Η ΑΕΚ έβγαλε μόνη της τα μάτια της στην Λεωφόρο!

Η ΑΕΚ έβγαλε μόνη της τα μάτια της στην Λεωφόρο!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ προηγήθηκε και… έκατσε στο ματς, δίνοντας το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να το γυρίσει και να κερδίσει 2-1

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ «πέταξε» απόψε σπουδαία ευκαιρία στην Λεωφόρο για να «τελειώσει» τον Παναθηναϊκό από τη διεκδίκηση του τίτλου, παραμένοντας η ίδια στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Η Ένωση προηγήθηκε νωρίς και αφού… κάθισε μετά, είδε τον Παναθηναϊκό να γυρίζει το ματς και να κερδίζει με 2-1 μέσα στην Λεωφόρο για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ο Βίντα άνοιξε το σκορ για το 0-1 στο 5′, αλλά ο ΠΑΟ αντέδρασε μετά το 10′ και από δύο σημαντικά λάθη του Μουκουντί βρήκε τις φάσεις που έψαχνε και έκανε στο 32′ το 1-1 με τον Μπακασέτα και το 2-1′ με τον Ιωαννίδη.

Η εικόνα της Ένωσης μετά το πρώτο 10λεπτο ήταν μέτρια, αμυντικά ως λειτουργία ήταν πολύ προβληματική, οι παίκτες της αδυνατούσαν να φτιάξουν φάσεις παρότι είχαν μπάλες και χώρους, ενώ δεν βοήθησαν ούτε οι μαζεμένες και γρήγορες αλλαγές του Αλμέιδα.

Με αυτή την ήττα η ΑΕΚ έπεσε στη 2η θέση, στο -1 από τον ΠΑΟΚ, ενώ βρίσκεται στο +3 από τον ΠΑΟ και στο +5 από τον Ολυμπιακό.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή στις 20:30 με τον ΠΑΟΚ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό, τον Βίντα με τον Μουκουντί στα στόπερ και Σιμάνσκι – Γιόνσον στον άξονα, διάταξη που ήταν ολόιδια και στο ντέρμπι με Ολυμπιακό μεσοαμυντικά. Στην επίθεση δεξιά ήταν ο Ελίασον, αριστερά ο Τσούμπερ και ο Μάνταλος σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού από τον Τερίμ έχει και πάλι εκπλήξεις με τη χρησιμοποίηση του Ακαϊντίν στα στόπερ και του Βέρμπιτς στα εξτρέμ. Κάτω από τα γκολπόστ ο Ντραγκόβσκι με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Χουάνκαρ να επιστρέφει στο αριστερό ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Γεντβάι – Ακαϊντίν. Στο κέντρο επέστρεψαν Αράο-Τσέριν και η τριάδα μπροστά τους ήταν με Βέρμπιτς, Μπερνάρ και Μπακασέτα με τον Ιωαννίδη να είναι στην κορυφή.

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα. Πρώτη τελική στην αναμέτρηση μάλιστα για την ΑΕΚ στο πρώτο λεπτό. Ο Τσούμπερ έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ακαϊντίν, με τον Ντραγκόβσκι να μπλοκάρει με ευκολία. Στο 5’ όμως η Ένωση «τιμώρησε» τον ΠΑΟ. Σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Χουάνκαρ πήγε να αφήσει τη μπάλα να περάσει άουτ προ του Ελίασον, ο Σουηδός την τσίμπησε, τη γύρισε πριν βγει άουτ προς τον Βίντα ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Ντραγκόβσκι για το 0-1 της ΑΕΚ. Στο 10’ ο ΠΑΟ αντέδρασε, όταν ο Ιωαννίδης απέφυγε ωραία τον Βίντα από τα δεξιά, έστρωσε στον Μπερνάρ που ήρθε ως τρέιλερ, ο Βραζιλιάνος έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι. Η Ένωση δύο λεπτά μετά άγγιξε το 2ο γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά, γύρισε προς τον ανενόχλητο Τσούμπερ, ο οποίος έκανε μια ντρίμπλα πάνω στον Χουάνκαρ που πρόλαβε να τον κλείσει αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα έξω. Στο 19’ εκτέλεση φάουλ για τον Παναθηναϊκό από μακριά με τον Μπακασέτα να εκτελεί απευθείας και τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια τη μπάλα. Tο ματς είχε τρελό ρυθμό, με την μπάλα πάνω-κάτω συνεχώς. Στο 25’ ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Μπακασέτα σε μια φάση όπου ο Ιωαννίδης έδωσε δεξιά στον Αράο ο οποίος έκανε τη σέντρα με τον Έλληνα μέσο να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει στα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ελέγχεται από το VAR. Στο 32’ ο Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα από απροσεξία του Μουκουντί, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον Αθανασιάδη να απομακρύνει τη μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Αράο που έδωσε στον Μπακασέτα ο οποίος επιχείρησε το σουτ και νίκησε τον Αθανασιάδη για να ισοφαρίσει στο σκορ σε 1-1. Δύο λεπτά μετά έγινε νέο λάθος από τον Μουκουντί. Ο Ιωαννίδης τον πίεσε, του έκλεψε τη μπάλα και την έσκαψε πάνω από τον Αθανασιάδη για να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό πολύ γρήγορα με 2-1.

