Μπακασέτας: «Δεν ξέρω πως θα είναι να παίζω κόντρα στην ΑΕΚ»

Μπακασέτας: «Δεν ξέρω πως θα είναι να παίζω κόντρα στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Οι δηλώσεις του Τάσου Μπακασέτα για το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη νίκη επί της ΑΕΚ έθεσε ως μοναδικό στόχο, ο μέσος του Παναθηναϊκού, Τάσος Μπακασέτας, στο Match Programme της ΠΑΕ, ενόψει του ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των playoffs.

O αρχηγός της Εθνικής, τόνισε ότι «τριφύλλι» μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλει αντίδραση η οποία θα έχει και διάρκεια, προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά πρωταθλήματος, μίλησε για την προσαρμογή του στην ομάδα, αλλά και τις διαφορές του πρωταθλήματος από την ημέρα που αποχώρησε μέχρι και την επιστροφή του, ενώ αναφέρθηκε και στον οδυνηρό αποκλεισμό της Εθνικής από τη Γεωργία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η ομάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει πια χαρακτήρα τελικού για τον Παναθηναϊκό. Πώς μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα η ομάδα;

«Σε τέτοιες περιπτώσεις το μοναδικό που βοηθάει για να αντιστραφεί το κλίμα είναι να κερδίζεις τα παιχνίδια. Στο ματς με την ΑΕΚ η νίκη είναι μονόδρομος κι εκεί πρέπει να στοχεύσουμε. Είναι παιχνίδι στην έδρα μας και οφείλουμε να μπούμε δυνατά απ’ τα πρώτα λεπτά, να δείξουμε πόσο πολύ θέλουμε τη νίκη και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας από την αρχή.»

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ γνωρίζονται καλά. Δεν υπάρχουν μυστικά και κρυφά χαρτιά. Πού θεωρείς ότι θα κριθεί το παιχνίδι; Θα εξαρτηθεί απ’ τη μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα;

«Δεν υπάρχουν μέρες στο ποδόσφαιρο! Είναι καθαρά θέμα κατάλληλης προετοιμασίας, περισσότερο σε ψυχικό επίπεδο. Οι ομάδες έχουν παίξει μεταξύ τους και γνωρίζονται. Επίσης, δίνουν αγώνες κάθε 2-3 μέρες, άρα υπάρχει και ρυθμός. Σίγουρα κάποιες φορές υπάρχει και η σωματική κούραση που είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όμως είναι καθαρά θέμα του πώς προετοιμάζεσαι. Πώς προετοιμάζει ο καθένας ξεχωριστά τον εαυτό του για τέτοιου είδους παιχνίδια…»

Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής στα play offs είναι θετική ως προς τον ρυθμό και την ένταση των αγώνων. Είδαμε ανοιχτά παιχνίδια, με τις ομάδες να παίζουν επιθετικά τόσο στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ όσο και στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Τι αγώνα περιμένεις σ’ αυτό το ντέρμπι;

«Η αλήθεια είναι πως η μοναδική ομάδα που δεν έχω αντιμετωπίσει σε ντέρμπι μετά την επιστροφή μου, είναι η ΑΕΚ, οπότε δεν ξέρω ακριβώς μέσα στο γήπεδο πως θα είναι παίζοντας απέναντί της. Έχω παρακολουθήσει πάρα πολλά παιχνίδια της, αλλά είναι άλλο πράγμα να βρίσκεσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι λογικό να υπάρχει ρυθμός στα παιχνίδια.

Υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα παικτών, υπάρχει δίψα για τη νίκη, υπάρχει πάθος γιατί ούτως ή άλλως στα ντέρμπι χρειάζεται το πάθος, οπότε θεωρώ ότι θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Είναι και η ΑΕΚ μια ομάδα που πηγαίνει το παιχνίδι πολύ στην προσωπική μονομαχία… Εμείς όμως γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε απ’ το πρώτο λεπτό τον ρυθμό μας στο παιχνίδι, ώστε να μην επιτρέψουμε στην ΑΕΚ να δημιουργήσει ευκαιρίες.»

