Ευτυχώς, όλοι κρίνονται

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολύ κακό για το τίποτα. Είναι βέβαιο, πως αν ο Δέλλας και οι παίκτες του συμπεριφέρονταν με περισσότερη υπευθυνότητα απέναντι στην ΑΕΚ, τότε η φετινή χρονιά δεν θα ήταν τόσο ανηφορική. Αλλά από την άλλη, οξέα μηδέν. Δεν αλλάζει κάτι στην ιστορία της ΑΕΚ η ήττα από κάποια Θύελλα Ραφήνας. Γιατί πολύ απλά, η φετινή χρονιά είναι χαμένη έτσι και αλλιώς. Απλά ένα μεταβατικό στάδιο για να ξεκινήσει η αναγέννηση της ομάδας όπως έγινε απαραίτητο.

Όπως κανείς δεν θα ενθουσιαζόταν με τις οκτάρες, ουδείς θα πανηγυρίσει στο φινάλε την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή του κυπέλλου, δεν θα έπρεπε να δίνουμε και μεγάλη σημασία στις ήττες. Ναι, είναι ενοχλητικές, ναι, κάνουν πιο δύσκολη τη χρονιά. Αλλά θα περάσει. Και κανείς δεν θα τη θυμάται. Φαίνεται μάλιστα πως δεν θα υπάρχει και κανείς στην ομάδα που να τις θυμίζει. Γιατί αυτές οι ήττες προσφέρουν και κάτι καλό. Κάνουν την κρίση πολύ πιο αυστηρή.

Είναι περιττό να επαναλάβω πως η ΑΕΚ δεν αρκείται σε ημίμετρα και δεν μπορεί να μην έχει στόχο την κορυφή. Είναι ευλογία πως η ΑΕΚ προχωρά φέτος δίχως καμία δέσμευση. Ουδείς εκ των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν έχει συμβόλαιο δέσμευσης με την ομάδα. Απαντες είναι με ιδιωτικά συμφωνητικά διάρκειας ενός έτους και με προοπτική ανανέωσης. Αρα, στο χέρι της ΑΕΚ να αποφασίσει με ποιους θα πορευθεί στη συνέχεια. Να κρίνει ποιοι μπορούν να συμβάλουν στην επιστροφή της.

Ολοι κρίνονται επαναλαμβάνει συχνά ο Μελισσανίδης. Ευτυχώς, προσθέτω εγώ. Γιατί έτσι πρέπει να είναι στην ΑΕΚ. Πέρα από συμπάθειες, αδυναμίες, δεσμεύσεις, η ΑΕΚ οφείλει να προχωρά μόνο με τους καλύτερους. Οι εποχές που στην ομάδα έπαιζαν οι φίλοι των φίλων, οι κουμπάροι και οι δημοσιοσχεσίτες πρέπει να είναι παρελθοντικές. Οι εποχές που οι οπαδοί της ΑΕΚ λειτουργούσαν μόνο ως λογιστές και δίχως το συναίσθημα να είναι στην πρώτη γραμμή, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ο Μελισσανίδης ξέρει καλά πως δεν μπορεί να πάει στον πόλεμο για τη διάλυση του συστήματος με τα λιανοντούφεκα. Σε όλα τα επίπεδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, η ΑΕΚ οφείλει να έχει τους κορυφαίους. Ορισμένοι έχουν φέτος την ευκαιρία τους. Κάποιοι την έχουν χάσει ήδη. Αλλοι, έχουν μια τελευταία ευκαιρία. Ως δεδομένο θεωρώ πάντως, πως τα ημίμετρα δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα.

Αλλωστε, πιστεύω ακράδαντα πως σε λίγες εβδομάδες, πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο θα υπολόγιζε ο καθένας, θα έχουμε τα ευχάριστα με το γήπεδο. Θα ξεκινήσουν τα πραγματικά έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και τότε θεωρώ δεδομένο πως η ψυχολογία όλων θα αλλάξει. Οι αποφάσεις θα γίνουν πιο εύκολες, το πείσμα για να βρεθεί η ΑΕΚ στην κορυφή θα είναι οδηγός για όλα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X