Ευνοϊκές αλλαγές για ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ευνοϊκές αλλαγές για ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

champions_ehfΑλλαγές στον αριθμό ομάδων (28 από 24) και τον τρόπο διεξαγωγής του EHF Velux Champions league από την περίοδο 2015/16 αποφάσισε η EHF. Οι αλλαγές προέκυψαν ύστερα από ισχυρή πίεση των μεγάλων Ευρωπαϊκών συλλόγων προς την EHF, που ήθελαν ακόμα πιο δυνατά παιχνίδια ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κοινού που παρουσίαζε πτώση τα τελευταία χρόνια, γεγονός που θα επιφέρει και μεγαλύτερα έσοδα στα ταμεία τους.

Στην κατεύθυνση αυτή οι αλλαγές στοχεύουν ακόμα στο άνοιγμα του αθλήματος σε νέες αγορές κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα αυτή της Τουρκίας. Όμως από την τροπή αυτή, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βγει κερδισμένη και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 14/15 και να μπει είτε απευθείας στους ομίλους ή στα προκριματικά να αντιμετωπίσει απόλυτα βατούς αντιπάλους. Για το πρώτο θα είναι καθοριστική η πορεία των ομάδων μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη χρονιά, ώστε να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στο ranking list της EHF αφού θα είναι τελευταία χρονιά που κρατάμε τους βαθμούς από τη χρονιά 11/12, τότε που κατέκτησε ο Διομήδης το Challenge Cup. Ας δούμε λοιπόν πως θα είναι το σύστημα σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες:

Οι όμιλοι θα είναι τέσσερις στην ουσία χωρισμένοι σε δύο ταχύτητες ομάδων. Όπως αναφέραμε παραπάνω στόχος είναι να παιχθούν δυνατότερα παιχνίδια, με μικρές διαφορές στο σκορ.

Έτσι οι όμιλοι A και Β θα είναι οι όμιλοι με τις πολύ δυνατές ομάδες και θα περιλαμβάνουν από 8 ομάδες ο καθένας που θα παίξουν μέσα-έξω παιχνίδια. Οι πρώτοι από αυτούς τους ομίλους περνάνε απευθείας στους 8 (φάση 2), ενώ όσοι καταλάβουν τις θέσεις από 2 εως 6 περνάνε στους 12 (φάση 1)

Οι όμιλοι C και D θα είναι οι όμιλοι με τις λιγότερο δυνατές ομάδες και θα περιλαμβάνουν από 6 ομάδες ο καθένας. Σε έναν απο αυτούς τους ομίλους αναμένεται να συμμετέχει και η Ελληνική ομάδα αν προκριθεί ή πληροι τα κριτήρια εισόδου. Κι εδώ κάθε ομάδα θα παίξει μέσα-έξω παιχνίδια. Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα παίξουν χιαστί ημιτελικούς και οι δύο νικητές θα προκριθούν στους 12 (φάση 1).

Φάση 1 (12 ομάδες)
Οι 10 ομάδες που προκρίθηκαν από τους ομίλους A, B και οι δύο από τους C, D θα παίξουν μέσα έξω σε νοκ άουτ παιχνίδια για την πρόκριση στη φάση 2.

Φάση 2 (8 ομάδες)
Οι πρώτοι των ομίλων A, B με τους τους 6 νικητές από την Φάση 1, θα παίξουν μέσα έξω σε νοκ άουτ παιχνίδια για την πρόκριση στο Final 4.

Πηγή: greek handball

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X