
Τα φετινά δεδομένα στη διαιτησία, στην «προστασία» του Ολυμπιακού, μετά την συμμαχία ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ για την ΕΠΟ και τον «πόλεμο» στην ΑΕΚ είναι ξεκάθαρα!
Η ΑΕΚ διαρκώς στοχεύεται και κιτρινίζεται όσο οι ανταγωνιστές της κάνουν… υγιεινούς περιπάτους.
Ο Ορμπελίν Πινέδα, ο Έρικ Λαμέλα και ο Γενς Γιόνσον, με τις κάρτες που πήραν με τον Ατρόμητο, θα πρέπει να απουσιάσουν από ένα από τρία τελευταία ματς της ΑΕΚ, μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου. Είτε με τον Αστέρα εκτός, είτε με τον Ολυμπιακό εντός, είτε με τον Άρη τελευταία αγωνιστική πάλι εκτός. Όχι εύκολες αποφάσεις για τον Αλμέιδα, ειδικά από την στιγμή που με τον Αστέρα ήδη έχουν δηλωθεί να εκτίσουν Περέιρα και Μουκουντί.
Η Ένωση έχει φτάσει τις 64 κάρτες και η διαφορά της με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου είναι τεράστια. Χθες απέναντι σε Πανσερραϊκό και Λαμία, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πήραν από… μία κίτρινη κάρτα.
Μετά τα χθεσινά ματς, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφτασαν τις 60, τη στιγμή που οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν δεχτεί 39 και εκείνοι του ΠΑΟΚ 46 κίτρινες κάρτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη απορία ως προς το πώς γίνεται η διαφορά της ΑΕΚ στις κίτρινες κάρτες να είναι τόσο μεγάλη έγκειται στο γεγονός πως η Ένωση είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας στο ελληνικό πρωτάθλημα με μέσο όρο 65.4% στα παιχνίδια της. Ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος σε αυτή την παράμετρο (60%) και ο ΠΑΟΚ τρίτος (58%).
Πώς γίνεται η ομάδα που έχει την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της σε σχέση με κάθε άλλη στο πρωτάθλημα έχει ανάλογες κίτρινες κάρτες με μια ομάδα όπως ο Παναιτωλικός (40% κατοχή μπάλας, 67 κίτρινες κάρτες) που δίνει την μπάλα και κάνει άμυνα;
Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία για τα φάουλ, με τους διαιτητές να σφυρίζουν εις βάρος της… όσα έχει και η τελευταία στη βαθμολογία Λαμία, η οποία είναι εκείνη που έχει τη μικρότερη κατοχή μπάλας στο πρωτάθλημα.
Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ του 65.4% κατοχής της μπάλας κατά μέσο όρο ανά ματς έχει κάνει στο πρωτάθλημα 314 φάουλ και η -τελευταία- Λαμία με 41% κατοχή μπάλας ανά ματς έχει κάνει 320 φάουλ!
Ολα τα παραπάνω προφανώς και είναι αποτέλεσμα της νεοσυμμαχίας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, πως ο Ιβάν Σαββίδη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ… έβαλαν ξανά τον ΟΣΦΠ στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το «παράθυρο», τις «μεταγραφές» στο λιμάνι τους τελευταίους μήνες και για τον «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει στην ΑΕΚ του Μάριου Ηλιόπουλου!
Κανένα πέναλτι από Ελληνα διαιτητή για την ΑΕΚ
Ένα ιδιαίτερα αρνητικό, και παράλληλα ανησυχητικό κι ενδεικτικό των… προθέσεων, στατιστικό έχει δημιουργήσει η ΑΕΚ όταν σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές στις αναμετρήσεις της!
Μάλιστα, απομένει ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα που Έλληνες ρέφερι θα σφυρίξουν την ΑΕΚ. Εκείνο της επόμενης αγωνιστικής στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα AKTOR.
Ακολούθως, στα δυο ματς με Ολυμπιακό και Άρη για τη κανονική διάρκεια και στους έξι αγώνες των πλέι οφ, αναμένεται να οριστούν ξένοι διαιτητές, όπως και στους δύο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.
Το αρνητικό σερί της ΑΕΚ με τους Έλληνες
Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα στη σεζόν, όποτε έχει οριστεί Έλληνας διαιτητής σε ματς της Ένωσης, η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ούτε ένα πέναλτι, παρότι έχουν υπάρξει φάσεις σε αγώνες που έπρεπε να της είχαν δοθεί!
Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι στα εκτός έδρας παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Παναιτωλικό, όταν οι Τσιάρας και Πουλικίδης… έκλεισαν τα μάτια σε πέναλτι που έπρεπε να δοθούν υπέρ της Ένωσης, αλλά και τα αντίστοιχα VAR!
Στο ματς του Αγρινίου, ο Πουλικίδης κατάπιε την ανατροπή του Τσάβες στον Ρομπέρτο Περέιρα ενώ στις Σέρρες ο Τσιάρας τα έκανε επίσης… μαντάρα καθώς δεν έδωσε πέναλτι ούτε στην πεντακάθαρη ανατροπή του Πινέδα αλλά ούτε και στο σπρώξιμο πάνω στον Οντουμπάτζο, με την ΑΕΚ να γνωρίζει την ήττα με 1-0 και στους δυο αγώνες!
Όσον αφορά τα κερδισμένα πέναλτι της ΑΕΚ φέτος, και τα τρία έχουν υποδειχθεί από ξένους διαιτητές!
Συγκεκριμένα, ο Γερμανός Στέγκεμαν υπέδειξε πέναλτι στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με το οποίο ο Άμραμπατ έκανε το 2-0, ο Πορτογάλος Βερίσιμο έδωσε πέναλτι στο ΑΕΚ-Άρης για το πρωτάθλημα που μετέτρεψε σε γκολ ο Αντονί Μαρσιάλ.
Τέλος, για το Κύπελλο, στο πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Ιταλός Σότσα έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ αλλά ο Μαρσιάλ αστόχησε.
- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Η Νιόν και η 160η θέση βαράνε… καμπάνες στην ΑΕΚ!
- Τι ισχύει με τον Μερεντιέλ και την ΑΕΚ!
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Οι πιθανοί αντίπαλοι του δεύτερου της Super League στο Champions League – Τι ισχύει για την ΑΕΚ!
- Η ΑΕΚ περνάει από… κόσκινο την ελληνική αγορά ενόψει καλοκαιριού!



Η Μπάγερν έστειλε ανθρώπους να δουν τον Καρέτσα εν δράσει!

Γιώργος Ζαμπέτας: «Ο Γιώργος Νταλάρας είναι καλός υποκριτής, έχει χάρισμα»

Τρομερή Νιούκαστλ νίκησε 2-1 την Λίβερπουλ στον τελικό και σήκωσε το League Cup

Κοντά στο αγωνιστεί στο MLS ο Πογκμπά

«Μπαμ» από Λατινοπούλου: Αυτοί είναι οι δύο από τη ΝΔ που παίρνει στη Φωνή Λογικής!