Η ΑΕΚ είχε σοκαριστεί από τα λάθη της μετά το πρέσινγκ του ΠΑΟ ψηλά και όχι το δικό της καθαρό μυαλό που έδωσαν… δώρο τα 2 γκολ των «πρασίνων». Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ αντέδρασε. Στο 39’ έδιωξε ο Κώτσιρας, ο Ρότα στην συνέχεια της φάσης δοκίμασε ένα σουτ από μακριά αλλά πέρασε ψηλά άουτ. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ αφού προηγήθηκε μετά το 15’ να… παραδίδεται στα λάθη της, με την αμυντική λειτουργία να είναι ξανά προβληματική και να δίνει δικαιώματα, ενώ στην επίθεση σε πολλές φάσεις δεν κατάφερε να εκτελεί με καθαρό μυαλό.

Το β’ ημίχρονο χωρίς αλλαγές από Αλμέιδα και Τερίμ. Το ματς δεν είχε τον έντονο ρυθμό του α’ ημιχρόνου και στο 54’ είχαμε το πρώτο αξιοσημείωτο. Αντεπίθεση με τον Ιωαννίδη να κάνει την κούρσα και να δίνει σωστή πάσα στον Μπερνάρντ, εκείνος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά αστόχησε σε πλεονεκτική θέση. Ωστόσο υπήρχε υπόδειξη για οφσάιντ. Στο 55’ ο Μπακασέτας έδωσε στον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή. Αυτός τη σήκωσε και έκανε το σουτ με τη μία με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 57’ μάλιστα ο Αλμέιδα επενέβη με τετραπλή αλλαγή! Οι Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Πόνσε μπήκαν στην αναμέτρηση αντί των Μάνταλου, Τσούμπερ, Σιμάνσκι και Γκαρσία. Ο Τερίμ στο 61’ έβαλε Μαντσίνι και Μλαντένοβιτς αντί των Χουάνκαρ και Βέρμπιτς.

Η ΑΕΚ πήρε την μπάλα στα πόδια της και έψαχνε την μία καλή φάση για γκολ. Στο 63’ η κεφαλιά του Γιόνσον έφυγε άουτ, ενώ στο 65’ σέντρα Ελίασον, απομάκρυνση Αράο, σουτ του Αραούχο στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έπεσε και μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι πριν βρει την μπάλα παίκτης της ΑΕΚ. Στο 70’ ο Αλμέιδα επενέβη για τελευταία φορά στο παιχνίδι με τον Αμραμπατ αντί του Γιόνσον. Ο Πινέδα πήγε στον άξονα με τον Γκατσίνοβιτς δίπλα του. Ο Αμραμπατ πήγε δεξιά, το Ελίασον αριστερά και ο Αραούχο παρέμεινε σε ελεύθερο ρόλο. Ο Αλμέιδα στο τελευταίο 20λεπτο τα έπαιξε όλα για όλα για να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Στο 73’ ο Ιωαννίδης βρήκε χώρο, κινήθηκε και σούταρε από το όριο της περιοχής για άουτ. Στο 75’ η ΑΕΚ είχε φάση με σουτ του Αραούχο που κόντραρε σε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση του η κεφαλιά του Πόνσε έφυγε άουτ. Στο 79’ μπήκε ο Λημνιός στην θέση του Μπερνάρ, ενώ παρά την πίεση της ΑΕΚ δεν έφτιαχνε μεγάλη φάση για γκολ. Στο 87’ ο Βιλένα πήρε την θέση του Τσέριν και αυτή του Μπακασέτα πήρε ο Πέρεθ. Στο 92′ ο Γκατσίνοβιτς με εκτέλεση φάουλ κοντά στην περιοχή, ανάγκασε σε σπουδαία επέμβαση τον Ντραγκόφσκι. Στο 96′ ο Αμραμπατ γέμισε, ο Πόνσε έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ…

Και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς με την τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ να πάρει… κάτι, αλλά έχασε για 2η φορά φέτος (ήττα με 2-0 στην Κρήτη με τον ΟΦΗ τον περασμένο Οκτώβριο).

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1

Γκολ:

  • 5’ Βίντα σουτ 0-1
  • 32’ Μπακασέτας σουτ 1-1
  • 34’ Ιωαννίδης σουτ 2-1

Κίτρινες: Μπερνάρ (71’), Ιωαννίδης (85’), Ακαϊντίν (91′) – Σιμάνσκι (25’), Γιόνσον (27’)

Κόκκινες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88′ Βιλένα), Βέρμπιτς (61′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (79′ Λημνιός), Μπακασέτα (88′ Πέρεθ), Ιωαννίδη.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57′ Πινέδα), Γιόνσον (70′ Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57′ Αραούχο), Γκαρσία (57′ Πόνσε).

O MVP του Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ ο πιο σταθερός που έδωσε πολλά καθ’ ολη τη διάρκεια του ντέρμπι ήταν ο Νίκλας Ελίασον. Αλλά ήταν ένας και δεν έφτανε…

Το κλειδί του Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Η καθίζηση της ΑΕΚ μετά το 10′. Ανεξήγητο…

Τα γκολ του Παναθηναϊκός – ΑΕΚ




Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X