Ένα και να σας καίει!!!

Ένα και να σας καίει!!!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό στο τέλος και είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ για το Πρωτάθλημα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ σε ένα πολύ μέτριο βράδυ της απέναντι στον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατάφερε στο τέλος να κάνει αυτό που ήθελε. Να σκοράρει με τον Ελίασον, να κερδίσει 1-0 και να γίνει και πλέον το ΑΦΕΝΤΙΚΟ για το Πρωτάθλημα!

Η Ένωση παραγωγικά ήταν πολύ μέτρια, αδυνατούσε να φτιάξει καθαρές φάσεις για γκολ και ο Γιώργος Αθανασιάδης την κράτησε όρθια με 4-5 σημαντικές αποκρούσεις. Ομως στο τέλος ο Ελίασον έδωσε τη νίκη με το… χτύπημα της κόμπρας!

Πλέον η ΑΕΚ έχει 65 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 63, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 59 και ο Ολυμπιακός είναι στους 57.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Τετάρτη (21:00) στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ένα και να σας καίει!!!

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια (τραυματίστηκε χθες ο Στάνκοβιτς), τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερά, τον Βίντα με τον Μουκουντί στα στόπερ, τον Σιμάνσκι με τον Γιόνσον στον άξονα, τον Αμραμπατ δεξιά, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Πινέδα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία. Για τον ΟΣΦΠ, ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια αντί του Πασχαλάκη, με Ροντινέι-Ορτέγκα στα άκρα και στόπερ Ρέτσο και Κάρμο. Ο Όρτα δεν ήταν διαθέσιμος με τον Μεντιλίμπαρ να βάζει στον άξονα τους Τσικίνιο και Έσε. Στο «10» ο Φορτούνης και στις δύο πτέρυγες οι Ποντένσε και Μασούρας, με Ελ Κααμπί φουνταριστό.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά λόγω του κόσμου και της αύρας και έψαχνε συνεχώς επιθέσεις και φάσεις. Στο 9’ είχε ένα σουτ ο Γκατσίνοβιτς που μπλόκαρε ο Τζολάκης, ενώ αμέσως μετά είχε μεγάλη φάση ο Ολυμπιακός με τον Μασούρα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και ο Αθανασιάδης να αποκρούει με την φάση να σταματά για οφσάιντ. Ο ΟΣΦΠ πίεζε ψηλά και εμπόδιζε την ΑΕΚ να οργανώσει το παιχνίδι της, ενώ έπαιζε γρήγορα την κόντρα και είχε κινδύνους απέναντι στην κιτρινόμαυρη άμυνα. Στο 16′ φωνές από τον Λιβάι Γκαρσία και την ΑΕΚ για αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Ρέτσο πριν μπει στη περιοχή του Ολυμπιακού για τετ α τετ, ο Γιουγκ και το VAR δεν έδωσαν τίποτε.

Η ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο έδειχνε να βιάζεται, ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού και ο Ολυμπιακός την κρατούσε μακριά από την περιοχή του. Μάλιστα, ήταν προβληματική στην ανάπτυξη της καθώς επέλεγε μακρινές μπαλιές. Και στο 26’ ήρθε η ώρα για την πρώτη μεγάλη φάση της ΑΕΚ, με τον Αμραμπατ και τον Ρότα από δεξιά να φτιάχνουν την φάση, ο Πινέδα να την παίρνει, ο Αμραμπατ να την πασάρει στον Γκατσίνοβιτς που σούταρε δυνατά λίγο άουτ. Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να φτιάξει απειλές πλέον με την ΑΕΚ πιο σφιχτή αμυντικά. Ωραία επίθεση της ΑΕΚ και πάλι από τα δεξιά στο 35’. Ο Άμραμπατ μοίρασε στον Ρότα μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε την προσποίηση και απέφυγε τον Τσικίνιο. Μετά μοίρασε στον Πινέδα που έκανε το σουτ, αλλά ο Ροντινέι απομάκρυνε. Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα αριστερά στο 40’, ο Ρέτσος πήρε μια κεφαλιά και από το κεφάλι του Σιμάνσκι κατέληξε άουτ. Στο 45+ νέο σουτ από τον Εσε που έβγαλε δύσκολα ο Αθανασιάδης και μετά ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά. Αμέσως μετά ο ΟΣΦΠ πίεσε ξανά. Κλέψιμο Τσικίνιο από μεγάλο λάθος του Ρότα, πάσα στον Ελ Κααμπί που σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Αθανασιάδης σωτήρια. Και έτσι τελείωσε το ημίχρονο, με την ΑΕΚ να δείχνει προβληματική στον άξονα με την δυάδα Γιόνσον-Σιμάνσκι στο παραγωγικό κομμάτι, ενώ τα εύκολα λάθη έδιναν έξτρα μπάλες στους «ερυθρόλευκους» για transition με 3-6 τελικές, και τους φιλοξενούμενους να έχουν καθαρές φάσεις για γκολ.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές από Αλμέιδα και Μεντιλίμπαρ. Όπως και στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο μέρος ο Γκατσίνοβιτς έχει την πρώτη τελική στο 47’. Ο Άμραμπατ τον τροφοδότησε αφύλακτο στο ημικύκλιο της περιοχής. Ο Σέρβος είχε περιθώριο να κάνει κοντρόλ, αλλά εκτέλεσε με τη μια με την μπάλα να πηγαίνει ψηλά. Στο 51’ ο Κάρμο είχε επαφή με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά Γιούγκ και VAR δεν έδωσαν ξανά τίποτε.