Το συγκεκριμένο ματς είναι από εκείνα που ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγάλει αντίδραση και να δείξει χαρακτήρα. Κι η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα έχετε δείξει πως έχετε τον τρόπο και βγάζετε αντίδραση σε δύσκολες στιγμές πανηγυρίζοντας μεγάλες και κομβικές νίκες…

«Ναι, η αλήθεια είναι πως βγάζουμε αντίδραση σαν ομάδα αλλά το ζήτημα είναι να έχουμε διάρκεια στα αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που μας έχει στοιχίσει μέχρι τώρα και θεωρώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε τον τρόπο για να το αλλάξουμε.»

Η διαφορά των έξι βαθμών απ’ την κορυφή δημιουργεί μια επιπλέον πίεση στην ομάδα;

«Είτε στο +6 αν ήμασταν, είτε στο -6, η πίεση δεν αλλάζει. Απλά είναι για διαφορετικά πράγματα. Αν είσαι στο +6, θέλεις να διατηρήσεις τη διαφορά, τώρα που είμαστε στο -6 θέλουμε να μειώσουμε. Σ’ αυτή τη φάση του πρωταθλήματος όλοι παίζουν με όλους και όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα και θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Οπότε το ματς με την ΑΕΚ είναι κλειδί και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να το κερδίσουμε.»

Έχοντας πρόσφατη και την ήττα από τον ΠΑΟΚ, που αποδίδεις τις αυξομειώσεις που παρουσιάζει η ομάδα σε επίπεδο αποτελεσμάτων;

«Νομίζω ότι έχει να κάνει καθαρά με το θέμα της συγκέντρωσης. Όταν παίζεις στην έδρα σου ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και ουσιαστικά στο πρώτο λεπτό δέχεσαι γκολ, στη συνέχεια πρέπει να βάλεις τη διπλάσια και τριπλάσια ενέργεια για να γυρίσεις το αποτέλεσμα. Ισοφαρίσαμε τον ΠΑΟΚ αλλά και πάλι δεχτήκαμε ένα γκολ απ’ το πουθενά, όπως και το πρώτο. Χάσαμε μεγάλες ευκαιρίες -ορισμένες σε απίθανες καταστάσεις όπως η διπλή ευκαιρία του Γεντβάι ή το δοκάρι του Ιωαννίδη που η μπάλα βρίσκει στον Παλάσιος- δεν μπήκαν τα γκολ κι έτσι ηττηθήκαμε. Η εικόνα μας δεν αντικατοπτρίζει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Όμως όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος…»

Έχουν περάσει δύο μήνες από τη μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό σε ένα διάστημα απαιτητικό και δύσκολο με πολλή πίεση και συνεχόμενους αγώνες. Νιώθεις ότι έχεις προσαρμοστεί;

«Δεν είμαι άνθρωπος που βρίσκω δικαιολογίες. Γι’ αυτό ήρθα στον Παναθηναϊκό! Για τέτοιου είδους παιχνίδια και δύσκολες καταστάσεις. Δεν περίμενα ότι θα βρω μια εύκολη κατάσταση. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, υπάρχουν πολλά παιχνίδια κι απ’ τη στιγμή που αποφάσισα να έρθω εδώ, θεωρώ και τον εαυτό μου έτοιμο. Η προσαρμογή μου δεν ήταν δύσκολη δεδομένου ότι είμαι απ’ την Ελλάδα. Στο μόνο που μπορεί ακόμα να θέλω λίγο προσαρμογή είναι κάποιες συνεργασίες με τους συμπαίκτες μου. Μέσα απ’ τα παιχνίδια και τις προπονήσεις όμως το βρίσκεις αυτό…»

