
Ολα όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρουί Βιτόρια
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρουί Βιτόρια, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επικράτηση της ομάδας του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αναφέροντας εκτενώς το πώς κέρδισε στο τακτικό κομμάτι τον Ματίας Αλμέιδα. Επίσης, μίλησε για τους στόχους των «πρασίνων», αλλά και για το πόσο δύσκολη ομάδα είναι η «Ένωση».
Αναλυτικά όλα όσα είπε:
Για το πλάνο, την επιλογή Πελίστρι και αυτή η νίκη κατά πόσο φέρει τον Παναθηναϊκό σε ευνοϊκή θέση για την επίτευξη του στόχου:
«Οι ποδοσφαιριστές μου ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στο τακτικό πλαίσιο του αγώνα, ειδικά από την άποψη ότι προερχόμασταν από ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οπότε η διαχείριση των ποδοσφαιριστών, είχε τις ιδιαιτερότητές της, για να είμαστε σίγουροι πως οι ποδοσφαιριστές που θέλαμε να ξεκινήσουν από την αρχή θα ήταν στο κατάλληλο επίπεδο. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα και έπρεπε ήμασταν καλά οργανωτικά στο τακτικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, γνωρίζοντας ότι πρέπει να αμυνθούμε πιο χαμηλά, γνωρίζαμε πως θα άφηνε χώρους η ΑΕΚ. Έτσι ο Πελίστρι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και μπορούσαμε να πάρουμε από αυτό, αυτά που αναζητούσαμε. Θεωρώ πως ήμασταν καλά στο αμυντικό μας κομμάτι, με τους ποδοσφαιριστές να είναι συγκεντρωμένοι στις τοποθετήσεις τους. Κάναν σχεδόν άψογο παιχνίδι. Όταν είχαμε τη μπάλα στα πόδια μας, κάναμε κίνηση στην πλάτη της άμυνας, με παίκτες που θα μπορούσαν να το κάνουν. Έτσι κι έγινε και το εκμεταλλευτήκαμε. Ο Τετέ προερχόταν από δύο σερί ματς που αγωνίστηκε και θεώρησα ότι έπρεπε να μείνει στον πάγκο και όταν θα έμπαινε θα έδινε ενέργεια. Ο Τσέριν επίσης προερχόταν από τρία ματς υψηλής έντασης. Θέλαμε ενέργεια στον χώρο του κέντρου, ξέροντας πως και η ΑΕΚ είχε καλούς ποδοσφαιριστές και γνωρίζοντας πως πρέπει να αμυνθούμε κάποιες στιγμές παραπάνω. Ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό και όταν μπήκε ο Τσέριν έδωσε την απαραίτητη ενέργεια.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, δεν θέλουμε να κάνουμε μακροπρόθεσμες σκέψεις. Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος της ομάδας, αλλά αν σκεφτόμαστε το πολύ μέλλον θα χάσουμε τη σκέψη μας στο παρόν. Εμείς πρέπει να παίρνουμε τους 3 βαθμούς. Κλείσαμε το ματς με την ΑΕΚ και από αύριο θα σκεφτόμαστε τον επόμενο αγώνα. Έτσι θα σκεφτόμαστε μέχρι τέλους».
Για τον Πάλμερ Μπράουν και το γεγονός πως αγωνίστηκε μετά από 15 μήνες:
«Πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά λίγο πιο ειδικά και στον Πάλμερ Μπράουν. Παρόλο που γενικά δεν μ’ αρέσει να αναφέρομαι ξεχωριστά σε παίκτες μου, θα κάνω μία εξαίρεση γιατί αγωνίστηκε πολύ καλά. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει καλές προπονήσεις με την ομάδα, ήταν έτοιμος να αγωνιστεί, απλά περιμέναμε την κατάλληλη ευκαιρία. Όταν έγινε και ήταν έτοιμος, ήμουν σίγουρος για εκείνον. Δεν έκανα δεύτερες σκέψεις, ούτε σκέφτηκα αλχημείες. Ο Πάλμερ μπήκε, έπαιξε πολύ καλά και απέναντι σε δύο καλά φορ (Γκαρσία, Πιερό), τα πήγε πολύ καλά. Μπορεί να δώσει πολλά στο ρόστερ που έχουμε. Όποιος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στο ρόστερ μας, είναι εδώ με την αξία του και πάντα είναι έτοιμος ν’ αγωνιστεί».
Για την άμυνά του και πώς έχει δείξει βελτίωση, ειδικά στα ντέρμπι:
