
Επική ανατροπή με γκολ του Κανάκη και του Νεστορίδη, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έπαιζε από το πρώτο ημίχρονο με 0-1 και μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο με Πομώνη
Η σημερινή ημερομηνία είναι ταυτισμένη με δύο μεγάλες όσο και «ξεχασμένες» νίκες της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού το 1959 και το 1970, σε εποχές που το αθηναϊκό ντέρμπι είχε τεράστια αίγλη. Στις 15 Φεβρουαρίου 1959, στο χωμάτινο –και… ανεμοδαρμένο εκείνη τη μέρα– γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ πέτυχε μια από τις πιο ηρωικές νίκες της σε ντέρμπι, αφού το τελικό είχε διαμορφωθεί με ανατροπή και με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λάκη Εμμανουηλίδη στο 32’.
Η ΑΕΚ, που είχε «σπάσει» τα δοκάρια και πριν και μετά την αποβολή (30’ Κανάκης, 38’ Σταματιάδης), ατύχησε να μείνει πίσω στο σκορ στο 43’ με γκολ του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ και να πρέπει να ανατρέψει την κατάσταση με παίκτη λιγότερο και με κόντρα τον άνεμο στο δεύτερο ημίχρονο. Τα κατάφερε όμως και μάλιστα μέσα σε ένα λεπτό! Στο 48’ ο Γιάννης Κανάκης ισοφάρισε και αμέσως μετά έγινε το 2-1 με πέναλτι του Κώστα Νεστορίδη, που είχε κερδίσει ο Κανάκης. Η ΑΕΚ κράτησε τη νίκη ως το τέλος και ανέβηκε μόνη στην κορυφή του (τελευταίου, πριν από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής) Πανελληνίου πρωταθλήματος, όμως ο τίτλος θα κρινόταν υπέρ του Ολυμπιακού στην τελευταία αγωνιστική.
Η γκολάρα του Πομώνη
Εντεκα χρόνια αργότερα η ΑΕΚ πέτυχε τη μία από τις συνολικά τέσσερις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την επταετία 1965-72. Το σκορ ήταν 0-1 και σκόρερ ήταν ο Σπύρος Πομώνης με εντυπωσιακό εναέριο βολέ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Ενα από τα πιο ωραία γκολ όλων των εποχών που έχει πετύχει η ΑΕΚ σε ντέρμπι.
Πηγή: Δικέφαλος
Tsak attack με Tsil out: Τα play offs και η επόμενη μέρα που... δεν περιμένει! (VIDEO)- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Η ΑΕΚ απαντά στον Μαρινάκη: «Πολύ χαμηλό επίπεδο με ποινικά κολάσιμους χαρακτηρισμούς, προάγει διχασμό και τοξικότητα – Προσχηματική η πρόταση του για τηλεοπτικά!»
- Europa League: Το… φάρδος τελείωσε απόψε, η Μπόντο Γκλιμτ απέκλεισε (2-4 συνολικό σκορ) τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη (VIDEO)
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Ο σχεδιασμός με Αλμέιδα και η ονοματολογία!
- Κλάμα Μαρινάκη: Τα έριξε στη διαιτησία του Τσβάιερ (!) και την έδρα της Μπόντο Γκλιμτ μετά τον αποκλεισμό!



Αμορίμ: «Πιστεύω πολύ στον Μάουντ, χρειαζόμαστε παίκτες σαν εκείνον!»

ΑΕΚ: Κόντρα (16:00) στον ΝΟ Βουλιαγμένης δοκιμάζεται η γυναικεία ομάδα πόλο

ΑΕΚ: Με ανεβασμένη ψυχολογία για τη νίκη (17:00) στη Λάρισα η ανδρική ομάδα πόλο

Πέθανε ο Κώστας Διαμαντής – Ηταν πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΑΕΚ: Για νέα νίκη (14:00) στη Κοζάνη πριν τα πλέι οφ