Ακόμα και η ξεφτίλα έχει όρια και αυτά ξεπεράστηκαν πλέον

Ακόμα και η ξεφτίλα έχει όρια και αυτά ξεπεράστηκαν πλέον
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για ακόμα ένα αποκαρδιωτικό βράδυ της ΑΕΚ που πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού

Να κάθεται ο οπαδός της ΑΕΚ Betsson, όποιοι δηλαδή αντέχουν ακόμα, Σάββατο βράδυ να δουν ένα παιχνίδι της μπασκετικής ομάδας, που είναι θεωρητικά εύκολο, με μια ομάδα που έχει υποβιβαστεί και απλά περιμένει να περάσει ο χρόνος για να πάνε οι παίκτες διακοπές. Ξεκινάει το ματς και βλέπεις πρώτο δεκάλεπτο 26-13, λες δεν μπορεί, μπήκαν χαλαροί, θα σοβαρευτούν στην συνέχεια και θα το γυρίσουν. Τελικά, η διαφορά έφτασε και στους 19 πόντους, όπως τότε με τον Πλάθα, για να μειώσει λίγο στο τέλος.

Απέναντι σε μια ομάδα, που έπαιξε με τέσσερις ξένους, με επτά παίκτες συνολικά και που στο τέλος, έδωσε και χρόνο συμμετοχής σε έναν 16χρονο. Ο Χριστόπουλος, άθελα του, ξεφτίλισε εντελώς μια αστεία ομάδα που βρέθηκε απέναντι του και πήρε την τέταρτη νίκη του Απόλλωνα φέτος, με τις δύο να είναι απέναντι στην ΑΕΚ. Μιλάμε για φοβερά πράγματα και πλέον ξεπεράσαμε τα όρια.

Για ακόμα ένα παιχνίδι, η ΑΕΚ δέχτηκε 50 στο ημίχρονο και αν δεν σταματούσε ο Απόλλωνας μπορεί να έφτανε και τους 100 έτσι εύκολα που σκόραρε. Γράφαμε ότι η ΑΕΚ είχε την προτελευταία άμυνα του πρωταθλήματος, μόνο πάνω από τον Απόλλωνα. Τελικά ίσως στην πράξη να είναι ακόμα χειρότερη, αν κρίνουμε από αυτό το παιχνίδι. Σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις, χρειαζόταν να κάνει μαγικά ο Κουζμίνσκας, να πάρει ατομικές ενέργειες ο ΜακΡέι και να βοηθήσουν και κάποιοι Έλληνες (Κουζέλογλου, Καράμπελας) για να μπορεί να πάρει μια νίκη. Χθες, που ο ΜακΡέι ήταν σε κάκιστη μέρα και μόνο με τον Κουζέλογλου, η Ένωση διασύρθηκε.

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να δούμε φέτος. Μια χρονιά που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και έχει γίνει μακράν η χειρότερη στα χρόνια του Αγγελόπουλου. Αντί η ΑΕΚ να κάνει 5/5 νίκες με τις ομάδες αυτού του μπράκετ και να πάμε παρακάτω, έτσι όπως παίζει θα είναι ζητούμενο ακόμα και το θετικό ρεκόρ.

Ο Ηλίας Ζούρος, ήταν πολύ εκνευρισμένος μετά την λήξη του αγώνα και μίλησε για ντροπή με κεφαλαία γράμματα. Την ίδια πάνω κάτω αντίδραση είχε και μετά τον αγώνα με τον Κολοσσό στην Ρόδο και άλλο ένα τραγικό παιχνίδι. Η ΑΕΚ στις μέρες του, δεν έχει δείξει την παραμικρή βελτίωση, ειδικά στην άμυνα που ήταν και το ζητούμενο από την πρώτη στιγμή που ήρθε. Οι δικαιολογίες των απουσιών μπορεί να υπάρχουν, αλλά έπαιξε απέναντι σε μια ομάδα που είχε τέσσερις ξένους. Ας αναλάβει και εκείνος τις ευθύνες του, εκτός από το να εμφανίζεται εκνευρισμένος στις κάμερες.

Το φταίξιμο στον Αγγελόπουλο

Η φετινή πανωλεθρία έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Μάκης Αγγελόπουλος. Ο πρόεδρος της ομάδας, είναι ο άνθρωπος που πρέπει να παίρνει τα εύσημα στις επιτυχίες και το φταίξιμο στις αποτυχίες και επειδή πάντα η ευθύνη ξεκινάει από το κεφάλι, είναι ο πρώτος υπεύθυνος. Από εκεί και πέρα όμως, όσοι είναι μέσα στο οικοδόμημα της ομάδας πρέπει να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους. Το κακό είναι ότι η εικόνα που έχει η ΑΕΚ, είναι ομάδας παρατημένης, που δεν στοχεύει σε τίποτα, που κανείς δεν εξηγεί στους παίκτες ότι δεν επιτρέπεται να χάνουν από τον Απόλλωνα με τέτοια εικόνα και πως ακόμα δεν έχουν πάει διακοπές.

Για να το κλείσουμε μια και δεν έχει νόημα να γράψουμε τίποτα άλλο για το χθεσινό φιάσκο. Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει, αλλά θα είναι κρίμα, η φετινή αποκαρδιωτική πορεία να οδηγήσει σε ξήλωμα και φτιάξιμο από την αρχή, μιας νέας ομάδας. Δεν πρέπει να καούν παίκτες που μέσα στο γενικό χαμό, φαίνονται και αυτοί χειρότεροι από ότι είναι. Να μην γίνει αυτό το λάθος και να μείνει ένας κορμός 6-7 παικτών από φέτος, για να χτίσει πάνω σε αυτούς με έναν καλό προπονητή. Μέχρι τότε ας περιμένουμε στωικά το τέλος της σεζόν και ας ελπίσουμε να μην δούμε άλλα τέτοια ξεφτιλίκια.

ΥΓ. Διαβάζω για άλλη μια φορά σχόλια, να φύγει ο Αγγελόπουλος. Έχει καταντήσει κουραστικό αλλά ας το πούμε άλλη μια φορά. Αν φύγει ο Αγγελόπουλος, το καλύτερο ματς που θα βλέπετε θα είναι ΑΕΚ-Γέρακας Κρόνος. Επενδυτές σε ένα άθλημα που παράγει μόνο χρέη δεν υπάρχουν και έχει φανεί τόσα χρόνια και σε πολλές ομάδες (ΠΑΟΚ, Άρη, Παναθηναϊκό), όχι μόνο στην ΑΕΚ. Με τα καλά του και τα στραβά του, είναι ο μόνος που κρατάει την ομάδα, για αυτό τα «σήκω και φύγε» θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα όνομα που θα μπορεί να πάρει την ΑΕΚ, αλλιώς μιλάμε μόνο καφενειακά.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X