Έτσι κέρδισε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ 3 φορές με 8-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια (VIDEO)

Έτσι κέρδισε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ 3 φορές με 8-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα τα έχει πάει περίφημα απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ υπέστη στη Λεωφόρο την πρώτη ήττα της σε ντέρμπι μετά από ένα χρόνο και έτσι στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» (07/04, 20:30) μπαίνει αυτή ούσα δεύτερη στη βαθμολογία και οι Θεσσαλονικείς να προπορεύονται.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το κυριακάτικο ντέρμπι των δικεφάλων στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» είναι η πιο κρίσιμη μάχη που έχει δώσει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στην προσπάθεια της για τη διατήρηση των σκήπτρων της στο πρωτάθλημα, μέχρι φυσικά την επόμενη, η οποία δεν αποκλείεται να είναι η δική τους μάχη στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ με τον Αλμέιδα στο τιμόνι έχει χτίσει μια πολύ καλή παράδοση κόντρα στην ομάδα του Λουτσέσκου, έχοντας πέντε νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα (οι δύο τελευταίες στην Τούμπα). Στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει το απόλυτο στις τρεις αναμετρήσεις, με εμφανίσεις μάλιστα που περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον ΠΑΟΚ, που δεν έχει πετύχει κάποιο γκολ.

Έτσι πήρε η ΑΕΚ τα προηγούμενα τρία ντέρμπι στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»

Η αρχή των μονομαχιών τους στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2022, το οποίο ήταν και το πρώτο ντέρμπι που έδωσε η ΑΕΚ στο νέο της σπίτι. Οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το γήπεδο μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν κάποιες ευκαιρίες για να απειλήσουν, όμως μετά το 30′ η ΑΕΚ βρήκε το γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.


Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος με την Ένωση να σκοράρει και με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ. Σε αυτό το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το ματς με τέσσερις τελικές και 0.4 xGoals που είναι οι κορυφαίες του επιδόσεις σε αυτό το γήπεδο.

Έτσι κέρδισε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ 3 φορές με 8-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια (VIDEO)

Το δεύτερο ντέρμπι των δύο ομάδων έγινε στα playoffs στις 26 Απριλίου για την έβδομη αγωνιστική των Playoffs. Εκείνο το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τους ασπρόμαυρους λόγω της αποβολής του Κάργα στο δέκατο λεπτό.


Αυτό το έδωσε το έναυσμα για μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ΑΕΚ στην ιστορία της κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 4-0. Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν από δύο γκολ σε δύο ημίχρονα και με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα. Άλλωστε οι τελικές και τα xGoals του αγώνα… μιλούν από μόνοι τους.

Έτσι κέρδισε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ 3 φορές με 8-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια (VIDEO)

Το τρίτο ντέρμπι των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν για την τρέχουσα σεζόν και το ματς της κανονικής διάρκειας. Η Ένωση επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ, ακριβώς ένα χρόνο μετά τον πρώτο τους αγώνα στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena».


Σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ντέρμπι η ΑΕΚ έκανε το λιγότερο παραγωγικό της παιχνίδι επιθετικά, όμως ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 68′ με μια κεφαλιά που δεν προσέγγισε την εστία του Στάνκοβιτς και έκανε το πρώτο του σουτ στο 85′. Αυτή ήταν μακρά η χειρότερη εμφάνιση του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

Έτσι κέρδισε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ 3 φορές με 8-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια (VIDEO)

Μια τέτοια εμφάνιση θα ψάξει η Ένωση για να μπορέσει να επιστρέψει στις νίκες και να συνεχίσει δυναμικά στη μάχη για τον τίτλο.

Αυτή τη φορά η αποστολή της είναι πιο δύσκολη

Μετά από την ήττα στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» ο ΠΑΟΚ γύρισε τον διακόπτη και συνέχισε δυναμικά στη σεζόν με την πορεία του στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα. Για τους Θεσσαλονικείς είναι ένα στοίχημα αυτό το ματς, ακριβώς για όσα συνέβησαν στα προηγούμενα τρία ματς.

Η ΑΕΚ υπέστη μια ήττα από τον Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι που έχασε την ευκαιρία να του προξενήσει ένα πλήγμα στη μάχη για τον τίτλο. Το γκολ ήρθε νωρίς με τον Βίντα, είχε την ευκαιρία και με τον Τσούμπερ στο δέκατο λεπτό, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να το φέρει τούμπα στον δικό της ρυθμό. Και στο δεύτερο μέρος που όλος ο Παναθηναϊκός περίμενε πίσω από την μπάλα, δεν κατάφερε να βρει το γκολ έστω για την ισοφάριση.

Πολύς χρόνος για την προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στη διάθεσή της, που είναι όμως σημαντικός για να γεμίσει τις μπαταρίες με το κρισιμότερο ντέρμπι της χρονιάς.

Με τον ΠΑΟΚ θα πάει για τη νίκη για να ανακτήσει τη θέση της στην κορυφή, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας και ειδικά ήττας η ομάδα του Λουτσέσκου θα γίνει το φαβορί για το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πρώτο ντέρμπι επί Αλμέιδα που έχει τη μεγαλύτερη πίεση για τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σε αυτές τις καταστάσεις η ΑΕΚ έχει δείξει στο παρελθόν ότι ανταποκρίνεται και αυτό θέλει να κάνει μια ακόμα φορά.

Πηγή: SPORT24

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X