Ο ορισμός της «χαμένης ευκαιρίας» για την ΑΕΚ, το χαμένο πρωτάθλημα του Νατσούρα! (VIDEO)

Ο ορισμός της «χαμένης ευκαιρίας» για την ΑΕΚ, το χαμένο πρωτάθλημα του Νατσούρα! (VIDEO)

Η μαύρη μέρα της απώλειας του τίτλου για την ΑΕΚ με το καταραμένο γκολ του Νατσούρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σημερινή ημερομηνία είναι συνδεδεμένη με μια από τις πιο κομβικές αποτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Η ήττα με 0-1 από τον Ιωνικό σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια στο ΟΑΚΑ στέρησε από την ΑΕΚ τις ελπίδες για τίτλο, ενώ το 0-0 στη Λεωφόρο μια εβδομάδα μετά (με τον διαιτητή Βασσάρα να «πνίγει» το πέναλτι του Νασίφ Μόρις στον Χρήστο Μπούρμπο στο 89’) σήμανε την απώλεια και της δεύτερης θέσης που οδηγούσε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 8 Μαϊου, όμως, η ΑΕΚ πήγαινε ακόμα για πρωτάθλημα, όσο και αν ο πρόεδρος Ντέμης Νικολαϊδης, ο προπονητής Φερνάντο Σάντος και οι ποδοσφαιριστές δεν το παραδέχονταν. Ο Ντέμης και οι συνεργάτες του είχαν σώσει την ομάδα από τον αφανισμό μέσω του άρθρου 44, είχαν συγκροτήσει μια ομάδα χαμηλού μπάτζετ και… χαμηλών προσδοκιών, αλλά στην πορεία οι στόχοι άλλαξαν. Με τη βοήθεια της λαοθάλασσας που στήριζε κάθε στιγμή εκείνη την προσπάθεια, η ΑΕΚ έκανε μια πολύ φιλόδοξη πορεία και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό, μετά την 27η αγωνιστική.

Την κατέβαλε το άγχος

Οι περίπου σαράντα χιλιάδες (εισιτήρια 36.021) οπαδοί της ΑΕΚ που κατέκλυσαν το ηλιόλουστο ΟΑΚΑ περίμεναν να δουν μια ακόμα νίκη, με αντίπαλο τον Ιωνικό, και έλπιζαν και σε διπλό τίτλου μια εβδομάδα μετά στη Λεωφόρο. Ο Ιωνικός, όμως, με συμμάχους τις απουσίες της ΑΕΚ (Μπρούνο Αλβες και Ζούλιο Σέζαρ εκτός αποστολής και ο Κώστας Κατσουράνης στον πάγκο) τις χαμένες ευκαιρίες της και κυρίως το άγχος των άπειρων παικτών της όσο το ματς κυλούσε χωρίς γκολ, κατάφερνε όχι μόνο να κρατάει το μηδέν, αλλά και να απειλεί.

Η κορύφωση του δράματος της ΑΕΚ, ήρθε στο 87’. Ο Βαγγέλης Μόρας έκανε ένα λάθος που εκμεταλλεύθηκε ο Ουκάρ και αυτός με τη σειρά του πάσαρε στον Νατσούρα που έκανε το 0-1. Οι οπαδοί της ΑΕΚ παρακολουθούσαν παγωμένοι το όνειρο μιας ολόκληρης σεζόν να σβήνει, καθώς η ΑΕΚ έμενε στους 58 βαθμούς έναντι 60 του Παναθηναϊκού και 59 του Ολυμπιακού που την προσπέρασε με τη νίκη του στην Κέρκυρα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Κόντης, Κωστένογλου, Μόρας, Γεωργέας, Πετκόφ (46’ Κατσουράνης) Πάουλο Ασουνσάο, Κρασσάς (75’ Ρούσεφ) Β. Ιβιτς (46’ Κωνσταντινίδης) Λυμπερόπουλος, Σοάρες.

 

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X