ΑΕΚ: Τρεις ημέρες είναι λίγες για ν' αλλάξεις πράγματα, όχι όμως για να τα θυμηθείς

ΑΕΚ: Τρεις ημέρες είναι λίγες για ν' αλλάξεις πράγματα, όχι όμως για να τα θυμηθείς
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ καλείται να βρει το ρυθμό της και τον καλό εαυτό της κόντρα στον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έκανε ζημιά στον ρυθμό που είχε αποκτήσει η ΑΕΚ πριν από τη διακοπή, αυτή η διάρκειας τριών εβδομάδων αποχή από αγώνες, η φυγή κομβικών παικτών για τις εθνικές των πατρίδων τους, η χαλαρότητα των προπονήσεων για ένα διάστημα, τα αρκετά ρεπό.

Η δουλειά ενόψει Ολυμπιακού είχε διάρκεια τριών ημερών, επίσης το γεγονός ότι η Ένωση δεν τον είχε νικήσει ποτέ έως την περασμένη Κυριακή (31/03) στη νεότευκτη έδρα της σε αγώνα για το πρωτάθλημα, δημιούργησε ένα επιπρόσθετο άγχος που φάνηκε στο γήπεδο.

Όλα αυτά βέβαια, επαρκούν ως σκέψεις, εν μέρει κι ως δικαιολογίες για κάποιες ώρες. Σίγουρα όχι για περισσότερο, ειδικά με όσα έπονται…

Ο Ματίας Αλμέιδα κρατά το πάθος, την αγωνιστικότητα, την προσπάθεια έως το τέλος. Τη νοοτροπία της ομάδας που ενώ έβλεπε να απειλείται σοβαρά από τον Ολυμπιακό, έμεινε πιστή στη ιδέα του προπονητή για να ψάξει τη φάση που θα της έδινε το παιχνίδι.

Όπως κι έγινε. Όμως ξέρει καλά ο κόουτς της Ένωσης ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό (03/04, 21:00, COSMOTE SPORT 1 HD ) που παίζει τα ρέστα του για το πρωτάθλημα, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά, προς το καλύτερο για εκείνη.

Η ιδέα της ήττας σε ντέρμπι έχει απαγκιστρωθεί εδώ και 12,5 μήνες από τη σκέψη των παικτών της, έστω κι ως ενδεχόμενο.

Αυτό όμως, κάποια στιγμή θα συμβεί, ειδικότερα όταν με την απόδοσή σου φλερτάρεις περισσότερο απ’ ό,τι παλαιότερα με μια τέτοια συνθήκη.

Η ΑΕΚ πρέπει να βρει ξανά το παιχνίδι της, ή έστω ό,τι κοντινότερο σε αυτό. Το να αλλάξεις πράγματα σε τρεις ημέρες δεν είναι κάτι που γίνεται, το να τα θυμηθείς, ωστόσο, είναι μια πολύ πιο βατή αποστολή.

Έχει το manual, θα το επικαλεστεί ξανά

Η ενδεκάδα του αγώνα με τον Ολυμπιακό ήταν βγαλμένη από τα περυσινά playoffs. Ακόμα κι ο τερματοφύλακας ήταν ο ίδιος, με την απρόσμενη ενεργοποίηση του Αθανασιάδη, ο οποίος όχι απλώς στάθηκε, αλλά έκανε και τη διαφορά.

Άρα, το υλικό υπάρχει, το (σωστά δομημένο κι άκρως επιτυχημένο) εγχειρίδιο επίσης.

Επιπροσθέτως, ο Αλμέιδα έχει πλέον μια ακόμα πιο γεμάτη φαρέτρα. Πέραν του ότι όλοι τους είναι διαθέσιμοι, υπάρχουν επιπροσθέτως παίκτες όπως ο Λιούμπισιτς κι ο Πόνσε.

Ακόμα κι ο Αραούχο που πέρυσι έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι των playoffs λόγω τραυματισμού, είναι εδώ, έστω και για 30-35 ποιοτικά λεπτά. Αρκεί να πείσει πρώτα τον εαυτό του να συγχρονιστεί σωστά, έστω τώρα στο φινάλε.

Στην αυριανή μάχη της Λεωφόρου είναι αρκετά πιθανό να δούμε νέα πρόσωπα. Ο Τσούμπερ, που έμεινε εκτός αρχικού σχήματος για λόγους τακτικής, αναμένεται να ξεκινήσει κοντά στον φορ που λογικά, θα είναι και πάλι ο Λιβάι.

Επίσης, είναι αρκετά πιθανή η επιστροφή του Πινέδα στο “8”, κάτι που σημαίνει ότι ένας εκ των Γιόνσον ή Σιμάνσκι θα περιμένει στον πάγκο.

Βέβαια, επειδή έχει συμβεί σε κάμποσα ντέρμπι απέναντι στους πράσινους, δεν αποκλείεται η μετατόπιση του Πινέδα σε θέση έξω αριστερά, αντί του Γκατσίνοβιτς.

Ή ακόμα κι η χρησιμοποίηση του Ελίασον στο αριστερό φτερό, ώστε να παραμείνει δεξιά ο Άμραμπατ, ο οποίος προσφέρει πολλά πράγματα σε τακτικό επίπεδο βοηθώντας τα μέγιστα κι ανασταλτικά.

Επίσης, την πόρτα της ενδεκάδας “χτυπάει” κι ο Πήλιος που έμεινε εκτός αποστολής κόντρα στον Ολυμπιακό, αν κι ο Χατζισαφί τα πήγε καλά.

Όμως έπεται το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Κυριακή (7/04), το οποίο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Λεωφόρου, αναμένεται να είναι παιχνίδι κορυφής.

Άρα γενικά, ο Αλμέιδα καλείται να κάνει διαχείριση υλικού ώστε το αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται σε αυτή την τριάδα αγώνων, η οποία ξεκίνησε με την πολύ σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού.

Πηγή: SPORT24

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X