Η ΑΕΚ παλεύει (ακόμη) με τον περσινό εαυτό της

Η ΑΕΚ παλεύει (ακόμη) με τον περσινό εαυτό της
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του για την ΑΕΚ που παραμένει και τώρα η καλύτερη, αλλά σκορπά «δώρα» και δικαιώματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ χθες με την εικόνα και την νοοτροπία της έκανε «χορηγία» στον Παναθηναϊκό την ανατροπή και τη νίκη. Τόσο που ίσως και οι «πράσινοι» δεν το πίστευαν ότι μπορούσαν να το πετύχουν.

Ξεκίνησε ιδανικά το ντέρμπι με γκολ ελέω Ελίασον και την χαμένη ευκαιρία του Τσούμπερ με την κακή κίνηση και εκτέλεση του για το 0-2. Και μετά… κάθισε. Λάθη, λάθη εύκολα, χωρίς καθαρό μυαλό, εμφάνιση σαν να κερδίζει με 3-4 γκολ διαφορά και είναι στη βαθμολογία αρκετούς βαθμούς μπροστά. Με άνεση και χαλαρότητα στο μυαλό, καμία κυνικότητα στην Λεωφόρο σε ματς-τίτλου στα πλέι οφ (όπου τελειώνεις τον αντίπαλο) και ποδοσφαιριστές που έπαιζαν «όσα πάνε, όσα έρθουν» με τον ΠΑΟ για αρκετή ώρα. Προφανώς και αυτό ευνοεί την έδρα, αυτή που πιέζει και παίζει για την ζωή της. Και έτσι έγινε.

Ο Ιωαννίδης έμοιαζε υπερηχητικός (τι παικταράς…), έπαιζε την άμυνα της ΑΕΚ σε κάθε μήκος και πλάτος της μόνος του και το «διαβασμένο» πρέσινγκ του κέρδισε τις δύο μπάλες από τον Μουκουντί που έγιναν γκολ με την κακή άμυνα της ΑΕΚ (προηγήθηκαν δοκάρι, ακυρωθέν γκολ και απόκρουση Αθανασιάδη!), το αναιμικό κέντρο και τον Αθανασιάδη που στο 1-1 άργησε να «διαβάσει» ένα  μακρινό συρτό σουτ και στο 2-1 δεν βγήκε γρήγορα να κλείσει το πεδίο του Ιωαννίδη αλλά κοντοστάθηκε για λίγο. Στο 1-0 απουσιάζει από τον άξονα ο Σιμάνσκι που παίζει 2ο δεξί μπακ και αργεί να επιστρέψει ο Μάνταλος από τη 2η επίθεση του ΠΑΟ, στο 2-1 ο Μουκουντί έπρεπε να πάει γρήγορα στο πλάι με την μπάλα και όχι να την κρατά «ζωντανή» κεντρικά. Τα λάθη έγιναν, μα το κακό της κεφάλι δεν… ξύπνησε μετά.

Η ΑΕΚ παλεύει (ακόμη) με τον περσινό εαυτό της

Χωρίς φάση για γκολ!

Από το 2-1 στο 34’ μέχρι να τελειώσει το ματς καθαρή ευκαιρία για γκολ δεν έχει φτιάξει η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός παίζει μαζικά πίσω με 4άδα και 5άδα και δύο ζώνες άμυνας, μα η ΑΕΚ που «καίγεται» αδυνατεί να παράξει. Ακόμη μια φορά, διότι και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η εικόνα και η παραγωγή της ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα των απαιτήσεων.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα φέτος, δείχνει να παλεύει με τον περσινό εαυτό της που ήταν η καλύτερη version Πρωταθλήτριας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Θέλει να «πατήσει» πάνω στα χνάρια της, με τον λάθος τρόπο. Δεν μπορεί να ασκήσει το πρέσινγκ που έκανε τη διαφορά πέρυσι, δεν έχει τα τρεξίματα, δεν δείχνει λυσσασμένη για το αποτέλεσμα ακόμη και όταν προηγείται όπως πέρυσι. Και ας λένε οι αριθμοί ότι σκοράρει φέτος πιο αποτελεσματικά. Το μόνο που μοιάζει βασανιστικά ίδιο είναι ότι και πέρυσι μπορούσε να το έχει κατακτήσει πιο ήρεμα και νωρίτερα, το ίδιο και φέτος. Οι 17 χαμένοι βαθμοί σε ματς που έχει προηγηθεί τα λένε όλα. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι εμείς.

