«Πικρός» ο καφές για τους Έλληνες: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του μετά το Πάσχα

«Πικρός» ο καφές για τους Έλληνες: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του μετά το Πάσχα

Οι αυξήσεις στην χονδρική τιμή του καφέ θα περάσουν και στη λιανική, καθώς οι εταιρείες επεξεργασίας και εμπορίας καφέ δηλώνουν αδυναμία να τις απορροφήσουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο καφές, μία από τις μεγάλες απολαύσεις του Έλληνα, φαίνεται πως γίνεται πολύ… πικρός αφού έρχονται νέες ανατιμήσεις μετά το Πάσχα, της τάξεως του 15% με 20%, στην τιμή του τόσο στα ράφια των σούπερ μάρκετ όσο και στα καταστήματα εστίασης.

Οι αυξήσεις στην χονδρική τιμή του καφέ θα περάσουν και στη λιανική, καθώς οι εταιρείες επεξεργασίας και εμπορίας καφέ δηλώνουν αδυναμία να τις απορροφήσουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η λιανική τιμή μάλιστα εκτιμάται ότι θα φτάσει στα καφεκοπτεία τα 21 με 23 ευρώ το κιλό από 19-20 ευρώ που ήταν τον Απρίλιο 2024.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η άνοδος αυτή δεν θα συμπαρασύρει μόνο τις τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ αλλά και στα καταστήματα εστίασης, επομένως η τιμή του εσπρέσο μπορεί να φτάσει τον Ιούνιο ακόμα και στα 2,4 ευρώ από 2 που είναι σήμερα, ενώ οι κάψουλες που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 5 ευρώ.

Οι εταιρείες εμπορίας καφέ πάντως ζητούν απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, καθώς θεωρούν ότι επιβαρύνει την τιμή του καφέ κατά 50%.

Γιατί αυξάνεται η τιμή του καφέ

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X