Ατματσίδης στο enwsi.gr: «Τα κρυμμένα αεροπλάνα στις αυλές»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

atmaΜπορεί τα χρόνια να πέρασαν, αλλά σε κάποιους ανθρώπους το ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη τους. Δεν είναι και λίγο πράγμα να πηγαίνει κανείς σε εμπόλεμη ζώνη προκειμένου να δείξει την αντίθεση του στον πόλεμο. Η αποστολή της ΑΕΚ πριν 15 χρόνια έγραψε ιστορία με την κίνηση της να ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να παίξει ποδόσφαιρο. Όταν πολλοί δεν πλησίαζαν καν στα σύνορα.  Οι κιτρινόμαυροι πήραν τον δρόμο για την Γιουγκοσλαβία και σε καμία στιγμή δεν μετάνιωσαν για αυτό το ταξίδι. Ένα από τα μέλη της αποστολής ήταν και ο Ηλίας Ατματσίδης. Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ περιγράψει ανατριχιαστικές εικόνες από όλη αυτή την εμπειρία που έζησε μαζί με τους συμπαίκτες του.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν μας προτάθηκε στα αποδυτήρια να ταξιδέψουμε, υπήρχαν πολλοί που θορυβήθηκαν με αυτή την ιδέα. Ήταν πολύ δύσκολο να σκεφτούμε ότι θα πρέπει να φύγουμε από την χώρα μας για να πάμε σε μια άλλη που δοκιμάζεται από πολέμους. Όμως όταν καταλάβαμε  τον σκοπό για τον οποίο θα γινόταν αυτό, οι περισσότεροι είπαμε ναι και μάλιστα με μεγάλη χαρά. Ήταν εμπειρία ζωής για όλους όσους ζήσαμε αυτή την εμπειρία. Σε καιρό πολέμου εμεί στείλαμε το μήνυμα μας για να ζήσουν όλοι ειρηνικά».

Ο «Ατμα» μίλησε και για τις αντιδράσεις του κόσμου βλέποντας την αποστολή της ΑΕΚ. «Δεν το περίμεναν. Αυτοί είχαν τα προβλήματα τους και μας υποδέχτηκαν σαν ήρωες. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας».

Τα βομβαρδισμένα τοπία είναι εικόνες που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει. Στην διαδρομή από το αεροδρόμιο για το γήπεδο, με γυμνό μάτι καταλάβαινε κανείς την σκληρή πραγματικότητα. «Κατεστραμμένα κτίρια, αεροπλάνο κρυμμένα σε αυλές σπιτιών, απίστευτα πράγματα. Δεν τα χωρούσε ο νους μας. Αλλά ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει κάνω στην ζωή μου και στην καριέρα μου».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X