Η ΑΕΚ παλεύει (ακόμη) με τον περσινό εαυτό της

Η ΑΕΚ τώρα, ο Πινέδα και ο Αλμέιδα

Λάθη θα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Δεν θα σταματήσουν ποτέ. Και ο αντίπαλος παίζει, ασκεί πίεση και ειδικά εντός έδρας. Η 11άδα ναι δεν «τσούλησε», τα δύο χαφ (Σιμάνσκι – Γιόνσον) στον άξονα δεν μπορούν να προσφέρουν αμυντική ασφάλεια ή παραγωγή μεσοεπιθετικά για να διαλέξεις έστω το ένα. Η απουσία του Πινέδα πάντα κοστίζει, προβληματικό ότι ακόμη και όταν έγινε 4άδα αλλαγών δεν… άλλαξε κάτι δραματικά, μέχρι να μπει ο Αμραμπατ και να πάρει μπάλες πάνω του με το δικό του τρόπο. Είναι ένα ματς προς προβληματισμό για τον Ματίας Αλμέιδα που στα δύο ντέρμπι-φωτιά δεν μας έχει παρουσιάσει μία ΑΕΚ που μπήκε στο γήπεδο να τα κερδίσει και έφυγε αλώβητη. Και με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό οι αποφάσεις του σε επίπεδο 11άδας και η ετοιμότητα του συνόλου, δεν ήταν καλές και η διακοπή φαίνεται να έχει επηρεάσει μυαλό και σώμα. Και προφανώς ο ίδιος το ξέρει πρώτος. Ξέρει την καλή του ΑΕΚ, ξέρει και τι γίνεται τώρα. Την περασμένη Κυριακή είχε λίγους καλούς παίκτες και νίκησε. Χθες είχε μόνο τον Ελίασον και έχασε.

Οι μαζεμένες αλλαγές ήταν σωστή κίνηση. Να ξυπνήσει η ομάδα. Η απουσία του ονόματος του Λιούμπιτσιτς προκαλεί ερωτήματα όμως. Οπως θα μπορούσε να κρατήσει λίγο ακόμη τον Λιβάι Γκαρσία (μέτριος σε όλα του) στο χορτάρι για να παίξει με τις αλλαγές γύρω του (Αραούχο, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς), μία φάση ίσως θα μπορούσε να την βρει.

Προφανώς και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή είναι ματς-πρωτάθλημα για την ΑΕΚ. Ούτε η ισοπαλία δεν της κάνει. Πρέπει να κερδίσει, να βάλει από κάτω οπωσδήποτε τον ΠΑΟΚ και να τον έχει στην ισοβαθμία και να κρατήσει μακριά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με κάθε τρόπο. Στην στροφή του γύρου, πρέπει η ΑΕΚ να είναι από πάνω στα δύο ματς με Άρη, όσο θα… σκοτώνονται ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, ενώ αμέσως μετά έχει τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ παλεύει (ακόμη) με τον περσινό εαυτό της

Στα μάτια μου η ΑΕΚ παραμένει ακόμη το φαβορί. Θα μπορούσε σήμερα να είναι γκραν φαβορί. Έχασε αυτό το δικαίωμα. Για αυτό και την Κυριακή πρέπει να είναι λυσσασμένη ναι, μα με καθαρό μυαλό σε άμυνα, κυκλοφορία, τελειώματα. Αυτά της λείπουν βασικά.

Είναι σκληρό ότι έγινε χθες για την ΑΕΚ. Είναι όμως και καμπανάκι. Είναι ακόμη νωρίς και μαζεύεται η κατάσταση. Αλλά να είναι το τελευταίο καμπανάκι. Αυτή η ΑΕΚ παραμένει η καλύτερη ομάδα στην χώρα, σε κάθε γήπεδο. Μην το ξοδέψει αυτό.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X