
Ο Θάνος Τσίμπος αναλύει τα δεδομένα για τις εκτός έδρας εμφανίσεις της ΑΕΚ και βλέπει τον Προμηθέα να έρχεται στην Ευρώπη
H ΑΕΚ προετοιμάζεται για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, μετά από ακόμα μια τσάμπα ήττα απέναντι στην Καρδίτσα. Η αλήθεια είναι ότι έχει κουράσει τους οπαδούς της Ένωσης, ο τρόπος που χάνει εκτός έδρας η ομάδα, γιατί έχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο, που δεν δείχνει να αλλάζει παρόλο που έχουμε φτάσει στον Ιανουάριο. Αυτός ο εκνευρισμός έγκειται περισσότερο στο γεγονός, ότι όλοι βλέπουν πως με λίγη σοβαρότητα και κάποιες καλύτερες επιλογές από τους παίκτες και τον πάγκο, η ΑΕΚ θα μπορούσε να κερδίσει αυτά τα ματς, αφού η ποιότητα της είναι σαφέστατα ανώτερη των αντιπάλων της.
Αυτό βέβαια δεν θα ισχύει απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά ισχύει σε όλους τους άλλους αγώνες. Αν κάνουμε μια ανάλυση, θα δούμε ότι η ΑΕΚ εντός έδρας είναι εντελώς διαφορετική από ότι μακριά της Sunel Arena. Εντός έδρας, η Ένωση έχει δώσει εννιά αγώνες, έξι για το πρωτάθλημα και τρεις για το BCL και έχει οκτώ νίκες και μία μόλις ήττα από τον Ολυμπιακό που μπορούμε να πούμε ότι είναι αναμενόμενη. Αυτό σημαίνει ότι γκέλα στην έδρα της δεν έχει κάνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Έφτασε κοντά αρκετές φορές, όπως με τον Πανιώνιο, αλλά τα ματς που έπρεπε να πάρει τα έχει πάρει. Σε αυτά τα εννιά ματς, σκοράρει 87.7 πόντους ανά αγώνα, ένα πολύ υψηλό νούμερο, που δείχνει και την ποιότητα των παικτών της, με 35.6% στο τρίποντο, ενώ δέχεται 76.4 πόντους, κρατώντας τον αντίπαλο της σε μόλις 28.1% πίσω από την γραμμή των 6.75. Το 76.4 μπορεί να μην είναι το ιδανικό, αλλά εφόσον επιθετικά σκοράρει τόσο πολύ, είναι αρκετό για να παίρνει τις νίκες.
Αν δούμε τα ίδια νούμερα στα εκτός έδρας τότε θα αντιληφθούμε την μεγάλη διαφορά που εμφανίζει η ΑΕΚ στην εικόνα της. Σε αντίθεση λοιπόν με τα εντός έδρας παιχνίδια, η Ένωση σκοράρει 78.8 πόντους ανά αγώνα με 36.6% στο τρίποντο και δέχεται 83.6, με τους αντιπάλους της να σουτάρουν με 37.7% από τα 6.75, πράγμα που φαίνεται και στα τελικά σκορ των αγώνων.
Η διαφορά στην παραγωγικότητα είναι περίπου εννιά πόντους κάτω, το παθητικό είναι σχεδόν επτά πόντους πάνω και το σημαντικότερο, είναι ότι ο αντίπαλος ανεβάζει την ευστοχία του, σχεδόν εννιά ποσοστιαίες μονάδες στο τρίποντο. Είναι από τις φορές που λέμε ότι οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και δείχνουν την αδυναμία που έχει η ΑΕΚ μακριά από το γήπεδο της. Όπως είπαμε και στο προηγούμενο μπλογκ, αν δεν βρει λύση στην άμυνα και στον έλεγχο του ρυθμού, δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι σε βάθος χρόνου.
Στο βάθος Προμηθέας
Για το αυριανό παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Όταν η ΑΕΚ χάνει από την Καρδίτσα, η μόνη απαίτηση που πρέπει να έχουμε, είναι να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστική γίνεται. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που έχει παίκτες και ειδικά ο Κουζμίνσκας που είναι αμφίβολοι. Οπότε ας δούμε πάθος, ανταγωνιστικότητα και μακάρι να είναι στο ματς μέχρι το τέλος.
Τουλάχιστον στην Ευρώπη, χάρις στην πρώτη θέση που πήρε μπορεί να κάθεται για τρεις εβδομάδες και να βλέπει τους πιθανούς αντιπάλους της να παίζουν. Το Περιστέρι δεν μοιάζει ικανό να περάσει την Ντερτόνα, με τους Ιταλούς να έχουν κάνει ήδη το 1-0. Από την άλλη ο Προμηθέας, έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι. Παρόλο που είχε μειονέκτημα έδρας, τα τρομερά οικονομικά προβλήματα της Καρσίγιακα, διέλυσαν την ομάδα της, αφού έφυγαν όλοι οι καλοί της παίκτες. Πλέον και ο προπονητής αναμένεται να φύγει και έτσι ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία και έκανε το μπρέικ. Λογικά θα τελειώσει την δουλειά την επόμενη εβδομάδα και θα έρθει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον όμιλο της ΑΕΚ, έχοντας μειονέκτημα έδρας.
Ας ελπίσουμε αυτήν την φορά, να είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί το περσινό 4-0 σε όλες τις διοργανώσεις ήταν ντροπιαστικό και αν προσθέσουμε και το φετινό, φτάνουμε στο 5-0. Αυτό δείχνει και τα πολλά λάθη που έχουν γίνει, αλλά φέτος η ΑΕΚ είναι διαφορετική. Επιμένω ότι έχει πιο ποιοτικό ρόστερ από την ομάδα της Πάτρας και θα πρέπει να το βγάλει στο γήπεδο. Όπως και να έχει, ένα λιγότερο ταξίδι είναι καλό για την ομάδα, που έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το Φάιναλ-8 του Κυπέλλου.
Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- AEK: Η φοβερή αντίδραση του Μαρσιάλ στην υπερ-γκολάρα του Λαμέλα (VIDEO)
- Χωρίς Μπρινιόλι η ΑΕΚ στον ημιτελικό με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου, πότε θα γίνουν τα ματς
- Ο Κυριακόπουλος έκανε repost ευχές οπαδών της ΑΕΚ για τα γενέθλια του! (ΦΩΤΟ)



ΑΕΚ: Νίκη άνευ αγώνα αυτή την εβδομάδα για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου

Αναβολή στη δίκη του Χρήστου Μάστορα – Ο λόγος

Με ποινή φυλάκισης απειλούνται παίκτες και στελέχη του ΠΑΟΚ μετά τη ποινική δίωξη του αθλητικού εισαγγελέα!

Η ΑΕΚ έχασε από τα χέρια της Μουζακίτη και τα αδέρφια Κωστούλα – Το άγνωστο παρασκήνιο

BCL: Ο… μάγος Χαμπ στην κορυφαία 5άδα της αγωνιστικής! (ΦΩΤΟ)