Τσιλιμπάρης: "Πάνω από όλα μετράει η κατάκτηση του Κυπέλλου"

Ο «κέρβερος» Τσιλιμπάρης άφησε… εκτός τον Καφφάτο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÄÉÏÌÇÄÇÓ ÁÑÃÏÕÓ -  ÁÅÊ  32ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËÏÕ ÅËËÁÄÏÓΟ τερματοφύλακας της ΑΕΚ και MVP του προχθεσινού (19/3) τελικού Κυπέλλου, Κώστας Τσιλιμπάρης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ώρα Των Σπόρ” και μίλησε για την κατάκτηση της πρώτης Κούπας της σεζόν από την ομάδα του και όχι μόνο.

Αναλυτικά:

Πως το έζησες το παιχνίδι και την κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Είναι ο πρώτος ουσιαστικός στόχος της χρονιάς. Όπως ήταν εμφανές και από την εξέλιξη του αγώνα, υπήρχε άγχος γιατί όλοι ήθελαν να φέρουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν πιάσαμε την απόδοση που η ποιότητα της ομάδας επιτρέπει, αλλά σε έναν τελικό ακόμα και αυτό είναι αποδεκτό. Παρόλα αυτά ήμασταν μαχητικοί με έναν συγκλονιστικό κόσμο. Η καλή αμυντική λειτουργία μας, δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο να πιστέψει ότι θα μπορούσε να φύγει νικητής από το γήπεδο».

Τι σημαίνει ο τίτλος του mvp;

«Είναι κάτι που για τον κάθε αθλητή είναι σημαντικό, ειδικά σε έναν τελικό, αλλά η ουσία και αυτό είναι πολύ ειλικρινές, είναι να κερδίζει η ομάδα. Συνηθίζω να το λέω για την φετινή ΑΕΚ, πως η ομάδα έχει τέτοια ποιότητα και τέτοιους έμπειρους αθλητές όπου σε κάθε παιχνίδι κάποιος θα ξεχωρίζει και θα οδηγεί την ομάδα. Στο χθεσινό ήμουν εγώ και είμαι χαρούμενος για αυτό, αλλά πάνω από όλα μετράει η κατάκτηση του Κυπέλλου».

Που το αφιερώνεις αυτό το Κύπελλο;

«Επειδή είναι ο πρώτος μου τίτλος με την ΑΕΚ και για μένα υπάρχει μια σημαντική και προσωπική παράμετρος. Ο πατέρας μου ο οποίος έχει φύγει ήταν ΑΕΚτζής και αγαπούσε πάρα πολύ και το συγκεκριμένο το τμήμα. Το παρακολουθούσε και όσο εγώ ήμουν στο εξωτερικό και αγωνιζόμουν. Μου έλεγε τι έκανε η ΑΕΚ και νομίζω ότι θα ήταν πολύ χαρούμενος αν με έβλεπε να σηκώνω την κούπα με την ΑΕΚ. Δεν ήταν εφικτό και αυτό σκεφτόμουν και πριν το παιχνίδι και αυτό το σκέφτομαι και τώρα. 
Η δεύτερη αφιέρωση είναι στον κόσμο. Η ατμόσφαιρα που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του χάντμπολ και παρότι εμείς, έχουμε ζήσει γεμάτα γήπεδα, το πάθος το οποίο κυριαρχούσε προχθες, ήταν εμπειρία ζωής και ελπίζω να δώσουμε αφορμές στον κόσμο να το ξαναζήσουμε και αν είναι δυνατόν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό».

Από τα Κύπελλα που έχεις κατακτήσει, σε ποια σειρά θα έβαζες το χθεσινό από άποψη συναισθημάτων;

«Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Υπάρχουν στιγμές που μένουν πάντα στην καρδιά σου ξεχωριστές. Ο πρώτος τίτλος είναι πάντα ξεχωριστός. Από κει και πέρα εγώ αυτή την χρονιά, όταν ήρθα στην ΑΕΚ, ήρθα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί υπήρχε η διάθεση από την πλευρά του τμήματος και του προέδρου να δημιουργήσει μια ομάδα αξιόλογη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και ο δεύτερος λόγος ο οποίος κυρίαρχησε στο μυαλό μου ήταν γιατί ήθελα να ζήσω στιγμές σαν την προχθεσινή. Αυτόν τον απίστευτο λαό να σε στηρίζει και να σε σπρώχνει στις επιτυχίες. Σίγουρα η προχθεσινή κούπα με την ΑΕΚ είναι μια στιγμή που όχι απλά δεν θα ξεχαστεί αλλά είναι μέσα στις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία στην καριέρα μου».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τι ήταν αυτό που έκανε την διαφορά για την ΑΕΚ;

«Είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Σε έναν τελικό το πιο εύκολο κομμάτι είναι να αμυνθείς. Είναι πιο εύκολο και εκεί ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Υπήρχαν σωστές τακτικές και εγκλωβίσαμε τον αντίπαλο σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Επιθετικά ήμασταν και εμείς νευρικοί. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα που υπήρχε ήταν για εμάς μια πίεση γιατί είχαμε το βάρος, ότι έπρεπε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Αυτό μας εμπόδιζε από μια άποψη να οργανώσουμε το παιχνίδι μας με βάσει την ποιότητα της ομάδας. Βέβαια παρόλα αυτά, δεν ήταν τόσο ενοχλητικό γιατί καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα δε δημιουργήθηκε η εντύπωση πως θα κινδυνεύσουμε. Απλά είχαμε την δυνατότητα πολλές φορές να καθαρίσουμε το παιχνίδι και το επιτρέψαμε να γίνει ντέρμπι. Πολλές φορές σε παιχνίδια που κρίνονται τίτλοι, το ποιοτικό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα».

Σας επηρέασε καθόλου το κλίμα που επιχείρησε να δημιουργήσει ο Διομήδης πριν τον αγώνα;

«Δε θα κρύψω ότι το συζητήσαμε. Ενόχλησε πάρα πολύ. Ειδικά η τελευταία ανακοίνωση, την οποία βέβαια προσπάθησαν με κάποιο τρόπο να εξηγήσουν ότι δεν ήταν επίσημη. Συμβαίνουν αυτά, μπορεί κάποιες φορές ένας άνθρωπος να πάρει μια πρωτοβουλία που να βρίσκει σύμφωνους την πλειοψηφία. Αυτό που κυριάρχησε στις συζητήσεις μας, ήταν ότι εμείς είμαστε η ΑΕΚ. Δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να απαντάμε και να ανακοινώνουμε πράγματα τα οποία η δουλειά μας είναι να τα δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Και η σχετική ανακοίνωση του κ. Λαζόπουλου δεν ήταν στη λογική να απαντήσει, ήταν στην λογική να πει φτάνει. Νομίζω ότι την απάντηση που ήταν να δώσουμε, την δώσαμε μέσα στο γήπεδο».

Ακολουθεί ο στόχος του πρωταθλήματος, τον περιμένετε διαφορετικό τον Διομήδη στα Play Off;

«Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητες του. Πιστεύω ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν το πιο σημαντικό γιατί ήταν νοκ άουτ. Από την στιγμή που φεύγουμε από την διαδικασία των νοκ άουτ και πάμε στα Play Off, τα πράγματα είναι πιο απλά για μας. Έχουμε κερδίσει τρεις φορές σε επίσημο παιχνίδι και μια φορά σε φιλικό τον Διομήδη, άρα θεωρώ πως θα είναι χαζό να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου και να πω οτι δεν στοχεύουμε στο να κλείσουμε την σειρά των τελικών με νίκες και να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα».

Το μέλλον σου το σκέφτεσαι στην ΑΕΚ;

«Από την αρχή της σεζόν που ήρθαμε οι καινούργιοι αθλητές, έχουμε βάλει μπροστά τον πρόεδρο, Δημήτρη Λαζόπουλο και προσπαθούμε να πάμε το “όχημα” που λέγεται χάντμπολ μπροστά. Η διάθεση του προέδρου είναι για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα και σε αυτή την λογική νομίζω ότι υπάρχει μέλλον για το τμήμα και πολύ πιθανόν και το δικό μου μέλλον να είναι πάνω σε αυτό το “όχημα”. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα γίνουν όλες οι συζητήσεις, ώστε να δημιουργηθεί η ΑΕΚ των επόμενων χρόνων».

Αγωνίστηκες τραυματίας αλλά λόγω της έντασης δεν το κατάλαβες καν;

«Ήταν η δεύτερη φάση του αγώνα. Σε μια απόκρουση ήμουν λίγο ασταθής, αλλά ευτυχώς το γόνατο κράτησε. Ήμουν τυχερός μέσα στην ατυχία μου αλλά μέσα στην διάρκεια του αγώνα δεν το ένιωθα καν. Την επόμενη μέρα είδα ότι έχει πρηστεί το γόνατο μου».

Τι μήνυμα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Το μήνυμα προς τον κόσμο είναι πως όσο τους έχουμε κοντά μας, μόνο χαρές έχουμε να ζήσουμε. Η χαρά δική τους είναι διπλή χαρά δική μας».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X