Η ΑΕΚ παλεύει να το πάρει από τον κακό της εαυτό

Η ΑΕΚ παλεύει να το πάρει από τον κακό της εαυτό
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά το σοκ της ισοπαλίας με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το αν έχει διαφορά η φετινή ΑΕΚ με την περσινή, μπορεί να το καταλάβει κανείς από διάφορες παραμέτρους. Εγώ το έχω αντιληφθεί εδώ και αρκετό καιρό, από το πώς αισθάνομαι πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών της. Πέρυσι είχα μια ψυχολογία πως ότι κι αν στραβώσει, η ομάδα σίγουρα θα τα καταφέρει και φέτος, ειδικά από ένα σημείο και μετά μέσα στη σεζόν, ανησυχώ ακόμα κι όταν η ομάδα προηγείται με 2-0.

Μπορούμε να πούμε κι άλλα περί διαφορών πέρυσι με φέτος, ακόμα και να μιλήσουμε ατομικά για παίκτες, αλλά δεν είναι ώρα να το κάνουμε αυτό εν μέσω «πολέμου». Ανησυχούσα πολύ πριν από το χθεσινό ματς. Και πριν ξεκινήσει, αλλά ακόμα κι όταν προηγήθηκε η ομάδα με 2-0. Κι όταν μείωσε ο Μπάμπα, η ανησυχία μου έγινε τεράστια. Και νομίζω σε όλο το γήπεδο, αλλά και σε όσους το παρακολούθησαν από την τηλεόραση, συνέβη το ίδιο. Μα το χειρότερο είναι ότι συνέβη στην ίδια την ομάδα.

Οι πεταμένοι βαθμοί

Η ΑΕΚ έφτασε τους 19 χαμένους βαθμούς σε ματς που έχει προηγηθεί. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι εδώ και πολύ καιρό, ο εκάστοτε αντίπαλος της, δεν αισθάνεται χαμένος από χέρι όταν μένει πίσω στο σκορ. Ακόμα και με 2-0, κι ακόμα και μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια πλέον. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την δούμε κατάματα.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή παράλληλα, η ίδια η ΑΕΚ δεν αισθάνεται σίγουρη για τον εαυτό της. Έχει δώσει δικαιώματα σε όλους τους αντιπάλους της, να πιστεύουν ότι μπορούν να της κάνουν τη ζημιά και παράλληλα έχει χάσει την αυτοπεποίθηση της. Κι αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί και τώρα δεν αλλάζει.

Αλλά και με αυτό το δεδομένο, η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Κυρίως γιατί ακόμα και με αυτό το δεδομένο, καμία άλλη από τις τρεις ομάδες, δεν είναι καλύτερη της. Η βαθμολογία δείχνει ξεκάθαρα ότι και οι τέσσερις ομάδες έχουν τις πιθανότητες τους. Απομένουν έξι αγωνιστικές, τα δύο επόμενα ματς είναι με τον Άρη και μετά ακολουθεί ο Παναθηναϊκός στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να τεθεί υπό συζήτηση το «3 στα 3» και μετά δεν θα πρέπει να ηττηθεί η ΑΕΚ, ούτε στην Τούμπα. Προς το παρόν όμως, νίκη με τον Άρη την Κυριακή. Η ομάδα έχει έξι μέρες ενδιάμεσα για να ρίξει το βάρος στην ψυχολογία της και να θυμηθεί τη νοοτροπία που την έκανε νταμπλούχο και κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα. Μέσα της βρίσκεται αυτή η νοοτροπία, δεν χρειάζεται να την ψάξει οπουδήποτε αλλού.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X