«Για μία ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, πρέπει να είναι καλή σε όλους τους τομείς, είτε στην επίθεση, είτε στην άμυνα. Γνώριζα πως στην άμυνα θέλαμε βελτίωση και γι’ αυτό πρέπει να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου, γιατί άκουσαν και… αγόρασαν τις ιδέες μας. Έχουμε μία ομάδα με καλές τοποθετήσεις, δεν φοβάται να αμυνθεί πιο κοντά στην εστία της αν παραστεί τέτοια ανάγκη. Δεν σημαίνει η αμυντική μας βελτίωση, ότι κάνουμε εκπτώσεις στο επιθετικό μας κομμάτι. Παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, που θες να το παρακολουθήσεις πρέπει να υπάρχει ισορροπία και πρέπει να ξέρουμε πως οι ευκαιρίες στα ντέρμπι θα είναι περιορισμένες και έτσι είναι και η άμυνα που μπορεί να σου δώσει παιχνίδια. Έτσι σε 3 ματς στο 2025 έχουμε δεχθεί λίγες φάσεις από τους αντιπάλους μας».
Τι θέλει ακόμα να βελτιώσει, για να γίνει η δικιά του ομάδα:
«Κάτι που είπα στους ποδοσφαιριστές πριν το παιχνίδι, όταν κάναμε την ομιλία. Όταν ήρθαμε η ομάδα ήταν στην 8η θέση. Και εννοείται πως είχαμε μεγάλη συνείδηση του γεγονός και να βάλεις από κάτω 8 ομάδες δεν είναι κάτι εύκολο. Ήταν δύσκολο να αρχίζεις να περνάς τους αντιπάλους σας. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να συγκεντρωθούμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν κοιτούσαμε την 1η θέση δεν θα σε έβγαζε πουθενά. Εμείς βελτιώσαμε κάποια πράγματα, παιχνίδι με παιχνίδι. Η ομάδα έχει καταφέρει να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Έχει κερδίσει δύο από τα ντέρμπι της φγετινής χρονιάς και στέλνει μήνυμα για την ποιότητα και το μέταλλο ου Παναθηναϊκού. Όπως επίσης θεωρώ πως η ομάδα έχει δυναμώνει στο πνευματικό κομμάτι και στις αντοχές, αφού είχαμε και ματς την Τετάρτη, που η ΑΕΚ δεν είχε. Καταφέραμε με τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών να είμαστε στο 100% και σήμερα. Μπορούμε να βελτιώσουμε κι άλλα κομμάτια. Βλέπουμε την πορεία μας όμως βήμα-βήμα, δεν κάνουμε μακροπρόθεσμα πλάνα, για να μην κάνουμε πισωγυρίσματα. Δεν θα ήθελα να πω εδώ ποια είναι τα σημεία που η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί. Γνωρίζω πολύ καλά και το ‘χω στο μυαλό μου για να το δουλέψω στις προπονήσεις που έρχονται για να έχουμε καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον».
Για το εάν είναι αβαντάζ πως ο Ολυμπιακός έχει παιχνίδι με την Πόρτο, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι για το Κύπελλο:
«Από την πλευρά μας έχουμε τη δικιά μας φιλοδοξία. Δεν μπορώ να σχολιάσω αν αυτό θα αποτελέσει δικό μας αβαντάζ ή όχι. Εγώ μπορώ να υποσχεθώ πολύ σκληρή δουλειά και θέλω να έχω όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μου. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε πολύ σημαντικό αγώνα και να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου θα μου δώσει κάτι καλό. Θέλουμε να παίζουμε το δικό μας ποδόσφαιρο παντού. Η ομάδα μου είναι προετοιμασμένη να πάει σε οποιαδήποτε έδρα να πάει να πάρει τη νίκη. οι παίκτες έχουν κατανοήσει τις ιδέες που τους έχουμε περάσει».
- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Θα ασχοληθούν οι αρμόδιοι Εισαγγελείς με τη δήλωση του Φεράντο μετά το ΑΕΚ-Πανσερραϊκός; (VIDEO)
- ΣΟΚ: Επίθεση από μπράβους στο μαγαζί του Σάββα Παντελίδη!
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Αποθεώνει τον Μαρσιάλ το «Givemesport»: «Εχει αναγεννηθεί στην ΑΕΚ – Γκρινιάζουν οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω των κορυφαίων εμφανίσεών του!»
- ΠΑΕ ΑΕΚ: «Αβάσιμη η ανακοίνωση του ΔΣ της Super League – Δεν έχουμε δώσει καμία εξουσιοδότηση για οτιδήποτε»!



Χούτερ: «Φαβορί η Μπενφίκα, αλλά μπορούμε να περάσουμε»

Tα σημερινά πρωτοσέλιδα ΕΔΩ (ΦΩΤΟ)

Ο Ηλιόπουλος αφού έδειξε αντοχές, μπολιάζει την ΑΕΚ με δυναμική

The Chase: Η «χρυσή» τετράδα έγραψε ιστορία κερδίζοντας το μεγαλύτερο ποσό στα χρονικά του παιχνιδιού (VIDEO)

Η… θαρραλέα πρόβλεψη του Αγκουέρο δεν τον δικαίωσε – Τι στοίχημα είχε βάλει και τι χάνει λόγω της ήττας της Μάντσεστερ Σίτι!