Εδώ, εδώ, εδώ στα Φιλαδέλφεια, εδώ η ΑΕΚ θα πάρει πρωτάθλημα ξανά!

Εδώ, εδώ, εδώ στα Φιλαδέλφεια, εδώ η ΑΕΚ θα πάρει πρωτάθλημα ξανά!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού που… μύρισε πρωτάθλημα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι αριθμοί ήταν αμείλικτοι. Διάβαζα πριν το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, πως υπήρχαν εξίμησι χρόνια που οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν νικήσει την ομάδα του Πειραιά στην έδρα τους. Μάθαινα πως είχαν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που η Ενωση είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να σας πω κάτι; Ο,τι ξέρατε, να το ξεχάσετε. Τα τεφτέρια πάλιωσαν, τώρα γράφεται αλλιώς η Ιστορία. Εκεί στα Φιλαδέλφεια, υπάρχει ο νόμος της ΑΕΚ. Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτήν την αθλητική ζωή, στο τέλος είναι πάντα πιο γλυκό.

Όπως εκείνο το γκολ του Μπατίστα στη Ρόδο πριν από πολλά χρόνια, όπως εκείνο του Μπλάνκο, όπως το λουκουμάκι του Γιακουμάκη. Αλλά αυτό που πέτυχε ο Ελίασον, που έδειξε πως δεν είναι… Σουηδός, αλλά Βραζιλιάνος κανονικότατος, είναι κάτι διαφορετικό. Και ξέρετε γιατί. Σας το έλεγα εδώ και μέρες. Αν η ΑΕΚ έπαιρνε αυτό το ματς, θα ήταν πλέον ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ετοιμασίες για τη φιέστα!

Για να συμβεί αυτό, υπήρξε ο νόμος της Φιλαδέλφειας. Υπάρχουν αναρίθμητα παιχνίδια κατά το παρελθόν με όλους τους αντιπάλους, που η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ή σχεδόν ισότιμη με εκείνους, αλλά οι λεπτομέρειες έγερναν σε βάρος της.

«Μιλούσαν» οι έδρες των ανταγωνιστών, το «Νταχάου» του ΟΑΚΑ, η κακή ψυχολογία που δεν βοηθά εκείνον που δεν είναι δυνατός. Αλλά είπαμε: πλέον, γράφεται αλλιώς η Ιστορία. Οπερ και εγένετο. Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε, παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Εχει ξεχάσει από πότε έχει να χάσει σε ντέρμπι, έφτασε τα 17 παιχνίδια με όλους τους ανταγωνιστές της που συνεχίζει αήττητη. Και εάν δεν χάσει, πως μπορεί να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα; Οσο και εάν φαίνεται κάπως σόλικο, η ΑΕΚ εάν δεν ηττηθεί στη Λεωφόρο και νικήσει τον ΠΑΟΚ, τότε νομίζω ετοιμαστείτε για τη φιέστα.

Ήδη, η ΑΕΚ ουσιαστικά ξεμπέρδεψε με τον Ολυμπιακό. Και να ξέρετε, το χειρότερο για τον Ολυμπιακό δεν είναι πως έχασε, αλλά ο τρόπος που έχασε. Κάνοντας σπουδαίο παιχνίδι, κυριαρχώντας για μεγάλο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, έχοντας σχεδόν όλες τις κλασικές ευκαιρίες, διαιτησία γλύκισμα και όμως έχασε ακόμα και τον πόντο. Η διαφορά του από την κορυφή έφτασε στους οκτώ βαθμούς και δεν έχει σταματημό όλο αυτό το πράγμα.

Το μάθημα με τον Αθανασιάδη

Αλλά χρήσιμα συμπεράσματα από το παιχνίδι έρχονται από τον Αθανασιάδη. Κόντρα στον ίδιο αντίπαλο που είχε πέρυσι γίνει όλο αυτό το σούσουρο πριν από εκείνο το ματς κυπέλλου, τα πράγματα έδειχναν ξανά οριακά. Οι ώρες μέχρι να φτάσουμε στην έναρξη του ματς ήταν γεμάτες ερωτήματα, συνεχές σούσουρο και μαυρίλα για την γκαντεμιά με τον τραυματισμό του Στάνκοβιτς και την αναγκαστική επαναχρησιμοποίηση του Αθανασιάδη. Δεν αλλάζω γνώμη για το κατά πόσον η ΑΕΚ θα πρέπει να αναβαθμιστεί στη θέση του τερματοφύλακα το καλοκαίρι, εκτιμώ πως θα έπρεπε να το είχε κάνει. Ωστόσο, δεν θεωρώ πως είναι για πέταμα κανένας από τους παίκτες του ρόστερ της. Από τη στιγμή που βρίσκονται εκεί και που ο Αλμέιδα πιστεύει σε αυτούς, δεν υπάρχουν και πολλά να συζητήσει κανείς. Είναι σημαντικό, πως ο Αθανασιάδης μπήκε με νοοτροπία νικητή και αυτοπεποίθηση, πως είναι ο τερματοφύλακας του περυσινού πρωταθλήματος.

Νίκησε χωρίς να είναι καλύτερη

Σε άλλα νέα, ουδείς μπορεί να μη δει στην ΑΕΚ ή να διαβάσει λάθος την εικόνα και τη συνολική εμφάνιση της ομάδας. Διότι, η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Ενδεχομένως επηρεάστηκε πολύ από την ακατανόητη διακοπή του πρωταθλήματος για τρεις εβδομάδες. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως στο ματς αυτό δεν πήγε καθόλου καλά. Νίκησε έχοντας για καλύτερο παίκτη τον τερματοφύλακα και τα δύο στόπερ της. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Η ΑΕΚ είχε πολλούς παίκτες σε ρηχά νερά. Κατά την κρίση μου, το μεγαλύτερο ζήτημα πάντα προκύπτει από την κοινή παρουσία των Σιμάνσκι και Γιόνσον στη μεσαία γραμμή. Αντιλαμβάνομαι πως ο Αλμέιδα θυσίασε ένα χαφ προκειμένου να εξουδετερώσει τον Φορτούνη που είναι ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού. Αλλά η ΑΕΚ δεν πήρε τίποτα και δεν θα μπορούσε να πάρει, από καταστάσεις με τον Πινέδα σε ρόλο που δεν του ταιριάζει.

Ο Πινέδα και το βάθος του ρόστερ

Διαβάστε τη συνέχεια

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X