Αποδείξεις ηθικότητας

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Τόσο για λόγους ευθύνης όσο και δεοντολογίας, όσο η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει διαγραφεί από τα ειδικά μητρώα του Υπουργείου Ανάπτυξης και δεν εξοφλείται, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της ούτε μπορώ ούτε θα παραιτηθώ από τον χειρισμό της υπόθεσης. Μετά την επικείμενη, ελπίζω, ολοκλήρωση της εκχώρησης των απαιτήσεων της ΠΑΕ προς το Δημόσιο –  η οποία μπορεί ακόμη να πραγματοποιηθεί, παρα την καθυστέρηση του Δημοσίου, αποκλειστικά κυρίως χάρη σε δικές μου ενέργειες – ο μόνος στον οποίο θα δίνει λόγο ο κάθε Ψωμιάδης, εκτός από το φυσικό του δικαστή, θα είναι το ίδιο το Δημόσιο». Χάρης Οικονομόπουλος, 12 Μαρτίου 2014.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων πριν από λίγες ημέρες ο κ. Οικονομόπουλος. Λίγο μετά την τεράστια εμπλοκή που δημιούργησε στην ΑΕΚ με τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εκκαθάρισης της ΠΑΕ. Συμβούλευε μάλιστα σε άλλο σημείο της δήλωσης του, πως: «Όσοι, τυχόν, ενοχλούνται από τη δικαστική απόφαση για τη μη διαγραφή της ΠΑΕ ΑΕΚ από τα μητρώα εταιρειών δεν έχουν παρα να συμβάλουν για την ταχύτερη δυνατή αποδοχή της εκχώρησης από το Δημόσιο και τη νόμιμη πραγματοποίησή της». Και το θέλημα του, γίνεται πραγματικότητα.

Η ΑΕΚ έχει κινήσει εκ νέου τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε στο τέλος του 2013 και προβλέπει τη δυνατότητα εκχώρησης τελεσίδικων αποφάσεων από αθλητικές εταιρείες προς το δημόσιο. Ζητά από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο και να κυνηγήσει τον Ψωμιάδη. Διαδικασία δύσκολή, εάν συνειδητοποιήσει κάποιος πως δεν το έπραξε το δημόσιο επί χρόνια με αποτέλεσμα ο Ψωμιάδης να κάνει όργια στην ελληνική κοινωνία. Αλλά αυτό είναι θέμα που απασχολεί σε δεύτερο επίπεδο. Σε πρώτο είναι αυτό που αφορά την ΑΕΚ.

Ο Οικονομόπουλος ανέλαβε γραπτώς τη δέσμευση. Είπε παράλληλα πως δεν επιθυμεί ούτε ευρώ από την υπόθεση. Αρα, αυτό που οφείλει να πράξει πλέον είναι να αποσύρει την προσφυγή του. Η ΑΕΚ έπραξε το χρέος της, συναίνεσε στο ηθικό θέμα που έθετε. Γιατί είναι σωστό πως ο Ψωμιάδης δεν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Οσοι το λησμονούν, ας θυμηθούν πως αυτή τη στιγμή η υπόθεση της ΑΕΚ είναι η μοναδική που τον κρατά έγκλειστο. Και η ΑΕΚ είναι η μοναδική που υπέστη βεβαιωμένη κλοπή από τα ταμεία της, ταλαιπωρήθηκε από τις κατά καιρούς θητείες του και δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση ή έστω να τον κλείσει για πάντα στα μπουντρούμια.

Ωστόσο, δεν μπορεί η ΑΕΚ να πληρώσει και άλλο τον Ψωμιάδη, τις αβλεψίες του δημοσίου, τις φιλοδοξίες του Οικονομόπουλου. Η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά τον σταυρό της, βιώνει πρωτοφανή ξευτίλα από τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική, επιχειρεί νέο ξεκίνημα. Και ουδείς μπορεί να την κρατά σε ομηρία και να επιχειρεί πισωγυρίσματα. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που ως κίνητρο του πρεσβεύει την ηθικότητα. Ο Οικονομόπουλος παίρνει αυτό που ζήτησε και οφείλει άμεσα να απεγκλωβίσει την ΑΕΚ. Ειδάλλως, θα φανεί πως αυτή η υπόθεση είχε ύποπτα κίνητρα και διαφορετικούς στόχους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X