Το πρώτο μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την υποχρέωση που έχει η ΑΕΚ την Κυριακή και έχει ένα υστερόγραφο!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύμφωνα με τη γενική θεωρία της σχετικότητας, ο ορίζοντας των γεγονότων είναι το σημείο στον χωροχρόνο εντός του οποίου τα γεγονότα δεν μπορούν να επηρεάσουν τον παρατηρητή, καθώς η βαρύτητα ισοδυναμεί με καμπύλωση του χωροχρόνου. Δηλαδή, είναι το «σημείο χωρίς επιστροφή», δηλαδή το σημείο στο οποίο η βαρυτική έλξη γίνεται τόσο δυνατή, ώστε κάθε διαφυγή να είναι αδύνατη, ακόμα και αυτή του φωτός.

Σε ένα μαραθώνιο όπως αυτός του πρωταθλήματος, υπάρχει πάντα μία αγωνιστική η οποία χαρακτηρίζεται ως… PNR, δηλαδή ως το σημείο χωρίς επιστροφή. Το εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, για την 30η αγωνιστική της Super League, είναι για πολλούς λόγους, αυτός ακριβώς ο ορίζοντας. To PNR του φετινού ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής έχει μία υποχρέωση, ένα τεράστιο πρέπει! Να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, να επιστρέψει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μετά να μην κοιτάξει ξανά πίσω της. Αν το καταφέρει, θα κάνει ένα τεράστιο άλμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Προσωπικά δε με απασχολεί, αν θα παίξει μπαλάρα ή τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι… άλλοι! Εχω δει την καλύτερη ελληνική ομάδα που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, την ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς της σεζόν 1995-1996, να θαμπώνει το πανελλήνιο, αλλά να μην κατακτά το πρωτάθλημα. Αυτό που θα πρέπει λοιπόν να απασχολεί τους πάντες, είναι ο στόχος και αυτός είναι η νίκη και στο τέλος του «μαραθωνίου» ο τίτλος!

Οπως κάθε Παρασκευή, έτσι και αυτή, είχαμε μαζευτεί η γνωστή παρέα στην πλατεία του Αετού και συζητούσαμε για ώρες… Μία από τις ατάκες που έπεσε στο τραπέζι, ήταν και η ακόλουθη, που πάει να γίνει φέτος της μόδας στις κουβέντες που κάνουν οι ΑΕΚτζήδες μεταξύ τους, η οποία δυστυχώς «γεννήθηκε» από διάφορους ξυπντζήδες της δικής μου πιάτσας.

Οι διαφορές με την περσινή ΑΕΚ

«Η φετινή ΑΕΚ δε μοιάζει με την περσινή!». Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει για πολλούς λόγους. Η ΑΕΚ πέρσι είχε ένα ματς την εβδομάδα όλη τη σεζόν. Φέτος μέχρι τα μισά της σεζόν δεν είχε. Πέρσι είχε διακοπή πρωταθλήματος για ένα μήνα και η ομάδα έκανε και δεύτερη προετοιμασία. Φέτος αυτό δε συνέβη! Πέρσι η ΑΕΚ δεν είχε Ευρώπη και φέτος έδωσε συνολικά δέκα αγώνες πολύ πιο απαιτητικούς και με τρομακτικά μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, από ότι όλοι οι αντίπαλοί της!

Προσθέστε επίσης τα γεγονότα του καλοκαιριού, τη δολοφονία του Μιχάλη, την αλλαγή του προγράμματος, τους τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών, το χρόνο που χρειάστηκαν για να επιστρέψουν και να δώσουν πράγματα, συν το ότι κάποιοι, ακόμα δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα.

Την 29η αγωνιστική της περσινής σεζόν, η βαθμολογία ήταν: Παναθηναϊκός 66, ΑΕΚ 66, Ολυμπιακός 63 και ΠΑΟΚ 57. Φέτος στο ίδιο χρονικό σημείο είναι: ΠΑΟΚ 66, ΑΕΚ 65, Παναθηναϊκός 62 και Ολυμπιακός 60. Ο ανταγωνισμός δείχνει πως είναι πάνω κάτω ο ίδιος. Με μία σημαντική διαφορά. Πως και οι άλλοι βελτιώθηκαν και έμαθαν και το παιχνίδι της ΑΕΚ. Βεβαίως πέρσι δύο άντεξαν μέχρι το τέλος. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Φέτος, θα δούμε ποιοι θα αντέξουν μέχρι το τέλος…

Ακόμα και τους αριθμούς από το wyscout να πάρεις και να συγκρίνεις, οι διαφορές της ΑΕΚ είναι ελάχιστες. Θεωρώ πως η διακοπή έκανε κακό στην ΑΕΚ, αλλά δε θα σταθώ σε αυτό. Διότι και τα πολύ σοβαρά προσωπικά λάθη που έχουν γίνει τη σεζόν που διανύουμε, έχουν «πληγώσει» πολύ την ομάδα, κάτι που πέρσι δε συνέβη σε τόσο μεγάλο βαθμό και ας έκανε η ομάδα πέντε ήττες.

