Το στοίχημα, ακόμα τρέχει

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αντί πρόλογου, θα σας θυμίσω πως οι πρώτοι ψίθυροι αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Τραϊανού Δέλλα, είχαν κυκλοφορήσει μετά το ματς στην Καλλιθέα απέναντι στον ΑΟ Περιστερίου. Η ΑΕΚ είχε δώσει μόλις τρια επίσημα παιχνίδια. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ ποτέ ξανά κατά το παρελθόν, είχε αμφισβητηθεί τόσο γρήγορα προπονητής της ΑΕΚ. Ακόμα και ο Τουμπάκοβιτς και ο Δώνης που τα είχαν κάνει σαλάτα ήδη από τον Αύγουστο, είχαν πάρει περισσότερο χρόνο. Και να φανταστεί κανείς, πως στην περίπτωση του Δέλλα δεν μιλάμε για καταστροφές, αλλά για μια λευκή ισοπαλία. Πάμε παρακάτω.

Τον περασμένο Οκτώβρη, μετά από εκείνο το περιβόητο ματς στην Καλλιθέα, είχα γράψει στο μπλογκ μου πως «η ΑΕΚ κτίζει (με) τον Δέλλα». Είχα γράψει πως ο προπονητής και η ομάδα κτίζονται μαζί και πως ο «Τράι» αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα έχει κυλήσει νερό στο αυλάκι. Είναι όμως τόσο, όσο να γεμίσει το ποτήρι της ολοκληρωμένης άποψης για τον προπονητή Δέλλα;

Έχει δώσει δείγμα προπονητικής γραφής αυτούς του έξι μήνες; Προφανώς και έχει δώσει. Είναι επαρκές αυτό το δείγμα, για να κριθεί ένας προπονητής που αποτελούσε (και αποτελεί) ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει μπει για τον πάγκο της ΑΕΚ; Δεν έχω απάντηση σ’ αυτό. Και όποιος έχει, ας μου την δώσει παρακαλώ. Απάντηση πειστική και με στοιχεία επαρκή. Διότι στο επιχείρημα για κακή εικόνα της ΑΕΚ στα ματς με Ηρόδοτο και Θύελλα, υπάρχει η απάντηση με την εξαιρετική εικόνα στα ματς με Μανδραϊκό και Περιστέρι. Και δεν βρίσκω πολλούς λόγους για τους οποίους τα δυο πρώτα παιχνίδια, προσφέρονται περισσότερο για κρίσεις από τα άλλα δυο.

Επίσης, στο επιχείρημα πως η ΑΕΚ κάνει τα ίδια λάθη από την αρχή της σεζόν, η απάντηση μπορεί να είναι πως πρόκειται για προσωπικά λάθη παικτών. Που επιμένουν να τα κάνουν οι ίδιοι παίκτες, παρά τις νουθεσίες, ακόμα και τα γκάζια του Δέλλα. Και αν εδώ τεθεί το ερώτημα, «γιατί δεν πετάει τους αδιόρθωτους στην εξέδρα», η απάντηση βρίσκεται στις επιλογές που είχε ως εναλλακτικές. Δείτε πως έφτασε να έχει μόνο μια αλλαγή, αντί για τρεις, στο ματς της περασμένης Κυριακής. Και εδώ μπαίνουν θέματα καλοκαιρινού προγραμματισμού, που πλέον είναι ηλίου φαεινότερο πως έγινε στραβά και ανάποδα.

Φυσικά και ο Δέλλας έχει κάνει και λάθη και αστοχίες. Από το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στον λάθος προγραμματισμό του καλοκαιριού, μέχρι την (λανθασμένη) διαχείριση κάποιων καταστάσεων μέσα στην ομάδα. Ούτε, μετά από επτά μήνες, μπορώ να πω με σιγουριά πως ο Δέλλας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει ξανά την ΑΕΚ στην γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας.

Εκείνο όμως για το οποίο επιμένω, είναι πως πρόκειται για ένα στοίχημα που παραμένει ανοικτό. Κυρίως διότι είναι πολύ μεγάλο, για να χαθεί εύκολα. Στοίχημα που πρώτος έχει βάλει ο ίδιος ο Μελισσανίδης. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Ούτε πολύ περισσότερο μπορώ να πω (αλίμονο) τι είναι καλύτερο να γίνει. Θαρρώ πάντως, πως το στοίχημα Δέλλα (ακόμα) δεν έχει χαθεί.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X