Η σοβαρή ΑΕΚ «καθαρίζει» και φουλάρει για τον τίτλο!

Η σοβαρή ΑΕΚ «καθαρίζει» και φουλάρει για τον τίτλο!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, κέρδισε άνετα 2-0 τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και γιόρτασε ιδανικά τα 100ά γενέθλια της!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον killer Έκι Πόνσε «καθάρισε» το ματς κερδίζοντας 2-0 τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνδυάζοντας έτσι ιδανικά με νίκη τα 100ά γενέθλια της. Μία νίκη που την έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ της Super League (ένα ματς λιγότερο ο ΠΑΟΚ).

Ο Πόνσε επέστρεψε στη βασική 11άδα και σκόραρε στο 9’ και στο 14’ δίνοντας στην ΑΕΚ μεγάλο ψυχολογικό προβάδισμα, ενώ κινδύνεψε ελάχιστα από τον Άρη. Η Ένωση είχε καλή απόδοση, πίεσε αρκετά τον αντίπαλο της και έδειξε σαφώς πιο φρέσκια σε τρεξίματα και πρέσινγκ σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή 21 Απριλίου στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόνσον κόφτη με τον Πινέδα σε ελεύθερο ρόλο, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά στην επίθεση, τον Κάλενς δεξιά στην επίθεση και τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε. Από την πλευρά του, ο Μάντζιος ξεκίνησε με φορ τον Ανσαριφάρντ και τον Μορόν στον πάγκο. Πρώτη τελικά στο 5’ όταν ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να της αλλάξει τροχιά αρκετά κι αυτή πέρασε άουτ. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Πίεσε περισσότερο και βρήκε το γκολ.

Στο 9’ o Γιόνσον με εξαιρετικό τακουνάκι βρήκε τον Χατζισαφί, αυτός έβγαλε την σέντρα και ο Πόνσε με προβολή έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ δίνοντας νωρίς το προβάδισμα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Δύο λεπτά μετά από λάθος της άμυνας και ειδικά του Χατζισαφί, ο Παναγίδης σούταρε από μακριά αδύναμα και μπλόκαρε ο Αθανασιάδης. Και αμέσως μετά η ΑΕΚ βρήκε και άλλο γκολ! Στο 14’ ο Ελίασον εκτέλεσε το φάουλ, το κέντρο της άμυνας του Άρη κοιμήθηκε και ο Πόνσε με προβολή έκανε το 2-0 για την Ένωση πολύ εύκολα. Καλή στιγμή για τον Άρη στο 16’. Ο Σαβέριο έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Αθανασιάδης έπεσε στην αριστερή γωνιά του και με τα ακροδάκτυλα απομάκρυνε.

Στο 22’ η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Χατζισαφί από αριστερά να σεντράρει, αλλά ο Κουέστα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε προ του Πόνσε. Μετά το 20λεπτο έπεσε ο ρυθμός με την ΑΕΚ να έχει πάρει ισχυρό προβάδισμα και να δείχνει άνετη στο γήπεδο. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και είχε νέα μεγάλη στιγμή στο 35’, πάλι από Χατζισαφί η μπάλα, δεν τελειώνει τη φάση σωστά ο Γκατσίνοβιτς πάνω στον Κουέστα. Η Ένωση ζήτησε δύο πέναλτι σε ανατροπές Ελίασον και Πινέδα, αλλά ο Μανούχος και ο Μπλανκ στο VAR δεν έδωσαν τίποτε. Στο 42′ κακό το σουτ του Τσούμπερ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Πόνσε πήρε την μπάλα σε εξαιρετικό σημείο στην περιοχή για να σουτάρει, αλλά το σουτ του έκοψε καίρια ο Ρόουζ.

Και αυτή ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου με την ΑΕΚ να έχει σκοράρει δύο φορές με τον killer Πόνσε και να δείχνει ότι είναι αφεντικό στο ματς από πολύ νωρίς, με 2 γκολ, 10-3 τελικές, 71% κατοχή και αίσθηση ότι δεν κινδυνεύει.

