Τσιλιμπάρης: «Η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

tsilimparhsΚανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της ΑΕΚ στην Ελλάδα και ο Κώστας Τσιλιμπάρης χαρακτηρίζει την Ένωση την καλύτερη ομάδα. Μιλώντας στην εφημερίδα «Sportday», ο διεθνής τερματοφύλακας εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στην Ένωση και μετά το καλοκαίρι, όπου λήγει το συμβόλαιο του.

Αναλυτικά:

Ο πρώτος στόχος έγινε πραγματικότητα ενώ σε λιγότερο από 1,5 μήνα θα αρχίσουν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Έχει η ΑΕΚ το πάνω χέρι και γι’ αυτόν τον τίτλο;

«Είμαι πολύ αισιόδοξος και για την έκβαση του πρωταθλήματος χωρίς όμως να θεωρώ δεδομένο ότι θα το πάρουμε. Σε μια διαδικασία πλέι οφ κι από τη στιγμή που εκ των προτέρων θα έχουμε τον τίτλο του φαβορί, σαφώς είναι υπέρ μας. Έχουμε το αβαντάζ της έδρας, αλλά κι έναν απίστευτο κόσμο που πραγματικά λειτουργεί σαν τον όγδοό μας παίκτη».

Από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε το τμήμα μέχρι και σήμερα, το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι αυτό της οικογένειας. Το βιώνεις κι εσύ έτσι;

«Το κλίμα των αποδυτηρίων και την ψυχοσύνθεση της ομάδας τη φτιάχνουν οι χαρακτήρες. Κι αυτή η ομάδα έχει πραγματικά απίστευτους χαρακτήρες. Σε αυτό οφείλεται αυτή η… μασίφ οικογενειακή κατάσταση της ΑΕΚ, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, υπάρχει ο Δημήτρης Λαζόπουλος με πολλή διάθεση κι όρεξη για μεγαλύτερα πράγματα από αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Θα δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό. Εμείς είμαστε μαζί του, τον ακολουθούμε».

Το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι. Έχεις σκεφτεί το μετά;

«Η επιθυμία μου είναι να μείνω, αλλά αυτό εξαρτάται από πάρα πολλές παραμέτρους. Αυτή τη στιγμή επικεφαλής είναι ο Λαζόπουλος κι αυτός που καθορίζει ποια θα είναι η πορεία του… οχήματος που λέγεται ΑΕΚ».

Αν έρθει, δηλαδή και σου προτείνει να μείνεις για τα επόμενα δυο ή και περισσότερα χρόνια, τι θα απαντήσεις;

«Το προφανές, ναι! Έχω όνειρα για την ομάδα, ελπίζω να μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε. Σε μια λογική βήμα-βήμα κι όσο περνάει η μπογιά μας, να καταφέρουμε πράγματα που δεν έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Να βάλουμε την ΑΕΚ στον χάρτη της χαντμπολικής Ευρώπης με μια σταθερή κι αξιόλογη παρουσία. Εννοείται ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν συζητάμε για τα πρωτεία και τα σκήπτρα στην Ελλάδα. Είναι αυτονόητο ότι μια ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να κατακτά και τους δύο τίτλους».

Καφφάτος, Τσακνής, Κότσιρας, Συγγάρης κι εσύ. Πώς λειτουργεί για έναν τερματοφύλακα να ξέρει ότι στην ίδια θέση υπάρχουν άλλοι τέσσερις παίκτες;

«Σε μένα μόνο θετικά, γιατί είμαι σίγουρος ότι σε οποιεσδήποτε συνθήκες η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στη θέση. Από την άλλη κι ο προπονητής έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα ροτέισον, όπου μας έχει και τον Δημήτρη (σ.σ.: Καφφάτο) κι εμένα αρκετά ξεκούραστους όταν μας χρειάζεται».

Ποιος ο ρόλος του Γιάννη Αρβανίτη σε όλα αυτά που έχει πετύχει η ΑΕΚ;

«Ο Γιάννης είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον χώρο. Από τη στιγμή που η ομάδα φέρνει τίτλους και κάνει συνέχεια βήματα μπροστά, είναι σίγουρα θετική η παρουσία του. Εχει τη δική του στάση όσον αφορά στο πώς πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα, αλλά και στους ρόλους που δίνει στους αθλητές του και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο σε αυτό. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής συνύπαρξή μας στο τμήμα».

Το γεγονός ότι οι πιθανότητες να κατακτήσετε το πρωτάθλημα αήττητοι είναι αρκετές, αποτελεί κίνητρο για εσάς τους παίκτες;

«Είναι μια πρόκληση για μια ομάδα γιατί είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι κυριάρχησες σε μια ολόκληρη περίοδο χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση. Τώρα στόχος όλων μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν το καταφέρουμε αήττητοι, τότε θα μιλάμε για διπλή χαρά. Ο,τι και να γίνει μέχρι το τέλος, είτε το πάρουμε είτε δεν το πάρουμε, η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Κεφάλαιο Ευρώπη. Μπορεί η ΑΕΚ να κάνει εκτός Ελλάδας του χρόνου το βήμα παραπάνω που δεν έκανε φέτος;

«Δεν το βλέπω το φετινό ως αποτυχία. Για να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίσαμε στη διαδικασία των προκριματικών δυο ομάδες με πολύ μεγάλο μπάτζετ, την Ντιναμό Μινσκ και την Μπεσίκτας. Πιστεύω ότι του χρόνου και με βάση τις εξαγγελίες του προέδρου για προσθήκες, θα είμαστε έτοιμοι για μια ευρωπαϊκή πορεία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X