Η ιστορία τώρα θα είναι αλλιώς

Η ιστορία τώρα θα είναι αλλιώς

Ο Ενωσίτης «διαβάζει» την Ιστορία της ΑΕΚ, πόσες φορές έκανε δύσκολη τη ζωή της και πόσες διαφορές έχει η αγέλη του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

AEK είμαστε και δεν είμαστε… χθεσινοί ΑΕΚτζήδες. Έχουμε δει πολλά, έχουμε βιώσει τα πάντα. Όταν είσαι ΑΕΚ κι ακούς γιορτή, ευκαιρία να τους τελειώσουμε, να καθαρίσουμε από τώρα… αλάργα. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που σε κάθε… μυημένο δημιουργεί ανησυχία γι΄αύριο. Καμιά αμφιβολία. Και οι μυημένοι καταλαβαίνουν απόλυτα.

Βάλτε κάτω όλα τα επαγγελματικά τουλάχιστον πρωταθλήματα της ΑΕΚ και προφανώς όχι μόνο, αλλά ας μείνουμε σε αυτά. Πάντα με το στανιό μέχρι την τελευταία στιγμή ή σχεδόν την τελευταία στιγμή. Όσο καλύτερη ομάδα και να είχαμε και μιλάμε για κάποιες από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι μόνο της ΑΕΚ.

Το παράδειγμα του ’96 και το καρδιακό με την Ξάνθη

Εδώ η καλύτερη, του 1995-96 δεν κατάφερε τελικά να το πάρει! Να παίρνεις διαφορές κι οκτώ κι εννιά βαθμών και να τις χάνεις και να κερδίζεις τελικά στο νήμα. Γιατί υπάρχει και κάτι άλλο… Όταν το πάμε μέχρι τέλους, κατά 99% ιστορικά το παίρνουμε. Κι ας μας έχει βγει η πίστη.

Ποιος ξεχνάει την προγραμματισμένη φιέστα με την Ξάνθη το 1994; Προηγηθήκαμε 1-0 μάλιστα και μας το έκαναν 1-2! Ασθμαίνοντας σώσαμε τον βαθμό με το τελικό 2-2 και χρειάστηκε να νικήσουμε στην Καλαμαριά προτελευταία αγωνιστική για να το πάρουμε και μαθηματικά. Προηγουμένως είχαμε απωλέσει διαφορά εννιά βαθμών και περίπου το ίδιο είχε γίνει και στην προηγούμενη σεζόν. Που το πήραμε τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό, καθώς είχε προηγηθεί η αυτοκτονία της Καλαμαριάς και πήγαμε στην Έδεσσα με το πιστόλι στον κρόταφο.

Η ΑΕΚ έχει άλλο DNA

Όλα αυτά τα ξέρουμε. Οπότε πάντα όταν ακούμε γιορτές, ευκαιρίες, θα τους τελειώσουμε κι όλα αυτά τα ωραία, διακριτικά απομακρυνόμαστε…

Όμως… Δεν είναι όλα πάντα τα ίδια. Δεν μπορεί πάντα να πηγαίνει έτσι. Ούτε η σημερινή ΑΕΚ είναι ίδια με προηγούμενες. Έχει άλλη ταυτότητα, έχει άλλο αγωνιστικό DNA, μια δυναμική που δεν έχει εμφανιστεί με την ίδια μορφή στο παρελθόν. Σε όσο υψηλό επίπεδο και να έχουμε βρεθεί, αυτή την δυναμική που έχουν προσδώσει αυτό το νέο γήπεδο και η συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα, αυτόν τον αέρα που δίνουν αυτά τα στοιχεία, δεν τον έχουμε βιώσει στο παρελθόν σε αυτή την μορφή. Είναι κάτι άλλο.

Πρωτάθλημα χωρίς νίκη σε ντέρμπι!

Σκεφθείτε για παράδειγμα πως ακόμη και οι καλύτερες ομάδες της ΑΕΚ στην δεκαετία του 1990 ή του 1970, αυτές τις επιδόσεις που σημειώνουμε στα ντέρμπι τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν θα μπορούσαν να τις φανταστούν καν.

Να περνάς από τις ιστορικές έδρες των αντιπάλων σου σερί και είτε να κερδίζεις, είτε να φέρνεις ισοπαλία στο τσακ κι ο άλλος να είναι ανακουφισμένος. Δεν τα έχουμε δει ξανά αυτά τα πράγματα. Εδώ παίρναμε πρωτάθλημα χωρίς νίκη σε ντέρμπι, όπως το 1991-1992.

Δεν θα χαθεί η ευκαιρία

Άρα όλα γίνονται, όλα μπορούν να αλλάξουν, όλα τα έργα μπορούμε τελικά να τα δούμε και άλλο έργο βλέπουμε από το καλοκαίρι του 2022 σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μην μιζεριάσουμε μπροστά σε μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε κυριαρχικό προβάδισμα από την 2η αγωνιστική των play offs. Και θα το πάρουμε. Ό,τι και να γίνει, θα το πάρουμε αυτό το προβάδισμα, δεν θα χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Θα το πάρουμε αυτό το προβάδισμα όλοι μαζί το βράδυ της Κυριακής στην OPAP Arena. Θα είμαστε ανίκητοι, για την ακρίβεια δεν θα γίνεται να μην κερδίσουμε. Θα αποδειχθεί αδύνατο. Θα υποταχθούν θέλουν δεν θέλουν. Θα φύγουν οκτώ βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Αυτό είναι το πεπρωμένο και δεν θα αλλάξει με κανένα τρόπο.

Ο Ενωσίτης

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X