Η ΑΕΚάρα «καθαρίζει» απόψε και τον Παναθηναϊκό και φουλάρει για το Πρωτάθλημα! (21:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚάρα «καθαρίζει» απόψε και τον Παναθηναϊκό και φουλάρει για το Πρωτάθλημα! (21:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Μετά τον Ολυμπιακό παίρνει σειρά ο Παναθηναϊκός για την ΑΕΚ που πάει στην Λεωφόρο για το τρίποντο «καθαρίζοντας» και το «τριφύλλι» από την μάχη του τίτλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα απόψε για την ΑΕΚ στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό (21:00, Cosmote Sport 1, LIVE σχολιασμός enwsi.gr και μετάδοση από το ENWSI TV). Η Ένωση ξέρει πως με νίκη «τελειώνει» και τον Παναθηναϊκό από την μάχη του τίτλου και πάει στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ως πρωτοπόρος για να κάνει το άλμα τίτλου.

Μετά την άνετη εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας στην πρεμιέρα των playoffs, επέστρεψε ιδανικά από τη διακοπή, πανηγυρίζοντας τη σημαντικότατη επικράτηση επί του Ολυμπιακού στην OPAP Arena, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Ελίασον στο 90’+1’! Σε ένα παιχνίδι κατά τη διάρκεια του οποίου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα, η ΑΕΚ κατάφερε να… επιβιώσει και τελικά να πάρει το σπουδαίο τρίποντο που τη διατήρησε στη θέση του οδηγού, όσον αφορά την κούρσα του τίτλου.

Από την άλλη, για τον Παναθηναϊκό το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι ματς χωρίς αύριο. Οι «πράσινοι» είναι με την πλάτη στον τοίχο, με το πιστόλι στον κρόταφο, καθώς βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή και την αποψινή τους αντίπαλο, ενώ τέσσερις περισσότερους έχει ο ΠΑΟΚ.

Την περασμένη Κυριακή (31/3) ο Παναθηναϊκός γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 3-2 από τον ΠΑΟΚ, μένοντας πίσω στο σκορ από το 2ο κιόλας λεπτό, πριν ισοφαρίσει με τον Μπερνάρ στο 29’. Έμεινε εκ νέου πίσω στο 37’ και ουσιαστικά έμεινε εκτός διεκδίκησης του οτιδήποτε από το ματς στο 89’, όταν σκόραρε με πέναλτι ο Σβαμπ, με τον Μπερνάρ να μειώνει για το τελικό 2-3 στις καθυστερήσεις. Έτσι, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη μεγάλη νίκη που πανηγύρισε επί του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πριν τη διακοπή λόγω την εθνικών ομάδων και για την πρεμιέρα των playoffs, χάνοντας πολύ σημαντικό έδαφος στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πάει στην Λεωφόρο με μοναδικό πρόβλημα τον Στάνκοβιτς βάσει της επίσημης ενημέρωσης από την ΠΑΕ με τον Αλμέιδα που όπως συνηθίζει στα τελευταία ματς να μην ανακοινώνει αποστολή και να προσανατολίζεται σε αλλαγές.

Ο Στάνκοβιτς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό. Έτσι, ο Αθανασιάδης αναμένεται να παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, προερχόμενος και από την εξαιρετική εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ ο Αργεντινός τεχνικός έχει κρατήσει… κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά την υπόλοιπη ενδεκάδα.

Σε ό,τι αφορά στο πλάνο ενδεκάδας, πλην Αθανασιάδη που θεωρείται δεδομένος, στην τετράδα της άμυνας φαίνεται πως θα βρίσκεται ο Ρότα δεξιά με τους Βίντα-Μουκουντί στα στόπερ, ενώ αριστερά υπάρχει ντέρμπι με Χατζισαφί και Πήλιο.

Και από δω και πέρα όλα φαντάζουν ανοικτά. Είναι πιθανό το δίδυμο Γιόνσον – Πινέδα στον άξονα ή και Γιόνσον – Σιμάνσκλι, αλλά δεν αποκλείεται ο Μεξικανός να παίξει αριστερά και ο Λιούμπιτσιτς στην μεσαία γραμμή. Υπάρχει επίσης μια σκέψη για Ελίασον αριστερά και Άραμπατ δεξιά. Ο Τσούμπερ θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα, πίσω από τον φορ ή στα άκρα, ενώ υποψήφιος είναι και ο Μάνταλος. Στην κορυφή προβάδισμα έχει ο Λιβάι αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Πόνσε.

Το πλάνο του Παναθηναϊκού

Ο Φατίχ Τερίμ δεν θα έχει στη διάθεσή του για το αποψινό μεγάλο ντέρμπι τόο τον τιμωρημένο Παλάσιος, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα κόντρα στον ΠΑΟΚ, όσο και τον Σπόραρ, ο οποίος έμεινε εκτός προληπτικά, μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι του. Επιπλέον, εκτός αποστολής έμεινε και ο Σένκεφελντ, λόγω ενοχλήσεων στη μέση του, ενώ για το αποψινό παιχνίδι δεν υπολογίζονται ούτε οι Αϊτόρ, Ούγκο.

Έτσι ως πιθανή ενδεκάδα στους «πράσινους» δίνεται η εξής: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, Ακαϊντίν.

Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Κλαούντιο Περέιρα (Πορτογαλία)
  • Βοηθοί: Πέδρο Ριμπέιρο, Τιάγκο Κόστα
  • Τέταρτος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
  • VAR: Φάμπιο Μέλο
  • AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X