Το καρέ από την «πλατεία» στο…μικροσκόπιο

Το καρέ από την «πλατεία» στο…μικροσκόπιο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pantelisΑισίως, η ΑΕΚ έφτασε σε καρέ μεταγραφικών αποκτημάτων από τον Πανιώνιο. Οι Χρήστος Αραβίδης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Μάρκος Ντούνης και Γιάννης Ανέστης προβάρουν τα «κιτρινόμαυρα» εν όψει της επόμενης σεζόν. Γι’ αυτή την καλή φουρνιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που έβγαλε η «πλατεία» και για τη δυνατότητα τους να αντέξουν το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ, το enwsi.gr απευθύνθηκε στον καθ’ ύλην αρμόδιο. Ο Νίκος Παντέλης, τεχνικός με μεγάλη εμπειρία και θητεία στον Πανιώνιο στο ξεκίνημα της σεζόν, αναλύει για τους φίλους της ΑΕΚ τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και την εκτίμηση του για την ανταπόκριση στις «κιτρινόμαυρες» απαιτήσεις.

«Ο Αραβίδης είναι σαφέστατα η πιο έτοιμη περίπτωση από τους παίκτες που έχει κλείσει η ΑΕΚ. Είναι πιο έμπειρος από τους υπόλοιπους και αυτό μετρά. Το βασικό χαρακτηριστικό του Αραβίδη είναι πως παίζει με ψυχή. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Τα δύο τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, σκοράρει συνεχώς και φαίνεται έτοιμος να κάνει το άλμα. Εκτιμώ πως μπορεί να εξελιχθεί και άλλο, γιατί του αρέσει να δουλεύει πολύ και να μαθαίνει καθημερινά», αναφέρει ο νυν τεχνικός του Πανηλειακού για τον 27χρονο επιθετικό.

Ο Λαμπρόπουλος επέστρεψε υπό τις οδηγίες του Παντέλη έπειτα από τον σοβαρό περυσινό τραυματισμό του. «Είναι στόπερ με ταχύτητα, σπουδαία αλτικότητα, που ξέρει και μπάλα. Βέβαια, ένα σημείο που δουλεύαμε και πρέπει να βελτιώσει είναι να μάθει να κατεβάζει τη μπάλα. Σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, ο αμυντικός πρέπει και να ανοίγει το παιχνίδι. Επίσης, πρέπει να δουλέψει πολύ και να βελτιώσει το αριστερό του πόδι, γιατί έχει αδυναμία εκεί. Είναι παιδί με ενθουσιασμό και δύναμη».

Ο Παντέλης ήταν εκείνος που έβαλε στην 11άδα του Πανιωνίου τον Ανέστη και από εκεί εκείνος εκτοξεύτηκε. «Εγώ τον έβαλα να παίξει για πρώτη φορά. Τον έβλεπα και τον πίστευα από το καλοκαίρι, αλλά είχε χτυπήσει στον ώμο και έμεινε πίσω. Εχει τρομερά σωματικά προσόντα, θα έλεγα πως είναι ιδανικός για τη θέση του τερματοφύλακα. Εχει δουλέψει πολύ και πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο. Σίγουρα, πρέπει να γίνει πιο γρήγορος, γιατί υστερεί εκεί. Εχει εντυπωσιακά περιθώρια βελτίωσης».

Οσον αφορά τον Ντούνη, η άποψη του Παντέλη είναι ξεκάθαρη: «Είναι κλασικό εξτρέμ, όπως υπήρχε παλιά η άποψη για τη θέση. Παίζει πάνω στη γραμμή και γι’ αυτό του έλεγα και πιστεύω πως πρέπει να πατά περισσότερο περιοχή. Επίσης, πρέπει να βελτιώσει πολύ το αριστερό του πόδι, αλλά και την αμυντική συμπεριφορά. Βέβαια, είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός και έχει την ατομική προσπάθεια. Εχει τύχη να παίξει στην ΑΕΚ, αλλά θέλει δουλειά».

Εχοντας ξεκάθαρη άποψη για το υλικό του Πανιωνίου και τις δυνατότητες που έχει, ο Νίκος Παντέλης πιστεύει πολύ σε ακόμα έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στα πλάνα της ΑΕΚ, τον Αμίρη Κούρντι. «Είναι ο πιο μυαλωμένος της γενιάς του. Μπορεί να παίξει ως δεύτερος αμυντικός χαφ, δεξί μπακ που τον έβαλα εγώ, αλλά και σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Είναι δουλευταράς, έχει καλά στοιχεία και μπορεί να βελτιωθεί και άλλο», καταλήγει ο έμπειρος τεχνικός.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X