Η ΑΕΚ πλέον ξέρει να βγάζει αντίδραση ποδοσφαιρικά και όχι κολοκοτρωνέικα

Η ΑΕΚ πλέον ξέρει να βγάζει αντίδραση ποδοσφαιρικά και όχι κολοκοτρωνέικα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τον τρόπο που η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει σ' αυτό που θέλει στον "τελικό" της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το έχει πει πολύ σωστά εδώ και καιρό ο Αλμέιδα. Δεν μπορείς να κρύψεις το φεγγάρι με το δάχτυλο σου. Και η αλήθεια που προφανώς και δεν κρύβεται, είναι πως για το αποτέλεσμα της Τετάρτης, πάνω απ’ όλα υπήρχε στεναχώρια. Κυρίως γιατί το ματς πήγε εκεί που το ήθελε η ΑΕΚ, εκεί που ήταν συνθήκη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της, αλλά δεν το αξιοποίησε. Και από εκεί που θα μπορούσε να έχει φύγει από την Λεωφόρο καβάλα στ’ άλογο για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, τώρα είναι υποχρεωμένη να παίξει τελικούς.

Δεν είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή για την ΑΕΚ. Σίγουρα εάν είχε πάρει αποτέλεσμα στην Λεωφόρο, την ζωή της θα την είχε κάνει πολύ πιο εύκολα. Αλλά όταν μιλάμε για play offs που δίνουν τίτλο, τότε είσαι προετοιμασμένος για να πας σ’ όλα τα ματς με το μαχαίρι στο στόμα και να είσαι στην κόψη του ξυραφιού. Για όσους άλλωστε το έχουν λησμονήσει, η ΑΕΚ πέρυσι ήταν στο όριο σ’ όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια αυτού του μίνι πρωταθλήματος. Και στην κορυφή ανέβηκε μια και καλή, την προτελευταία αγωνιστική.

Η ΑΕΚ την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ παίζει ένα ματς που έχει χαρακτήρα τελικού και στο οποίο καλείται να βγάλει αντίδραση, μετά από την ήττα στην Λεωφόρο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επ’ αυτών ανάλυση. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που η απαίτηση για την ΑΕΚ είναι να βγάλει αντίδραση μετά από ένα στραβό αποτέλεσμα. Αυτό που έχει την σημασία του, είναι πως η ΑΕΚ του Αλμέιδα, έχει αποδείξει πως αυτή την αντίδραση δεν την βγάζει κολοκοτρωνέϊκα, αλλά απολύτως ποδοσφαιρικά.

Προφανώς και για την ΑΕΚ το ζητούμενο την Κυριακή είναι νίκη με κάθε τρόπο. Με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν δέκα κόντρες και σπόντες στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Και οι ποδοσφαιρικές αναλύσεις εδώ που έχουμε φτάσει, φυσικά και περισσεύουν. Δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα αφενός, δεν βοηθάνε και σε τίποτα αφετέρου.

Όμως αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα, δεν θα μπει την Κυριακή στο γήπεδο με άντε πάμε παλικάρια με γιούρια και ψύχη να πάρουμε το ματς. Δεν είναι φτιαγμένη έτσι. Δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, ούτε αυτή τη νοοτροπία. Αυτή η ΑΕΚ, θα ψάξει την αντίδραση που χρειάζεται, μέσα από τις ποδοσφαιρικές της αρετές. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, που το έχει κατακτήσει με τον Αλμέιδα στον πάγκο.

Μπορεί η ΑΕΚ να έχασε την Τετάρτη το πρώτο ντέρμπι μετά από 17 αήττητη και μάλιστα με τον τρόπο που το έχασε. Αλλά εξακολουθεί να είναι η πιο δουλεμένη ομάδα του πρωταθλήματος, αυτή με τα πιο ψηλά ταβάνια και με τις πιο πολλές ποιοτικές επιλογές. Πάνω σ’ αυτά θα πατήσει και θα βασιστεί την Κυριακή για να βγάλει την αντίδραση της η ΑΕΚ και όχι τόσο πολύ σ’ όσα μπορεί να βγάλει στην ομάδα η απόλυτη ανάγκη για να πάρει αυτό το ματς.

Για να το γράψω ακόμα πιο απλά. Καλό και το πάθος, καλό και να το γυαλίζει το μάτι. Αλλά αυτό που της χρειάζεται της ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη που θέλει απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι να βγάλει στο γήπεδο τις ποδοσφαιρικές αρετές της. Της φτάνει και της περισσεύει, γιατί όσες φορές το έκανε, δεν της αντιστάθηκε κανένας αντίπαλος εντός συνόρων. Ειδικά ο ΠΑΟΚ, το ξέρει καλά αυτό. Το παιχνίδι της έκανε η ΑΕΚ στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας τον περασμένο Οκτώβρη και ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του τελική στο 88’ και αυτή «σκοτωμένη».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι δεδομένο πως όλα όσα έχουμε δει όλοι μας και συζητάμε όλοι μας για τα παιχνίδια και με τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα και με τον Ολυμπιακό, τα ξέρει, τα βλέπει και τα αναλύει πρώτος ο Αλμέιδα. Και εννοείται πως αυτή την ανάλυση, ο προπονητής την κάνει με βάση δεδομένα που εμείς προφανώς και αγνοούμε. Δεν βάζω καν στο τραπέζι πως πάντα ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Σημειώνω και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό, πως τα δεδομένα γύρω από κάθε έναν παίκτη της ομάδας, ο μόνος που τα έχει ξεκάθαρα, είναι ο προπονητής. Ουδείς άλλος.

Καθαρά πρακτικά και ποδοσφαιρικά, η ΑΕΚ έχει την δυνατότητα να αλλάξει στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ακόμα και κατά 50% την ενδεκάδα της, αλλά και κατά 100% την αγωνιστική της εικόνα, σε σχέση με το ματς της Λεωφόρου. Και όχι μόνο επειδή η εικόνα της απέναντι στον Παναθηναϊκό, ήταν μακριά απ’ αυτή που είναι στην κανονικότητά της. Ούτε γιατί δεν πλησίασε καν τα στάνταρ της. Αλλά κυρίως διότι έχει τις επιλογές ο Αλμέιδα, με απαραίτητη ποιότητα και ικανότητα, για να βγάλουν την Κυριακή στο γήπεδο μια εντελώς διαφορετική αγωνιστική εικόνα.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω υποθέσεις για τις επιλογές στις οποίες θα πάει ο Αλμέιδα. Ούτε εννοείται πολύ περισσότερο σε προτροπές λόγω… προτιμήσεων. Έχω σίγουρο πως όταν ο Πινέδα είναι στο 100% του, είναι μέσα και στην ενδεκάδα. Δεν έχω σίγουρο πως την δουλειά στην επίθεση δεδομένα θα την κάνει καλύτερα ο Γκαρσία έναντι του Πόνσε. Ούτε μπορώ να πω με σιγουριά πως ο Άμραμπατ ή ο Ελίασον θα κουμπώσουν καλύτερα ως βασικοί ή ερχόμενοι από τον πάγκο, στις δεδομένες συνθήκες του ματς με αντίπαλο μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Αυτό που έχω σίγουρο, είναι πως αυτή η ΑΕΚ έχει αμιγώς ποδοσφαιρικούς τρόπους να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα της Τετάρτης. Και αυτό είναι που μπορεί να κρίνει τα πάντα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X