Η επόμενη μέρα φέρνει ένα μεγάλο πρέπει για την ΑΕΚ!

Η επόμενη μέρα φέρνει ένα μεγάλο πρέπει για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ήττα της Ένωσης στην Λεωφόρο και την υποχρέωση που φέρνει αυτή ενόψει ΠΑΟΚ την Κυριακή...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήττα που συνιστά τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ και προκαλεί, όπως κάθε φορά μια στραβή για την ομάδα μας,  κουβέντα από χαλαρό επίπεδο και προβληματισμούς, έως απαράδεκτο ανάθεμα και ισοπέδωση, δίχως κανένα λόγο και αιτία επί της ουσίας. Προφανώς και ενόχλησε η ήττα από τον Παναθηναϊκό και περισσότερο ο τρόπος, από ασόβαρα λάθη, ατοπήματα συγκέντρωσης, όχι μόνο πίσω του Μουκουντί που στοίχισαν σε απόλυτο βαθμό, αλλά και μεσοεπιθετικά, όπως οι λανθασμένες αποφάσεις του Τσούμπερ (ειδικά στο χαμένο τετ α τετ) και των υπολοίπων.

Η πίκρα για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο γίνεται μεγαλύτερη επειδή το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, ωστόσο, δεν είναι κάτι που αποκλείεται να συμβεί! Με ανατροπή είχε χάσει από τον Παναθηναϊκό βέβαια τον Σεπτέμβριο του 2022 (τελευταία φορά), ακριβώς το ίδιο σκορ, 2-1 και η κατάληξη της σεζόν γνωστή, μακάρι να ζήσουμε στο ίδιο έργο θεατές, να αποτελεί οιωνό τίτλου. Αυτό αν συμβεί θα το μάθουμε αργότερα οπότε δεν γίνεται τώρα να μας γλυκάνει την πίκρα για το γεγονός ότι χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ να φύγει και από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αν όχι με το διπλό ξανά, έστω με την ισοπαλία.

Προφανώς ωστόσο αυτή η στραβή δεν επιτρέπεται να προκαλεί ισοπέδωση για την ομάδα που έχασε μετά 17 ματς και περισσότερο από ένα χρόνο ντέρμπι! Ούτε μπορεί να προκαλέσει εσωστρέφεια, αν και γίνεται προσπάθεια να συμβεί αυτό από το σύνολο των ΜΜΕ, προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και να μπουν δύσκολα στην ΑΕΚ. Κι αυτό διότι και οι …πέτρες γνωρίζουν ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Ένωσης είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Ωστόσο είναι τόσο δυνατό το έργο στα Σπάτα, έχει δημιουργήσει τέτοιες σχέσεις ο Αλμέιδα, όπου αν μπορούσαν να καταλάβουν δεν θα έμπαιναν καν στη διαδικασία να το προσπαθήσουν.

 Η υποχρέωση της ΑΕΚ την Κυριακή…Η επόμενη μέρα φέρνει ένα μεγάλο πρέπει για την ΑΕΚ!

Αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα αλλάξει ξανά τα δεδομένα υπέρ της ομάδας. Κάτι που γνωρίζει καλά ο Ματίας Αλμέιδα και επιβεβαιώνει (και όλοι μας μαζί του) κάθε φορά που πρέπει να βγάλει αντίδραση η ΑΕΚ. Το ματς με τους πράσινους ανήκει στο παρελθόν, δεν γίνεται να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να προκαλέσουμε με κάποιο τρόπο την αλλαγή απόφασης στον Μουκουντί στις δύο λανθασμένες επιλογές του, σημασία έχει η επόμενη μέρα και φυσικά να αξιολογηθεί σωστά και η προηγούμενη (και εκείνη πριν απ’ αυτή). Όπως το γεγονός ότι υπάρχουν σε πολλά ματς αρκετά μεγάλα νεκρά διαστήματα αφού η ομάδα προηγηθεί και ενώ έχει κυριαρχήσει του αντιπάλου έως να βρει γκολ.

Τούτη την Κυριακή, στο ντέρμπι κορυφής στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, έρχεται το πρώτο μεγάλο πρέπει στη διαδικασία των play off για την ΑΕΚ, στην κανονική ροή του πρωταθλήματος, στα μεγάλα της πρέπει, ανταποκρίθηκε με απίστευτο βαθμό πλην της αναμέτρησης με τον Άρη στο τέλος της σεζόν. Τώρα έρχεται ο ΠΑΟΚ πρώτος στην βαθμολογία να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ που είναι στο πόντο πίσω του και ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει, για να επιστρέψει στην κορυφή και να εκμεταλλευτεί έπειτα, αν τα καταφέρει, τα δύο σερί ματς με τον Άρη (εντός πρώτα και εκτός μετά), προτού υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό για να πάρει ρεβάνς για την ήττα στην Λεωφόρο!

Αυτή είναι η υποχρέωση της ΑΕΚ την Κυριακή: ανεξάρτητα από εικόνα, ρυθμό, ντεφορμέ παίκτες, λάθη, που μπορεί να προκλήθηκαν και από τη μεγάλη διακοπή, οφείλει να κάνει ότι και με τον Ολυμπιακό: να κερδίσει! Η Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι καζάνι που βράζει για τον αντίπαλο, η δύναμη της έδρας παίζει γενικά πρωταγωνιστικό ρόλο στα play off και η ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει το αήττητο της για φέτος και από πέρυσι, αφού μια φορά ηττήθηκε εντός έδρας σε εγχώριες διοργανώσεις, τον Μάρτιο του 2023 από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα! Συνήθως και ειδικά με τον ΠΑΟΚ ανταποκρίνεται στην απαίτηση, για να δούμε… Η επόμενη μέρα φέρνει ένα μεγάλο πρέπει για την ΑΕΚ!

Υγ: Είναι ξεκάθαρο πως η διακοπή έκανε κακό στην ΑΕΚ, το εμπεδώσαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό και σε μεγάλο διάστημα (από το 15′ έως το 35′) με τον Παναθηναϊκό. Υπήρξε βέβαια και κάτι ενθαρρυντικό, έδειξε καλά πράγματα στο πρώτο 15λεπτο και στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου 45λεπτου. Όμως παίκτες όπως Γκαρσία, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Πινέδα, Πόνσε, Σιμάνσκι, δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από τη διακοπή, αντιθέτως, πολύ κακό αυτό για την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα που παλεύει να τους επαναφέρει στην καλή τους κατάσταση με δεδομένο ότι έχει πάρει λίγα πράγματα φέτος από Γκατσίνοβιτς και Αραούχο (ο οποίος ήταν θετικός με τον Παναθηναϊκό και μέσα στο ματς) συγκριτικά με πέρυσι…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X