Στο 60’ ο Μπεντιλίμπαρ έκανε διπλή αλλαγή. Έβαλε Ζέλσον Μαρτίνς και Ναβάρο αντί Μασούρα και Ελ Κααμπί. Στο 62’ η ΑΕΚ βρήκε γκολ από κίνηση του Γκαρσία στον χώρο και πάσα… γκολ στον Αμραμπατ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 64’ από εξαιρετική σέντρα του Αμραμπατ, ο Γκαρσία βγήκε τετ α τετ αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ με το στήθος και έχασε την ευκαιρία να προλάβει να εκτελέσει. Στο 65′ σέντρα από τον Τσικίνιο με ξεπέταγμα και κεφαλιά του Ζέλσον άουτ από καλή θέση. Ο Αλμέιδα έκανε στο 70’ τριπλή αλλαγή με Μάνταλο – Τσούμπερ – Ελίασον αντί των Γκατσίνοβιτς – Σιμάνσκι – Αμραμπατ. Έτσι ο Ελίασον ήταν δεξιά, ο Πινέδα κοντά στον Γιόνσον και ο Μάνταλος κεντρικά, με τον Τσούμπερ αριστερά. Στο 77’ ο Αλμέιδα ρίσκαρε και έβαλε τον Πόνσε αντί του Ρότα. Αμέσως μετά χάθηκε η ευκαιρία του ματς με τον Βίντα να παίρνει την κεφαλιά, ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα, γύρισε το κορμί του σε άδειο τέρμα και βρήκε δοκάρι! Ο Μεντιλίμπαρ αμέσως έβγαλε τον Φορτούνη για να παίξει ο Γιόβετιτς.

Στο 82′ διπλή μεγάλη φάση ο Ολυμπιακός. Πρώτα με επέμβαση του Αθανασιάδη στον Τσικίνιο και μετά σουτ του Γιόβετιτς λίγο άουτ… Στο 86’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Λιούμπιτσιτς και έβγαλε τον Γκαρσία, με τον Πόνσε φορ. Στο 88′ ωραία κίνηση του Γιόβετιτς και σουτ λίγο έξω.

Και τελικά στο 92′ ο Ελίασον ευρισκόμενος μπροστά από Ρέτσο και Ορτέγα κάνει το τελείωμα για το 1-0 για φάση που ξεκίνησε από το κέντρο όπου έχασε τη μπάλα ο Γιόβετιτς! Ενα γκολ που ξεσήκωσε τους πάντες!

Από εκεί και πέρα όλα τελείωσαν. Η ΑΕΚ πήρε το ματς και είναι στην κορυφή, ΑΦΕΝΤΙΚΟ για τον τίτλο και φέτος!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0

Γκολ:

  • 92′ σουτ Ελίασον 1-0

Κίτρινες: Ρότα (51’), Σιμάνσκι (59’) – Ποντένσε (38’), Τσικίνιο (41’), Ρέτσος (57’), Φορτούνης (74’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (77′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70′ Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (70′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (70′ Τσούμπερ), Πινέδα, Γκαρσία (86′ Λιούμπιτσιτς).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90+3′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (79′ Γιόβετιτς), Μασούρας (61′ Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61′ Ναβάρο).

Ο MVP του ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Αθανασιάδης έκανε τα… πάντα. Έπιασε τα πάντα. Μέχρι να πάρει την σκυτάλη ο Ελίασον και να δώσει τη νίκη!

Το κλειδί του ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Οι αποκρούσεις στις πολλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού. Ο Αθανασιάδης την κράτησε απόψε όρθια. Από εκεί και πέρα έψαχνε το 1 γκολ. Και το βρήκε.

Τα γκολ του ΑΕΚ – Ολυμπιακός


Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X