Η τεράστια μαγκιά του Ματίας Αλμέιδα

Αλμέιδα: «Θέλαμε τη νίκη, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο - Αποφύγαμε τα λάθη»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον «Πελάδο» και το πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, χάρη στη νίκη της επί του Άρη. Δεν μου καίγεται κυριολεκτικά καρφί για το τι λένε οι «απέναντι». Ας σκούζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και ας βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους!

Τα πράγματα άλλωστε είναι πολύ απλά και δεν έχουν καμία μεταφυσική εξήγηση. Ο Άρης έχασε με 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», ηττήθηκε μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Παναθηναϊκό με 0-2, αλλά επειδή έχασε 2-0 από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα πρέπει εμείς να απολογούμαστε. Sorry αλλά δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη διαδικασία, έχω καλύτερα πράγματα να κάνω.

Άλλωστε το μοναδικό πράγμα που έχει τώρα σημασία είναι να κερδίσει η ΑΕΚ τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» (εκεί δηλαδή όπου έχασε την πρόκριση στο Κύπελλο και δύο βαθμούς και την κορυφή στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου) προκειμένου να πάμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας το προβάδισμα, διότι ακόμα και αν οι «πράσινοι» κάνουν το «διπλό» στη Λαμία, από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ θα υπάρξει απώλεια βαθμών είτε από έναν, είτε και από τους δύο και θα υπάρχει και το «χρωστούμενο» ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Το ρεσιτάλ του «Πελάδο»

Μετά τη λήξη του αγώνα με την ομάδα του Άκη Μάντζιου, ο Ματίας Αλμέιδα για ακόμα μία φορά, έδωσε ρεσιτάλ με τις απαντήσεις του. Είναι ο μοναδικός προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν έχει ψάξει ΠΟΤΕ για δικαιολογίες και δεν έχει διστάσει ΠΟΤΕ να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Σε ερώτηση που του έκανα στη συνέντευξη Τύπου για το αν προβληματίστηκε από το γεγονός ότι από το 59’ και μετά η ΑΕΚ εξαιρουμένου ενός σουτ του Άμραμπατ που η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ δεν έκανε τελική προσπάθεια, ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής:

«Στο ημίχρονο είπαμε πως μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Πρόσφατα κερδίζαμε 2-0 και ήρθαμε 2-2. Απέναντί μας ήταν μια ομάδα που βρίσκεται στον τελικό και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ήταν μία πρόοδος για εμάς. Θα μου άρεσε να έβαζε η ομάδα περισσότερα γκολ, όμως με χαροποιεί που δεν δεχθήκαμε φάση για γκολ, δείχνοντας ασφάλεια στο αμυντικό μας κομμάτι.

Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν είδατε τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτή την εβδομάδα; Υπάρχουν λάθη. Έβλεπα Νάπολι – Φροζιζόνε σήμερα. Μου αρέσει να βλέπω ποδόσφαιρο. Να μαθαίνω. Ισοφάρισε η Φροζιζόνε τη Νάπολι κι αν δείτε το γκολ, όλοι οι προπονητές μιλάμε γι’ αυτό. Είναι πράγματα που συζητάμε. Όμως είτε είναι καλύτερος ο επιθετικός, είτε έγινε λάθος».

Ο Αλμέιδα παραδέχθηκε δημόσια ότι έμαθε από το λάθος του! Όπως το είχε κάνει και προ μηνών στα Σπάτα όταν τον ρώτησα για το αν σκέφτεται μετά την εμπειρία που είχε παίζοντας και ευρωπαϊκά ματς, να αλλάξει τον τρόπο δουλειάς του το καλοκαίρι ή να προσθέσει η ομάδα στο ρόστερ της περισσότερους ποιοτικούς παίκτες:

«Η αλήθεια είναι πως το σκέφτομαι. Εμείς αυτήν τη στιγμή ετοιμαζόμαστε και βλέπουμε παίκτες για το μέλλον. Όσον αφορά τον τρόπο δουλειάς, ίσως πρέπει να τον αλλάξουμε. Κι αυτό μπορεί να είναι ένα σημείο, που έχει περιθώρια βελτίωσης. Να το λάβουμε υπόψιν μας».

Το διήμερο της 100ετίας

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν σχεδόν ονειρικό! Να μαζεύονται έτσι για πλάκα για να δούνε ένα… αερόστατο 30.000 κόσμου και την επόμενη μέρα, άλλοι τόσοι για το ματς με τον Άρη…

Ειδικά για το Σάββατο, αυτό που συνέβη έξω από το γήπεδο με τις δράσεις και τα χιλιάδες παιδάκια, ήταν ό,τι καλύτερο που μπορούσε να συμβεί! Να βλέπεις οικογένειες από παντού να απολαμβάνουν τον αετό, να βλέπεις ηλικιωμένους να κάνουν τη βόλτα τους πέριξ του γηπέδου, να βλέπεις ανθρώπους κάθε ηλικίας να αράζουν και να μιλάνε για αυτά που έχουν ζήσει… Ιστορίες χαράς, δακρύων, πίκρας να γίνονται ένα!

Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας που να βγει τώρα και να μας πει πόσο κακό έκανε το γήπεδο στην πόλη της Νέα Φιλαδέλφειας; Πόσα μαγαζιά δούλεψαν αυτό το Σαββατοκύριακο και τι τζίρους έκαναν; Αλλά ξέχασα… Βγήκαν κάποιοι μπετόστοκοι να κάνουν παράπονα για το parking την ημέρα του τελικού του Europa Conference League…

ΥΓ: Η μεγαλύτερη απόλαυση είναι να βλέπεις τους απέναντι, όλους τους απέναντι όμως, να ασχολούνται με τα δωρεάν σημαιάκια, με το αν πέταξε το αερόστατο, με τον… χορό, με το… ΑΦΜ. Είναι που δεν ασχολούνται, που δεν μας βλέπουν, που δεν μας υπολογίζουν. Δηλαδή, αν… ασχολούσασταν, αν μας… βλέπατε, αν μας… υπολογίζατε, τι θα κάνατε; Έχετε πολύ μεγάλη πλάκα τελικά!

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X