Έχοντας παίξει στην Τουρκία γνωρίζεις καλύτερα απ’ οποιονδήποτε το μέγεθος και την εμβέλεια του Φατίχ Τερίμ. Εκεί ήσασταν αντίπαλοι, εδώ βρίσκεστε στην ίδια ομάδα. Πώς είναι η συνεργασία με τον κόουτς;

«Επειδή έχω παίξει στην Τουρκία και έχουμε βρεθεί και αντίπαλοι, γνωρίζω πόσο πολύ σέβεται τον Φατίχ Τερίμ ο τουρκικός πληθυσμός και ειδικά οι οπαδοί της Γαλατασαράι με την οποία έκανε σπουδαία πράγματα. Είναι ένας προπονητής που έχει νοοτροπία νικητή. Δεν μπορεί να αποδεχτεί εύκολα την ήττα. Θέλει πάντα να κερδίζει, είναι πρωταθλητής όπως δείχνει και το ιστορικό του και πάντα προσπαθεί για το καλύτερο για την ομάδα του. Οπότε θεωρώ ότι έχουμε κάποια κοινά χαρακτηριστικά στη συνεργασία μας, που κυλάει πολύ καλά.»

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα βρήκες σε καλύτερη κατάσταση το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ναι, απ’ όταν έφυγα θεωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση το πρωτάθλημα. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, κάτι που δεν υπήρχε όταν ήμουν και πάλι εδώ. Έχουν έρθει περισσότεροι καλοί παίκτες, έχει ανέβει το επίπεδο και ελπίζω τα επόμενα χρόνια να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται ότι διανύει μια καλή περίοδο. Το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό, οι ελληνικές ομάδες έχουν καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη και η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Είναι αρκετά αυτά τα στοιχεία για να μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει πρόοδος και βελτίωση;

«Πράγματι είναι μια καλή περίοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά νομίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε για να θεωρούμαστε μια χώρα που λειτουργεί στον απόλυτο βαθμό όσον αφορά το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Σίγουρα υπάρχει βελτίωση, αλλά δεν θεωρώ ότι μπορούμε ακόμα να παινευτούμε σ’ αυτό το κομμάτι. Σαν χώρα έχουμε πολλά να κάνουμε για να μπορούμε κάποια στιγμή να πούμε ότι “ναι, τώρα πατάμε γερά στα πόδια μας και βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο”. Λείπουν οι υποδομές, λείπει κι η καθοδήγηση, οπότε θεωρώ ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί ως χώρα αλλά και για να βγάζουμε περισσότερους Έλληνες παίκτες.»

Ας πάμε στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα… Κοιτάζοντας πίσω, σε όσα συνέβησαν με τη Γεωργία, ποιες είναι οι σκέψεις σου;

«Δεν έχω σκέψεις… Η πληγή δεν θα φύγει. Είναι πολύ λυπηρό κι η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα άδειασμα όσον αφορά το ψυχικό κομμάτι… Ήταν μια ευκαιρία! Ήταν μια ευκαιρία για κάτι που παλεύαμε να χτίσουμε για αρκετά χρόνια προκειμένου να βρεθούμε σ’ αυτή τη φάση ώστε να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά το θέμα είναι, όταν θα υπάρξει η επόμενη ευκαιρία να είμαστε αυτοί που θα την αρπάξουμε για να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει.»

Θεωρείς ότι αυτή η εμπειρία θα κάνει την ομάδα πιο δυνατή;

«Οφείλεις να γίνεις πιο δυνατός. Μέσα απ’ όλες αυτές τις καταστάσεις κάτι μαθαίνεις. Κι όταν μαθαίνεις κάτι, κι ας είναι τόσο σκληρό για σένα, γίνεσαι καλύτερος. Το πιο εύκολο είναι να αφεθείς και να τα παρατήσεις. Εμείς δεν έχουμε δείξει σημάδια τέτοιας ομάδας, οπότε σίγουρα θα μας κάνει πιο δυνατούς, πιο αποφασιστικούς και θεωρώ ότι στο μέλλον θα το βρούμε μπροστά μας με θετικό πρόσημο.».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X