Ας μιλήσουμε με πραγματικά γεγονότα και αριθμούς...

Ας μιλήσουμε με πραγματικά γεγονότα και αριθμούς...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μια μέρα πριν τα γενέθλια της ΑΕΚ, θυμίζει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πλησιάζουμε στο υπέροχο γενέθλιο Σαββατοκύριακο και μαζί ετοιμάζονται υπέροχα πράγματα. Πέφτει πολλή δουλειά, πολύ ξενύχτι με πολλή μεράκι και ακόμα περισσότερη συγκίνηση. Και νομίζω ότι θα πέσει και πολύ δάκρυ. Σε ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο με τα 100α γενέθλια της ΑΕΚ στο σπίτι της, δεν θεωρώ ότι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε άλλο από το να την βρει το βράδυ της Κυριακής, στην κορυφή.

Οδεύοντας λοιπόν προς το Σαββατοκύριακο, μπορούμε να πούμε και δύο πραγματάκια για όλη αυτή την κωμική προπαγάνδα που ζήσαμε και αυτή την εβδομάδα. Οπωσδήποτε είναι εκνευριστικό, όταν οι αιώνιοι δυνάστες μιας οιασδήποτε κατάστασης – στην προκείμενη μιλάμε για τον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο το ποδόσφαιρο – το παίζουν θύματα. Κυρίως όμως είναι απίστευτα γελοίο γιατί στην πραγματικότητα δεν πείθουν ούτε τους πιο φανατικούς οπαδούς τους. Εκτός ίσως από αυτούς που γεννήθηκαν… χθες.

Αλλά ακόμα και για αυτούς, υπάρχουν και μαρτυρίες και ντοκουμέντα και βίντεο, αλλά και πραγματικοί αριθμοί. Σε τι αφορούν αυτοί οι πραγματικοί αριθμοί; Σε αναρίθμητα πέναλτι υπέρ τους, σε χρόνια (επαναλαμβάνω σε χρόνια) που έκαναν να δουν πέναλτι εναντίον τους, σε αναρίθμητες αποβολές υπέρ τους και σε χρόνια που έκαναν να δουν αποβολή εναντίον τους, σε οφσάιντ που έγιναν ανέκδοτο, σε ιστορικές ατάκες διαιτητών και παραγόντων που έγιναν χιουμοριστικά σκετσάκια σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε αποφάσεις για γέλια και για κλάματα από στημένες επιτροπές και πολλά άλλα.

Και είναι καταγεγραμμένοι αυτοί οι αριθμοί και κυρίως πραγματικοί και όχι φανταστικοί. Είχα αφιερώσει πριν από μερικά χρόνια, πολλές ώρες από τη ζωή μου, για να τους μαζέψω και να τους έχω αναλυτικά. Κι αν χρειαστεί, θα τους θυμίσω ξανά. Με +120 πέναλτι (υπέρ-κατά) για μια μεγάλη ομάδα, την ώρα που για την άλλη ήταν +50. Με +92 (υπέρ-κατά) αποβολές για μια μεγάλη ομάδα, την ώρα που για την άλλη ήταν +21. Με 91 σερί αγώνες στο πρωτάθλημα χωρίς να σφυριχτεί πέναλτι εναντίον μιας ομάδας! Με 28-2 πέναλτι σε μια πενταετία. Με 21 χρόνια που έκανε η ΑΕΚ για να πάρει πέναλτι υπέρ της σε εντός έδρας ντέρμπι απέναντι σε συγκεκριμένο αντίπαλο. Και τα λοιπά και τα λοιπά.

Αλήθεια, όλοι όσοι κραυγάζουν τώρα επικοινωνιακά επειδή ενοχλούνται που εκείνα τα «ωραία χρόνια» πέρασαν ανεπιστρεπτί, γιατί δεν βγάζουν αριθμούς με πέναλτι και αποβολές των τελευταίων έξι ετών, για να δούμε τι έχει συμβεί. Να δούμε ρε παιδιά, αν και πόσο ευνοημένη είναι η ΑΕΚ. Αν ήταν έστω μια από αυτές τις σεζόν, πρώτη στα πέναλτι ή στις αποβολές ή στις κάρτες ή στα φάουλ έστω… Παρεμπιπτόντως, τους έχουμε αναλυτικά και αυτούς τους αριθμούς. Λέω αριθμούς και όχι «νούμερα» για να μην μπερδευτούν ορισμένοι και νομίζουν ότι αναφέρομαι σε αυτούς.

Επειδή λοιπόν, ούτε χθες γεννηθήκαμε, ούτε λοβοτομημένοι είμαστε, ας μας κάνουν τη χάρη κι ας αποφασίσουν. Γιατί οι ελίτ διαιτητές δεν τους… κάνουν, οι ξένοι μη ελίτ πάλι δεν τους… κάνουν και οι Έλληνες επίσης δεν τους… κάνουν. Η ΑΕΚ με ξένο διαιτητή νίκησε τον Άρη και με Έλληνα δεν τον νίκησε στο πρωτάθλημα. Τον Άρη που την απέκλεισε και στο Κύπελλο. Κι αφήνουν χυδαία και αισχρά υπονοούμενα, αλλά και βλακώδη παράλληλα, λες κι αν ήθελαν δύο ομάδες να τα «βρουν» μεταξύ τους για ένα ματς, θα τους πείραζε αν ο διαιτητής θα ήταν ξένος ή Έλληνας.

Και καλά οι γνωστοί προπαγανδιστές που ούτως ή άλλως, έμαθαν επί δεκαετίες να τα θέλουν και να τα έχουν όλα δικά τους και δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τίποτα στα νέα δεδομένα, όπου όλοι έχουν δικαίωμα στη χαρά, στις νίκες, στους τίτλους. Οι «άλλοι» που συντάσσονται μαζί τους; Δεν τους αρέσει δηλαδή που τώρα μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί και να διεκδικούν με ίσους όρους, πρωταθλήματα και κύπελλα;

Η ΑΕΚ από όλη αυτή την ιστορία, πιο συσπειρωμένη βγαίνει και αναδεικνύει την τεράστια δυναμική της. Ο φίλαθλος κόσμος της ηδονίζεται όταν βλέπει ποιον τρέμουν και ποιον υπολογίζουν ως μεγαλύτερό τους αντίπαλο, όλοι οι «απέναντι». Το πρόβλημα το έχουν εκείνοι, που δεν σταματάνε να εκτίθενται. Όχι η ΑΕΚ. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν γιατί έχουμε και γενέθλια μπροστά μας, με πολλή δουλειά και απείρως σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

Παρεμπιπτόντως, δεν το γράφω ποτέ, αλλά σας συνιστώ να κάνετε μια κράτηση για το συλλεκτικό φύλλο της «ΩΡΑΣ» του Σαββάτου. Θα αξίζει και να υπάρχει στο αρχείο μας άλλωστε για πάντα, αλλά και για τις νεότερες γενιές.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X