Το β’ ημίχρονο άρχισε χωρίς παρέμβαση από τον Αλμέιδα, αλλά με διπλή του Μάντζιου. Δύο αλλαγές για τον Άρη, καθώς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ο Νταρίντα και ο Φατόρε, αντί των Μοντόγια και Ζουλ. Στο 47′ δυνατή η εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς με τον Βίντα να μην προλαβαίνει την μπάλα πριν εκτελέσει. Στο 50′ διαγώνιο σουτ από τον Πόνσε με τον Κουέστα να μπλοκάρει, ενώ τρία λεπτά μετά ο Τσούμπερ σούταρε αλλά μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρε του Άρη. H ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε να πιέζει ψηλά και βρήκε φάσεις, με τον Πινέδα στο 55’ να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, αλλά λίγο πριν εκτελέσει να κόβεται, ενώ αμέσως μετά ο Βίντα από στημένο πήδηξε ψηλά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ωραία κίνηση του Τσούμπερ που έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή στο 57’ όμως ο Κουέστα έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε. Δύο λεπτά μετά ωραία κίνηση του Ελίασον και σουτ, η μπάλα λίγο άουτ.

Στο 62′ ο Γκατσίνοβιτς έκανε κάτι σας γύρισμα ή σουτ με τον Κουέστα να μπλοκάρει με άνεση. Στο 64’ ο Μάντζιος έβαλε Γκαρσία και Μορόν, αντί Φετφατζίδη-Σαβέριο για να κρατήσει μπάλα και να δώσει ανάσες, αφού η ΑΕΚ με το πρέσινγκ δεν τον άφηνε να κυκλοφορεί.

Στο 68’ ο Αλμέιδα έκανε αλλαγές και έβαλε τον Αραούχο αντί του Τσούμπερ και τον Λιούμπιτσιτς αντί του Γκατσίνοβιτς, με τον Πινέδα αριστερά στην επίθεση. Ο Μάντζιος στο 75’ έβαλε τον Βέλεθ αντί του Ανσαριφάρντ που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, ενώ ο Αλμέιδα έβαλε Μάνταλο-Άμραμπατ αντί Πινέδα-Ελίασον με τον Έλληνα χαφ αριστερά πια. Στο 84′ ο Πόνσε βγήκε για να μπει ο Φερνάντες, με φορ τον Αραούχο, τον Μάνταλο στα χαφ και τον Φερνάντες αριστερά.

Στα τελευταία λεπτά δεν είχε φάση για γκολ η ΑΕΚ παρότι έβαλε τόσους επιθετικούς παίκτες και φρέσκαρε την γραμμή κρούσης, με αποτέλεσμα να μείνει το 2-0, να κερδίσει το παιχνίδι και να πάρει αυτό που ήθελε εξ’ αρχής. Τη νίκη για να ηρεμήσει…

ΑΕΚ – Άρης 2-0

Γκολ:

  • 9’ Πόνσε σουτ 1-0
  • 14’ Πόνσε σουτ 2-0

Κίτρινες: Κάλενς (34’), Γκατσίνοβιτς (60’) – Σαβέριο (20’), Μπράμπετς (49’), Φατόρε (73’), Οντουμπάτζο (88′)

Κόκκινες:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (77′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (69′ Λιούμπιτσιτς), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (69′ Αραούχο), Πόνσε (84′ Φερνάντες).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (46′ Φατόρε), Ρόουζ, Μπράμπετς, Ζιλ (46′ Νταρίντα), Βερστράτε, Παναγίδης, Σαβέριο (64′ Μορόν), Φετφατζίδης (64′ Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75′ Βέλεθ).

O MVP του ΑΕΚ – Άρης

Ο Ορμπελίν Πινέδα είχε εξαιρετικό ρυθμό και τρεξίματα στο α΄ημίχρονο και βοήθησε πολύ την ΑΕΚ να παράγει, να φτιάξει φάσεις και να σκοράρει 2 γκολ. Ο καλός και με ρυθμό Πινέδα κάνει πολύ διαφορετική την ΑΕΚ.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Άρης

Το σημαντικό για την ΑΕΚ ήταν με όσα προηγήθηκαν στα προηγούμενα ματς, να αντιδράσει σωστά μετά το προβάδισμα που είχε. Μετά το 2-0 η Ένωση κράτησε σωστά τις γραμμές της και τον Άρη μακριά από την περιοχή του Αθανασιάδη. Εκεί… τελείωσε το ματς.

Τα γκολ του ΑΕΚ – Άρης



Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X