Γκαλτιέ: «Ήμουν θύμα εκδίκησης, ο ρατσισμός δεν αποτελεί μέρος της κουλτούρας μου»

Γκαλτιέ: «Ήμουν θύμα εκδίκησης, ο ρατσισμός δεν αποτελεί μέρος της κουλτούρας μου»
Photo Credits: INTIME

Ο άλλοτε προπονητής της Παρί, Κριστόφ Γκαλτιέ, μίλησε σε συνέντευξή του για τις κατηγορίες εις βάρος του για ρατσισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ είχε έντονη παρουσία στην Ligue 1 τα προηγούμενα χρόνια αναλαμβάνοντας κατά σειρά τις Λιλ, Νις και Παρί, ωστόσο το όνομά του απέκτησε αρνητική δημοσιότητα πέρυσι λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο ρατσισμού.

Μία κατηγορία που τον σημάδεψε αλλά δεν τον λύγισε, με τον νυν προπονητή της Αλ Ντουχάιλ να αισθάνεται δικαιωμένος από την αθώωσή του τον περασμένο Δεκέμβριο από τις παραπάνω κατηγορίες (αφορούσαν το διάστημα που εργαζόταν στην Νις) και να εκφράζει τη λύπη για την τροπή που είχε πάρει η υπόθεση.

“Ο ρατσισμός, οι διακρίσεις δεν αποτελούν μέρος της κουλτούρας μου επειδή μεγάλωσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και εξελίχθηκα σε όλη μου την καριέρα. Ήταν πραγματικό σοκ να παραπεμφθώ στο δικαστήριο.

Ήμουν θύμα εκδίκησης, επρόκειτο για ύβρις. Η δικαιοσύνη διαπίστωσε την αθωότητά μου και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Οι κατηγορίες εναντίον μου δεν είχαν νόημα”, τόνισε ο 57χρονος Γάλλος προπονητής σε συνέντευξή του στην “Equipe”, για να μιλήσει κατόπιν στο ίδιο μέσο για το διάστημα της συνύπαρξής του με Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ και τον τρόπο διαχείρισής τους:

“Οι τρεις τους έπρεπε να παίξουν μαζί. Δεν νομίζω ότι θα το ξαναδούμε αυτό στη Γαλλία. Είχαν πολύ καλή απόδοση, τόσο από άποψη παιχνιδιού όσο και από πλευράς δέσμευσης, αλλά χάσαμε τον Νεϊμάρ που τραυματίστηκε.

Η διαχείριση αυτών των παικτών είναι διαφορετική. Οι συζητήσεις γίνονται σε ένα γραφείο, πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι πολύ ατομικές.

Με αυτούς τους εξαιρετικούς παίκτες, η παραμικρή αντίδραση, το παραμικρό βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένα κλείσιμο του ματιού ή μια χειρονομία παίρνει διεθνείς διαστάσεις.

Για να δώσω ένα παράδειγμα: στον πρώτο μας αγώνα Champions League με τη Γιουβέντους, νικήσαμε και ένιωσα ότι έπρεπε να βγάλω τον Λιονέλ Μέσι στο τέλος του αγώνα για να τον προστατέψω σωματικά. Μου φάνηκε λογική απόφαση.

Μετά το παιχνίδι, όλοι μου είπαν ότι ήταν η πρώτη φορά που ο Μέσι έγινε αλλαγή σε αγώνα Champions League ως παίκτης της Παρί. Προπονείς παίκτες που είναι κάτι πολύ περισσότερο από παίκτες.

Όταν άρχισα να τους προπονώ, είπα στον εαυτό μου: τι έχουν αυτά τα παιδιά που δεν έχουν οι κανονικοί άνθρωποι. Θέλω να πω ότι είναι κανονικοί άνθρωποι, απλοί, προσβάσιμοι, επαγγελματίες και ανοιχτοί στη συζήτηση”.

Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X