Κάποιοι -ευτυχώς πολύ λίγοι- έφεραν την καταστροφή μετά από την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Συμφωνώ και το έγραψα στα social media πως η εικόνα της ομάδας ήταν ΚΑΚΗ. Αλλά δε θα ισοπεδώσω τα πάντα. Μιλάμε για μία ομάδα που έκανε τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά από την 7η αγωνιστική! Δηλαδή μετά από 22 αγώνες!

Πλήρωσε τα λάθη της η ΑΕΚ

Στο πιο κακό της βράδυ η ΑΕΚ έχασε 2-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, κυρίως εξαιτίας δύο «τραγικών» επιλογών του MVP του προηγούμενου ντέρμπι, Αρόλντ Μουκουντί. Δηλαδή τι να πει ο Ολυμπιακός που προηγήθηκε μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» του Παναθηναϊκού και έφαγε τρία; Τι να πει ο Παναθηναϊκός που επίσης έφαγε τρία από τον ΠΑΟΚ μέσα στη Λεωφόρο. Τι να πει ο ΠΑΟΚ που έχασε και αυτός στην έδρα του από τον Αρη;

Πολλοί είναι αυτοί που αναγάγουν σε παικταράδες αυτούς που λείπουν. Εγώ δε θα το κάνω αυτό. Ακουγα σήμερα φίλους να λένε ότι ο Πινέδα έπρεπε να ξεκινήσει στη Λεωφόρο. Δεν είχε υπολογίσει κανένας τους, ότι ο Μεξικανός προερχόταν από υπερατλαντικό ταξίδι, όπου στις 21 και στις 24 έπαιξε δύο ματς με την Εθνική του ομάδα, αγωνίστηκε για 90’ κόντρα στον Ολυμπιακό και ακολουθούσαν τα ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Δεν αναρωτήθηκε κανείς αν ήταν επιβαρυμένος από αυτή τη διαδικασία.

Τυχαίο είναι το παράδειγμα που προανέφερα. Εκ του αποτελέσματος έγιναν λανθασμένες επιλογές και από τον προπονητή. Ομως έχουμε γεμίσει από μετά Χριστόν προφήτες, αν και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν πολλοί που θα πούνε: «Ναι αλλά εγώ έλεγα…». Ελεγες, αλλά δεν είσαι προπονητής. Δεν ξέρεις όσα ξέρει ο Αλμέιδα, δεν έχεις μετρήσεις στα χέρια σου, δεν μπορείς να ξέρεις το πλάνο του. Που υπάρχει πάντα μία πιθανότητα να βγει. Αλλωστε δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν κάνει λάθη στη δουλειά του.

Συμφωνώ απόλυτα με όλους όσοι υποστηρίζουν πως η ΑΕΚ πρέπει να εμφανιστεί πολύ καλύτερη κόντρα στον ΠΑΟΚ από ότι στα δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν. Ωστόσο θα επαναλάβω πως αυτό που μετράει πολύ περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι να κερδίσει τον κυριακάτικο αντίπαλό της και εμένα δε θα με χαλάσει καθόλου αν το γκολ μπει στο 96’ και 21’’, με τον διαιτητή να έχει δώσει έξι λεπτά καθυστερήσεις.

ΥΓ: Τρία πράγματα είμαι βέβαιος ότι θα δούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Καθυστερήσεις από πολύ νωρίς για να προκληθεί εκνευρισμός σε παίκτες και εξέδρα, διαμαρτυρίες σε κάθε φάση από τον πάγκο αλλά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως κάνουν σε όλους τους αγώνες τους και αμέτρητες βουτιές τινάζοντας το πόδι ή τη μέση για να εκβιάσουν φάουλ.

Το ζητούμενο είναι να μην τσιμπήσει κανένας, ούτε στο γήπεδο, ούτε στην εξέδρα. Πίστη στον «Πελάδο», πίστη στην αγέλη του, κασκόλ, φωνή και… VAMOS!

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X