ΑΕΚ: Εμπιστοσύνη στον Φρεντερίκ Μπουζόν - Ο Γάλλος προπονητής παραμένει στον πάγκο της ομάδας χάντμπολ

ΑΕΚ: Εμπιστοσύνη στον Φρεντερίκ Μπουζόν - Ο Γάλλος προπονητής παραμένει στον πάγκο της ομάδας χάντμπολ
Photo Credits: INTIME

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον Φρεντερίκ Μπουζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι τελικοί του πρωταθλήματος χάντμπολ βρίσκονται προ των πυλών με την ΑΕΚ να δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προπονητή, Φρεντερίκ Μπουζόν.

Ο Γάλλος προπονητής που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία το περασμένο Γενάρη θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο του «Δικεφάλου» και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Σταμάτης Παπασταμάτης έδωσε τα χέρια με τον Μπουζόν με την Ερασιτεχνική να ανακοινώνει και επίσημα την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της μέχρι το 2026 με τον προπονητή του ανδρικού τμήματος Χάντμπολ, Φρεντερίκ Μπουζόν».

Να θυμίσουμε πως ο Φρεντερίκ Μπουζόν ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη γυναικεία ομάδα Χάντμπολ Le Havre AC το 1999. Ανέβασε τον σύλλογο στην πρώτη κατηγορία και τον καθιέρωσε μόνιμα στη γαλλική ελίτ. Στα 13 χρόνια που ήταν στον πάγκο της ομάδας, κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας δύο φορές (2006, 2007) και μία φορά το Challenge Cup (2012). Το 2012 μετέβη στην ομάδα της Fleury Loiret, στην οποία έμεινε μέχρι το 2016. Στα τέσσερα χρόνια παραμονής του εκεί, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Γαλλίας (2015), το Κύπελλο Γαλλίας (2014), αλλά και δύο Λιγκ Καπ (2015, 2016), ενώ έφθασε μέχρι τον τελικό του EHF Cup. Το 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας της Σενεγάλης, με την οποία πέτυχε το θαύμα και έφθασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αφρικής. Έμεινε μέχρι το 2021, καθώς τότε ανέλαβε την ανδρική ομάδα της Σενεγάλης, της οποίας είναι προπονητής μέχρι και σήμερα. Τον Δεκέμβριο του 2016 πήρε το «τιμόνι» της γυναικείας ομάδας της ρωσικής, Rostov-Don, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2018. Στο πρώτο του εξάμηνο, μάλιστα, κατέκτησε τον δεύτερό του ευρωπαϊκό τίτλο, το EHF Cup. Κατέκτησε δε, back to back το Νταμπλ, το 2017 και το 2018. Το 2018 γύρισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Ναντ. Το 2020 ανέλαβε την ανδρική ομάδα της JS Cherbourg, με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές πορείες σε Πρωτάθλημα, αλλά και Κύπελλο. Το 2020 ανέλαβε την ανδρική ομάδα της Villeurbanne, στην οποία βρισκόταν μέχρι πέρυσι πριν έρθει στην ΑΕΚ.

«Να ζήσουμε με τον κόσμο μας ευτυχισμένες στιγμές»

Ο Γάλλος προπονητής στις πρώτες του δηλώσεις στο aek.gr μετά την ανανέωση  της συνεργασίας δήλωσε χαρούμενος και πεπεισμένος πως μαζί μπορούν να πετύχουν σημαντικά πράγματα: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που ο σύλλογος θέλει να συνεχίσουμε. Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κλαμπ. Όταν ήρθα τον Ιανουάριο υπήρχε μία μπερδεμένη κατάσταση, αλλά πιστεύω πλέον πως μπορούμε να πετύχουμε πολύ σημαντικά πράγματα μαζί. Ευχαριστώ, πραγματικά, για την εμπιστοσύνη. Θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε μέρα, για να αποκτήσουμε δυνατές εμπειρίες και να ζήσουμε με τον κόσμο μας ευτυχισμένες στιγμές».

Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X