Δολοφονία Λυγγερίδη: "Πίσω από την εγκληματική οργάνωση Μαρινάκης, Μώραλης, Καραπαπάς" - Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία Λυγγερίδη: "Πίσω από την εγκληματική οργάνωση Μαρινάκης, Μώραλης, Καραπαπάς" - Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.
Photo Credits: INTIME

Την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός δείχνει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. στον εισαγγελέα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την άμεση σύνδεση και εμπλοκή της διοίκησης του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Αντιπροέδρου, Κωνσταντίνου Καραπαπά αλλά και του έτερου αντιπροέδρου Δημήτρη Αγραφιώτη , καθώς και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την εγκληματική οργάνωση μέλη της οποίας ευθύνονται για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της Ασφάλειας

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της «Ζούγκλας», «οι χούλιγκανς που αυτοαποκαλούνται οργανωμένοι, έχουν συγκροτήσει επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα, που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων και κυρίως εκρήξεων και εμπρησμών, κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών, βομβών, ανθρωποκτονιών τετελεσμένων, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, κλοπών, ληστειών, εκβιάσεων…».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, έχει εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή ενώ τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους…».

Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης

Αναφορικά με τη δομή της οργάνωσης οι Διωκτικές Αρχές σημειώνουν ότι «περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων…».

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας  εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο  επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση…».

Σε άλλο σημείο οι Αρχές αναφέρουν ότι «οι Ιωσήφ Αντιζάς , Δημήτρης Μοιρώτσος αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Βασίλης Ρουμπέτης, εισέρχονταν στους αγωνιστικούς χώρους ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια Αρχή ( Super league), κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη…».

«Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Μπροστάρηδες στα επεισόδια Μαρινάκης και Καραπαπάς

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται αναφορά και στα επεισόδια που έγιναν στο στάδιο Καραϊσκάκη έναν χρόνο πριν ( 23/4/2023) κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την πέμπτη αγωνιστική των play off. Προς το τέλος του αγώνα όταν η ΑΕΚ πέτυχε τρίτο γκολ, δυσαρεστημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. «Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα».

Μετά τη διακοπή του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, ενώ από τις κερκίδες vip συνεχίζονταν να εκτοξεύονται διάφορα αντικείμενα.

«Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης».

Το ίδιο σκηνικό συνέβη και στον Βόλο

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο στάδιο του Βόλου, στον αγώνα μεταξύ του Βόλου και του Ολυμπιακού όταν κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων, ακυρώθηκε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

«Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς, αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν».

Μοίραζαν προσκλήσεις στην εγκληματική οργάνωση

Επίσης όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, λάμβαναν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο στο γήπεδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν στα κατώτερα μέλη, είτε τις πωλούσαν στην τιμή που όριζαν οι ίδιοι.

«Επίσης μπορούσα και προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια τα οποία στη συνέχειa πωλούσαν έξω από τα γήπεδα Καραϊσκάκης και ΣΕΦ σε τιμή ανώτερη της αναγραφομένης».

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X