Η κανονικότητα του πρωταθλήματος, τα διλήμματα ενόψει Φαλήρου και ο Πελάδο

ENWSI TV: ΟΛΟ το AEK after με ανάλυση του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ από τον Άκη Ζήκο και τον Σταύρο Καζαντζόγλου (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης καταπιάνεται με την ανοιχτή υπόθεση τίτλου, με τα ευχάριστα των δύσκολων αποφάσεων του Αλμέιδα ενόψει Ολυμπιακού και εχει υστερόγραφα...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πλησιάζει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αργεί ακόμη συγκριτικά, αλλά πλέον μπήκαμε σε αντίστροφη μέτρηση με την έννοια ότι σε λιγότερο από μια εβδομάδα, θα διεξαχθεί το ματς στο Φάληρο. Θυμίζω στις 15 του μήνα θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας οι νταμπλούχους τους Πειραιώτες και έχοντας γνωστό το αποτέλεσμα της Τούμπας και του εξ αναβολής αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Μια αναμέτρηση που ανάλογα το αποτέλεσμά της δύναται να δώσει τον τίτλο στην ΑΕΚ προτού εκείνη έρθει αντιμέτωπη με τους “ερυθρόλευκους” στην έδρα τους. Όπως γνωρίζετε αυτό θα συμβεί αν το μεταξύ τους ματς έρθει ισόπαλο στην Θεσσαλονίκη.

Φυσικά θα πρέπει να κάνει και η ΑΕΚ την υποχρέωσή της, να κερδίσει τη τελευταία αγωνιστική την Λαμία στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, αλλά διάολε αν δεν δύναται να το πράξει αυτό, εεε, ας το χάσουμε το πρωτάθλημα και ας …φουντάρουμε όλοι μαζί. Η αλήθεια είναι ότι ήδη έχουμε κάνει προσπάθεια να το χάσουμε και αν δεν είχαμε τόση διαφορά με τους αντιπάλους μας ίσως να τα είχαμε καταφέρει, διότι περί κατορθώματος μιλάμε, αν και εφόσον είχε ήδη χαθεί το δεύτερο πρωτάθλημα σερί για τους “κιτρινόμαυρους”. Για αυτό το λόγο οι περισσότεροι από εμάς γράφουμε ότι μεγαλύτερος αντίπαλος της ΑΕΚ είναι ο εαυτός της και κανείς από τους βασικούς ανταγωνιστές της.

Από την άλλη αυτή είναι και η κανονικότητα του καθαρού ποδοσφαίρου και του πρωταθλήματος και την έχουμε ξεχάσει. Απόλυτα δικαιολογημένα αφού από την εποχή του Κόκκαλη σε αυτή του Μαρινάκη, 30 χρόνια στο περίπου, μάθαμε ότι, είτε έτσι είτε αλλιώς, πρέπει να κατακτάει το πρωτάθλημα μια ομάδα. Τη τελευταία δεκαετία έγινε δουλειά και αυτό το σίχαμα άλλαξε επιτέλους και επιστρέψαμε στην κανονικότητα του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα το λογικό κι επόμενο, το φυσικό, να μας μοιάζει απίθανο και αφύσικο! Να διεκδικούν τρεις με τέσσερις ομάδες το πρωτάθλημα έως το τέλος και να προκύπτουν γκέλες και στραβές σε παιχνίδια στην πορεία ακόμη και για το φαβορί.

Η κανονικότητα του πρωταθλήματος, τα διλήμματα ενόψει Φαλήρου και ο Πελάδο

Τελική ευθεία για το Φάληρο και τα διλήμματα του Αλμέιδα…

Όπου η λέξη φαβορί, προφανώς και δίπλα τοποθετείται η ΑΕΚ του Αλμέιδα, κάτι που απόλυτα δικαιολογημένα έχουν αναγνωρίσει ακόμη και οι αντίπαλοί της στη διάρκεια της σεζόν. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, στο οποίο καμία ομάδα δεν εξαρτάται σε τρελό βαθμό από την άλλη (παλαιότερα υπήρχαν 5 με 6 κάθε σεζόν στο άρμα που λέγαμε), θα γίνουν και στραβές. Όπως είχε και η Ένωση με την Κηφισιά, με τον Άρη, ομάδες που τις χρέωναν καλές σχέσεις, αλλά και άλλες που δεν τις χρεώνουν: τον Παναιτωλικό και τις Σέρρες! Γελοιοποιήθηκαν μέχρι τέλους και θα συνεχίσουν αλλά εμείς γνωρίζουμε την αλήθεια.

Ας επανέλθουμε όμως και στο ντέρμπι που φτάνει, πλησιάζει και το οποίο ίσως να κρίνει το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, αλλά και τις υπόλοιπες θέσεις μιας και φέτος έχει αξία και σημασία η 4η θέση ανάλογα τι θα συμβεί στον τελικό. Μπαίνουμε στη τελική ευθεία για το ματς στο Φάληρο και ο Αλμέιδα έχει ευχάριστα διλήμματα, αν πάει έτσι ως το τέλος της δουλειάς για το ντέρμπι διότι οι προπονήσεις είναι… μάχες και σωστά! Τα δύο ερωτηματικά αφορούν τη πίσω ζώνη: Στάνκοβιτς, ή Αθανασιάδης και Μουκουντί, ή Κάλενς για το ματς με τον Ολυμπιακό. Στο δικό μου κεφάλι αυτοί που αναφέρω πρώτοι εφόσον είναι υγιείς ίσως να χουν και προβάδισμα, μα έκπληξη δεν θα συνιστά καμία επιλογή.

Το σίγουρο είναι ότι στον πάγκο θα βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα στο παιχνίδι αυτό όσο και αν επιχειρήθηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να συμβεί κάτι άλλο. Κάτι το απόλυτα απαράδεκτο και έξω από λογική και πραγματικότητα αφού είδαμε όλοι τι έγινε με τον Γκαγκατση να πρωταγωνιστεί στο σκηνικό και κάτι φουσκωτά αγόρια… Διότι στο τέλος πάντα η αλήθεια είναι μια και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, δεν θα βαρεθώ να το γράφω…

Η κανονικότητα του πρωταθλήματος, τα διλήμματα ενόψει Φαλήρου και ο Πελάδο

Υγ: Αλήθεια η ΔΕΑΒ γιατί δεν κάλεσε τον Γκαγκατση για εξηγήσεις και τον ΠΑΟΚ για τα φουσκωτά αγόρια; Ειδικά αυτόν τον μαυροφορεμένο που σπρώχνει από πίσω τον Πελάδο δίχως λόγο και αιτία, από πίσω φυσικά, χωρίς να βλέπει ο Αργεντινός τεχνικός. Η Superleague ελπίζω να κάνει αυτό που πρέπει έστω από δω και πέρα και να εξαφανίσει τύπους γυμναστηριακούς από τους πάγκους που έχουν διαπιστευθεί ως κάτι άλλο από τις υπηρεσίες που παρέχουν…

ΑΕΚ Talk: Το πρωτάθλημα χάθηκε για την ΑΕΚ, ο πρώτος απολογισμός με τον Σταύρο Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X