Τα ούρα του Τσίγκοφ και το σκάνδαλο που έδωσε το πρωτάθλημα στη Λάρισα (VIDEO)

Τα ούρα του Τσίγκοφ και το σκάνδαλο που έδωσε το πρωτάθλημα στη Λάρισα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η δεκαετία του ’80 εξελίχθηκε στα «πέτρινα» χρόνια της ΑΕΚ. Στο διάστημα αυτό υπήρξε μόνο η αναλαμπή του κυπέλλου το ΄83 και δύο πρωταθλήματα που χάθηκαν  με αδιευκρίνιστους τρόπους: το πρώτο, το 1985 προς χάριν του εορτασμού των 2.300 ετών από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο το 1988. Τότε που για να ανέβει ο τότε πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου στο Κιλελέρ και να μιλήσει στο κοινό της Θεσσαλίας, αλλοιώθηκαν οι νόμοι και η ΑΕΚ έχασε τον τίτλο.

Εκείνο το πρωτάθλημα χάθηκε οριστικά, όταν οι φίλαθλοι της Λάρισας αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. Ο Τσίγκοφ, παίκτης της Λάρισας εκείνα τα χρόνια, είχε βρεθεί ντοπαρισμένος έπειτα από παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η ποινή ξεκάθαρη σύμφωνα με τον νόμο: διετής αποκλεισμός του παίκτη και αφαίρεση τεσσάρων βαθμών από την ομάδα του. Αυτόματα η ΑΕΚ περνούσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και είχε την ευκαιρία να φτάσει στον τίτλο. Ωστόσο, δεν υπολόγιζε στην πολιτική πίεση που άσκησαν οι Λαρισαίοι για να υπερασπιστούν την ομάδα τους.

Για 36 ώρες οι Λαρισαίοι έκοψαν την Ελλάδα στα δύο. Απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον δρόμο. Την ίδια στιγμή, έκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα καταστήματα της πόλης. Η κυβέρνηση – που έτσι και αλλιώς έπνεε τα λοίσθια – αναγκάστηκε υπό το βάρος των απαιτήσεων να λυγίσει. Σε μια νύχτα άλλαξε ο νόμος, οι βαθμοί δεν αφαιρέθηκαν από την Λάρισα που τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα. Εις βάρος της ΑΕΚ φυσικά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X