Η αλήθεια πίσω από το πώς φτιάχνονται οι μαύρες ελιές

Η αλήθεια πίσω από το πώς φτιάχνονται οι μαύρες ελιές

Από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι τις σύγχρονες γαστρονομικές απολαύσεις, το ελαιόλαδο έχει παραμείνει ένα πολύτιμο αγαθό, ενώ η εξαγωγή του από τον καρπό της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι τις σύγχρονες γαστρονομικές απολαύσεις, το ελαιόλαδο έχει παραμείνει ένα πολύτιμο αγαθό, ενώ η εξαγωγή του από τον καρπό της ελιάς είναι μια διαδικασία γεμάτη παράδοση και ιστορία.

Η ελιά είναι ένα βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας. Αλλά τι κρύβεται πίσω από τη γυαλιστερή όψη αυτών των μαύρων ελιών που μαζεύουμε από τις κονσέρβες;

Οι φρέσκιες ελιές, αν τολμήσετε να δοκιμάσετε μία κατευθείαν από το δέντρο, προσφέρουν μια δυσάρεστη εμπειρία. Η έντονη πικράδα τους θα ξεφλουδίσει τον ουρανίσκο σας στη στιγμή, πράγμα που δεν αποτελεί καθόλου δελεαστική προοπτική για γαστρονομική απόλαυση. Ωστόσο, παρά την αρχική αυτή αποθάρρυνση, η διαρκής σχέση της ανθρωπότητας με την ελιά επιμένει, κυρίως λόγω του υγρού χρυσού που αποδίδει: το ελαιόλαδο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Κώστας Τσίλης: Το τέρμα που θέλουμε και η «βόμβα»
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X