Ο Πόνσε έχει ήδη πετύχει κάτι, που λίγοι στην θέση του θα το κατάφερναν

Ο Πόνσε έχει ήδη πετύχει κάτι, που λίγοι στην θέση του θα το κατάφερναν
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για όσα ήδη έχει φέρει και έχει... καταφέρει ο Αργεντινός φορ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς και όταν η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι έδινε πάνω από 3,5 εκατομμύρια για να φέρει τον Πόνσε, ενώ ήδη είχε «κλειδώσει» και η παραμονή του Γκαρσία, ο Αλμέιδα είχε περίπου στον σχεδιασμό του αυτό που συμβαίνει τώρα. Να μπορεί να παίρνει από κάθε έναν από τους φορ του, τα γκολ που χρειάζεται η ΑΕΚ. Αλλά και να μην χρειάζεται να γίνουν αγωνιστικές αλχημείες για την κορυφή της επίθεσης, όταν θα απουσιάζει υποχρεωτικά ο ένας εκ των δυο.

Όπως για παράδειγμα είχε γίνει πέρυσι τέτοια εποχή, που ο Αλμέιδα είχε βρει την λύση με τον Τσούμπερ ως φορ. Μια ιδέα που, έστω και αν ήταν κομβική για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επί της ουσίας ήταν μια αγωνιστική αλχημεία όταν και πάλι είχε μείνει εκτός λόγω τραυματισμού ο Γκαρσία.

Τώρα δεν χρειάστηκε να βασανίσει καθόλου το μυαλό του ο Αλμέιδα για να βρει και πάλι λύση όταν ο Λίβαι κτύπησε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Έφερε ξανά στην βασική ενδεκάδα τον Πόνσε. Πήρε δυο γκολ, καθάρισε το τρίποντο στο παιχνίδι με τον Άρη και η ΑΕΚ προχωράει μπροστά. Και πιθανότατα κάτι αντίστοιχο θα γίνει και την Κυριακή στο Χαριλάου.

Βεβαίως ακόμα είναι νωρίς για απολογισμούς. Και ο Πόνσε, όπως και κάθε ποδοσφαιριστής από το ρόστερ της ΑΕΚ, έχει μπροστά του κρίσιμα ματς για να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αυτό που έχει ήδη καταφέρει ο Πόνσε, δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να το έχουν πετύχει.

Ο Έκι έφτασε μέσα του Απρίλη, να είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής ΑΕΚ. Μέχρι να μπει ο Γενάρης, είχε πετύχει όλα κι όλα δυο γκολ. Μάλιστα τα είχε βάλει μαζεμένα μέσα σε διάστημα τριών ημερών, στις αρχές του Σεπτέμβρη. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν του έβγαινε τίποτα, δεν του πήγαινε τίποτα. Είχε και ατυχία, διότι ένα πολύ καλό του τελείωμα στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πήγε δοκάρι. Κυρίως όμως, έδειχνε αγωνιστικά να βρίσκεται ένα κλικ πίσω απ’ αυτό που έπαιζε η ομάδα.

Σαν να ήταν σ’ άλλη σελίδα σε σχέση με τους συμπαίκτες του και το αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ. Επίσης δεδομένα είχε στο μυαλό του, πως στην ιεραρχία ο βασικός φορ, είναι ο Γκαρσία. Μπορούσε να καταλάβει ο Πόνσε την ποιότητα του Λιβάι. Μπορούσε να καταλάβει και τι δίνει στην ομάδα ο Γκαρσία, αλλά ακόμα και πως τον βλέπει ο Αλμέιδα. Και με τους δυο καλά και ετοιμοπόλεμους, ήταν πολύ σαφές πως ο Λιβάι έχει πάντα ένα μικρό προβάδισμα για να ξεκινάει το ματς.

Όλα αυτά, δεν είναι εύκολα στην διαχείριση. Και ακόμα πιο δύσκολο, είναι να τα φέρεις όλα ανάποδα, όπως έκανε ο Έκι. Βρήκε καταρχάς τον τρόπο του ο Πόνσε να κουμπώσει στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Εμπέδωσε «το παίξε μέσα στην περιοχή» που του ζητούσε ο Αλμέιδα. Του βγήκε και στο ματς με τον Ατρόμητο μ’ εκείνο το χατ τρικ. Και από εκείνο το παιχνίδι και μετά ο Έκι έχει σκοράρει σ’ όλα όσα έχει ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, πλην ενός. Διόλου άσχημα.

Στην τελική ευθεία…

Δεν ξέρω τι θα γίνει στα πέντε ματς που απομένουν. Αυτή την στιγμή, όπως είναι τα δεδομένα, ίσως και ο Πόνσε να δικαιούται να είναι ένα κλικ πιο μπροστά για να ξεκινάει στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον Λιβάι. Εννοώ όταν και οι δυο είναι ετοιμοπόλεμοι. Και αυτό από μόνο του, είναι μεγάλη κατάκτηση για τον Έκι, ειδικά έτσι όπως ξεκίνησε και κύλησε μέχρι ενός σημείου η φετινή σεζόν.

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, εξακολουθώ να θεωρώ πως ο Γκαρσία όταν είναι καλά, δεν υπάρχει άμυνα που να μπορεί να τον διαχειριστεί με επιτυχία. Και μακάρι να είναι ήδη από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ξανά στο 100% της ετοιμότητας. Αλλά ο Πόνσε έχει πετύχει ήδη κάτι πολύ δύσκολο. Και μπορεί να είναι και ο παίκτης που με τα δικά του γκολ, θα κριθεί η φετινή μάχη του τίτλου. Εξάλλου, ενώ όλα τα υπόλοιπα τα έχει πετύχει, την χρωστάει μια πολύ καλή εμφάνιση και ένα γκολ σε ντέρμπι.

Και κάτι τελευταίο γιατί δεν θέλω να το ξεχάσω. Η φάση του Οντουμπάτζο με τον Ρότα, θύμισε πολύ αυτή με τον Ελίασον στην Τρίπολη. Ευτυχώς με διαφορετική κατάληξη για το παίκτη. Δυστυχώς με σχεδόν την ίδια διαχείριση ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο της. Και πιο… δυστυχώς, μ’ όλη αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την προπαγάνδα, οι διαιτητές στα ματς της ΑΕΚ όλο και πιο συχνά όχι απλώς κάνουν λάθη, αλλά αφήνουν ατιμώρητες αντιαθλητικές και επικίνδυνες συμπεριφορές.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X