Ο φόβος της νίκης της και το κίνητρο των παικτών της ΑΕΚ Betsson

Ο φόβος της νίκης της και το κίνητρο των παικτών της ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την νίκη της ΑΕΚ Betsson επί του Αμαρουσίου και τις δηλώσεις του Ηλία Ζούρου

Η ΑΕΚ Betsson κέρδισε επιτέλους στην έδρα της για πρώτη φορά το 2024, το Μαρούσι, που συμπτωματικά ήταν και η τελευταία εντός έδρας νίκη πριν την χθεσινή. Πάλι όμως για να έρθει το ροζ φύλλο αγώνα, υπήρξαν καρδιοχτύπια, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε τίποτα να χάσει και έπαιζε ελεύθερα.

Θέμα κινήτρου

Είναι ένα θέμα πλέον, το τι κίνητρο θα έχουν οι παίκτες για να αγωνιστούν στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος. Θα πει κάποιος είναι επαγγελματίες και πρέπει σε κάθε αγώνα να δίνουν το 100%. Ισχύει αυτό, αλλά στην πραγματικότητα είναι δεδομένο ότι το να παίζει η ΑΕΚ με το κάτω γκρουπ και όχι το top-6 είναι κάτι που δυσκολεύει την κατάσταση. Ειδικά για τους ξένους παίκτες, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να μείνουν συγκεντρωμένοι και να τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι.

Το χθεσινό πρώτο ημίχρονο, ήταν χαρακτηριστικό καθώς η ΑΕΚ είχε κατέβει για να παίξει φιλικό. Καμία ένταση, καθόλου πάθος, δέχτηκε στο ημίχρονο 40 πόντους και μέχρι το 19ο λεπτό είχε κάνει πέντε φάουλ όλα και όλα, κάτι που έδειχνε και την… τρομερή διάθεση που είχαν. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντα είναι καλό να παίζουν οι Έλληνες περισσότερο, που αντιλαμβάνονται την κατάσταση καλύτερα και μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Η Ένωση γύρισε το σκορ και πέρασε μπροστά, έχοντας τρεις Έλληνες στην πεντάδα της, με τους Καράμπελα, Αγραβάνη και Νετζήπογλου να έχουν ένταση και ενέργεια.

Ο Έλληνας playmaker και πάλι ήταν πολύ καλός σε σχέση με τον Χολ, ενώ τον τελευταίο μήνα, εκτός από το οργανωτικό και τις ασίστ που μοιράζει έχει βελτιώσει πάρα πολύ το εκτελεστικό κομμάτι, ειδικά στο μακρινό σουτ, που είχε τραγικά ποσοστά από την αρχή της χρονιάς. Μοιάζει πλέον να σουτάρει με μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση, κάτι βέβαια που έρχεται μέσα από την δουλειά που κάνει στις προπονήσεις.

Ο Νετζήπογλου και αυτός ήταν πολύ επιθετικός κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα και μάλλον αδικείται από τα 11 λεπτά συμμετοχής που πήρε. Μαζί με τον Αγραβάνη, ξύπνησαν τους συμπαίκτες τους και με την βοήθεια των Κουζμίνσκας, ΜακΡέι και Ραντλ, τελικά πήραν την νίκη. Θα πρέπει να κοιτάξουν το θέμα κινήτρου στην ομάδα και να ετοιμάζουν πνευματικά τους παίκτες για τα επόμενα παιχνίδια, καθώς η ΑΕΚ ως ομάδα είναι σε τέτοια κατάσταση, που δεν μπορεί να λέει ότι θα κερδίσει παίζοντας περπατητά, ούτε ομάδες όπως το Μαρούσι και ο Απόλλωνας. Για αυτόν τον λόγο και επειδή καλό θα είναι να μην δώσει δικαιώματα στα επόμενα παιχνίδια, να εμφανίζεται πιο σοβαρή στην προσέγγιση των αγώνων. Το ότι δεν παίζει στο top-6 είναι καθαρά ευθύνη της ομάδας και των παικτών και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία επ’ αυτού.

Ο φόβος της νίκης

Ο Ηλίας Ζούρος στην συνέντευξη τύπου είπε μια ανατριχιαστική ατάκα, που όμως δυστυχώς έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Δήλωσε ότι η ΑΕΚ διακατέχεται από τον φόβο της νίκης. Καταλαβαίνει κανείς ότι όταν ακούγεται κάτι τέτοιο μετά από παιχνίδι με το Μαρούσι, κάτι δεν πάει καλά, όμως αν είμαστε ρεαλιστές, ισχύει.

Η Ένωση και οι παίκτες της, συνήθισαν να χάνουν, με τα απίστευτα αρνητικά ρεκόρ που έχουμε δει το τελευταίο τρίμηνο και πλέον όταν βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο με την νίκη, αρχίζουν και κάνουν τα πάντα λάθος. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και χθες, η διαφορά χάθηκε, οι τελευταίες επιθέσεις ήταν κακές και φτάσαμε μια άνετη νίκη να κρίνεται σε ένα σουτ του Γουντάρντ που ήταν άστοχο, χωρίς κανένας να του κάνει φάουλ για να τον στείλει στις βολές. Αν ήταν μια καλύτερη ομάδα από το Μαρούσι, η ΑΕΚ θα είχε χάσει και εχθές, με τον ίδιο τρόπο που έχασε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο προπονητής, είπε πως είχε πολλά προβλήματα μέσα στην εβδομάδα, αρκετοί παίκτες έλειπαν, που μπορεί εν μέρει να αποτελούν δικαιολογίες, αλλά εδώ μιλάμε ότι η ΑΕΚ έπαιζε απέναντι στο Μαρούσι, όχι τον Ολυμπιακό. Τέλος πάντων, έχουμε δει τόσα την φετινή σεζόν, όπου οποιαδήποτε λογική έχει πάει περίπατο. Η ΑΕΚ έτσι όπως παίζει, προκαλεί θλίψη και όσο το γρηγορότερο τελειώσει η φετινή χρονιά, τόσο το καλύτερο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X