΠΑΟ Κρουσώνα - ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

dellasΟμολογώ ότι βλέποντας τα πανηγύρια στην Μαδρίτη για την πρόκριση της Ατλέτικο, στο νου μου ήρθε ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Μεγάλος παίκτης, σύμβολο στις ομάδες που αγωνίστηκε. Και  τώρα βγάζει το παντεσπάνι του στην Ατλέτικο, οδηγώντας την στα ημιτελικά, μετά από 40 χρόνια. Κάθομαι και σκέφτομαι. Και ο Δέλλας είχε σπουδαία καριέρα, ήταν πρωταγωνιστής στις ομάδες του, πήρε και ευρωπαϊκό με την Εθνική. Αλλά σήμερα, οκτώ μήνες μετά την πρώτη του ουσιαστικά χρονιά σαν προπονητής, τον έχουμε τελειώσει ήδη. Ανύπαρκτο τον χαρακτηρίζει ο ένας, λίγο ο άλλος, ανέτοιμο για την ΑΕΚ κάποιος άλλος.

Με  τα αρνητικά σχόλια να πληθαίνουν κάθε εβδομάδα, μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.  Και όλοι επιθυμούν η ομάδα να πάει με έναν έτοιμο προπονητή στην Football League. Εδώ στο enwsi.gr έχουν καταθέσει την… γνώμη τους (μέσω σχολίων) πολλοί «πολέμιοι» του προπονητή. Υπάρχουν και άλλοι που τονίζουν ότι χρειάζεται χρόνο και εμπιστοσύνη για να μπορέσει να δείξει πράγματα.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Σιμεόνε άλλαξε τέσσερις ομάδες μέσα σε δύο χρόνια και βρήκε στέγη στην Μαδρίτη, όπου τα τελευταία τρία χρόνια έχει μεγαλουργήσει. Εκεί βέβαια είχαν την υπομονή να περιμένουν, αλλά είχαν και την τύχη να πάρουν άμεσα τίτλο, αφού στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της Ατλέτικο, ο Αργεντίνος κατάφερε να πάρει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την ΑΕΚ; Θα ρωτήσει κανείς, διαβάζοντας τα παραπάνω.

Υπάρχουν ομοιότητες, αλλά το κυριότερο. Αυτό το μοντέλο προπονητή πρέπει να στηριχθεί.  Κανείς δεν έκανε θαύματα από την πρώτη μέρα, από την πρώτη χρονιά αν θέλετε. Και από την στιγμή που ο Δέλλας είναι παιδί της ΑΕΚ, αξίζει περισσότερης υπομονής από όση θα υπήρχε για κάποιον άλλο.

Άλλωστε μιλάμε για έναν άνθρωπο που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, την προπονητική. Που θεωρεί ότι έχει και αυτός την δική του μεγάλη ευκαιρία. Και δουλεύει όσο λίγοι συνάδελφοι του. Γνωρίζοντας ότι κάθε μέρα δίνει εξετάσεις, ότι κρίνεται.

Δεν έχω θαμπωθεί απο την εικόνα της ΑΕΚ φέτος στην Γ’ Εθνική. Αλλά δεν είμαι ο μόνος. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία θα μπορούσε να σταθεί κανείς. Αλλά αυτό το ξέρει και ο ίδιος ο προπονητής. Για αυτό τσαντίζεται σε μεγάλο βαθμό.  Όπως είναι επίσης δεδομένο ότι η ομάδα που βλέπει στο γήπεδο, σε σχέση με αυτή που δουλεύει στις προπονήσεις είναι η μέρα με την νύχτα. Την ίδια απορία είχα και εγώ. Μην ρωτήσετε. Δεν πήρα πειστική απάντηση.

Υ.Γ  Το τελευταίο ξέσπασμα του προπονητή, φανερώνει έναν  άνθρωπο που μέσα από τα λεγόμενα του έχει αποφασίσει με ποιους θα προχωρήσει την νέα χρονιά, αν πάρει το χρίσμα από την διοίκηση. Ήταν σαφέστατο, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, ότι κάποιοι έχασαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Δέλλας και τώρα είναι αργά να ανατρέψουν την κατάσταση.

Υ.Γ1 Η άλλη όψη του νομίσματος πάντως λέει ότι ο Δέλλας νιώθει έντονη πίεση  πλέον και δεν βλέπει την ανάλογη στήριξη από τους παίκτες του.

Υ.Γ2 Ποια ομάδα που βγήκε πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πήρε το πλεονέκτημα έδρας, κινδυνεύει να μην παίξει ούτε ένα παιχνίδι με κόσμο;

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X