Είναι καλύτερη, αλλά πρέπει και να το αποδείξει!

Είναι καλύτερη, αλλά πρέπει και να το αποδείξει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός και τα δεδομένα του…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα ντέρμπι που ενδεχομένως να κρίνει πάρα πολλά. Ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και να πλέει σε πελάγη ευτυχίας αφού ουσιαστικά για πρώτη φορά φέτος θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ωστόσο την ίδια ακριβώς στιγμή έχει ένα τεράστιο πονοκέφαλο, διότι εκ των πραγμάτων θα κληθεί να αφήσει αρκετούς παίκτες εκτός αποστολής.

Ακόμα όμως και αν προχωρήσεις στις εύκολες επιλογές και πάλι δεν είναι απλά τα πράγματα. Τι εννοώ; Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Ρότα, Σιντιμπέ, Πήλιος, Χατζισαφί, Βίντα, Μήτογλου, Μουκουντί, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Πινέδα, Λιούμπισιτς, Μάνταλος, Αμραμπατ, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Πισάρο, Φερνάντες, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Γκαρσία και Φαν Βέερτ είναι 26 παίκτες και μέσα σε αυτούς δεν έχουμε συμπεριλάβει καν τους Ζίνι, Ραντόνια. Οι έξι εκ των προαναφερόμενων πρέπει να κοπούν για να βγει η τελική 20άδα…

Κόβεις ένα στόπερ, ένα αμυντικό χαφ, δύο ακραίους, ένα φορ, αλλά και πάλι δε βγαίνουν τα κουκιά… Από τη μία η πολυτέλεια να έχεις ένα εξαιρετικό ρόστερ και από την άλλη να πρέπει να τους έχεις όλους στην τσίτα και να μην τους απογοητεύεις για να τους έχεις«ζεστούς» όταν τους χρειαστείς…

Το αγωνιστικό και οι γελοιότητες

Θα προσπαθήσω να εστιάσω μόνο στο αγωνιστικό, γιατί δε θέλω να ασχοληθώ με τις γελοιότητες του ερυθρόλευκου οργανισμού. Ηδη η γραφικότητά τους έχει τρυπήσει το βαρέλι. Μία με το ότι έπαιξε πολύ ο Μασούρας, αλλά δεν έπαιξε καθόλου ο… Πασχαλάκης. Οπότε τον έναν τον κούρασε η ΕΠΟ και τον άλλον τον αδρανοποίησε…

Δύο ότι ο διαιτητής, ο οποίος δεν τους κάνει, αλλά η ΑΕΚ έχει παίξει τρία εντός έδρας ματς με αυτό και έχει φέρει ισάριθμα 0-0! Συγκεκριμένα για το πρωτάθλημα, 0-0 με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2019-2020 και 0-0 με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2021-2022 και για το Κύπελλο 0-0 με τον Αρη φέτος!

Τρία, ότι θα έρθουν και θα ψάξουν να βρούνε ευκαιρία για να φύγουν. Το έχουν κάνει πολλάκις στο παρελθόν σε πολλά γήπεδα, αφορμή θα ψάξουν και τώρα. Το θέμα είναι να μην τους δοθεί σε κανένα σημείο του ντέρμπι. Από τη στιγμή που θα μπούνε στην Υπογειοποίηση, μέχρι την ώρα που θα φύγουν από αυτή…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με το συνονθύλευμα του πρώτου μισού της σεζόν. Ο Μεντιλίμπαρ τους έχει «δέσει» περισσότερο, αλλά ακόμα δεν είναι αυτό που λέμε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης για αυτό και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους.Υπάρχουν όμως πολλοί ποδοσφαιριστές με ατομική ποιότητα.

Στον Ποντένσε δεν πρέπει να δώσεις χώρο, τον Ελ Κααμπί πρέπει να βρεις τρόπο να τον έχεις εκτός περιοχής για να κάνει όσο το δυνατό λιγότερες επαφές μέσα σε αυτή. Τον Φορτούνη δεν πρέπει να τον αφήνεις να παίρνει τη μπάλα και να σε «χτυπάει» στην πλάτη της άμυνάς σου με τις μπαλιές του. Τον Ροντινέι πρέπει να βρεις τρόπο να του κόψεις τα ανεβάσματα και να τον χτυπήσεις περισσότερο στο αδύναμο σημείο του, την πλάτη του.

Για αυτό και δεν έχει σημασία, αν θα μπει το γκολ νωρίς όπως έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις. Το θέμα είναι να… μπει και ας είναι και στο 90’+8’. Η νίκη είτε με 1-0, είτε με 3-0, δίνει πάντα τρεις βαθμούς. Και αυτό προέχει αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ, η οποία το μόνο που πρέπει να σκεφτεί είναι το πως θα πάρει το ματς και δε θα έχει καμία απώλεια.

Ετσι δε θα της καίγεται καρφί για το τι θα έχει συμβεί στη Λεωφόρο. Εχουμε καιρό μέχρι εκείνο το παιχνίδι. Χώρια που αν κερδίσεις τον Ολυμπιακό, τον στέλνεις στο πολικό ψύχος του -8 και αποκτάς και επιπλέον αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι στο σημερινό «Δ» έχουμε κάνει μία σούπερ δισέλιδη ανάλυση με την εικόνα των δύο ομάδων βάσει των αριθμών που έχουν όλη τη χρονιά. Το Wyscout δεν είναι πανάκεια αλλά σου δίνει ξεκάθαρη εικόνα του πως παίζει κάθε ομάδα.

Η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα

Ξεπερνάω γρήγορα τα βασικά. Η ΑΕΚ είναι πρώτη στη βαθμολογία έχοντας πέντε βαθμούς περισσότερους από τους «ερυθρόλευκους». Εχει σκοράρει περισσότερες φορές 64 έναντι59 και θεωρητικά έχει δεχθεί λιγότερα τέρματα 25 έναντι 27 (αν και τα τρία είναι από το μηδενισμό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό). Οι δύο ομάδες έχουν τις ίδιες νίκες (18), αλλά η ΑΕΚ έχει πέντε λιγότερες ήττες (μία έναντι έξι). Μάλιστα η μία ήττα του Ολυμπιακού είναι από την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ το μεταξύ τους ματς στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» είχε λήξει ισόπαλο.

Η Ενωση έχει μεγαλύτερη κατοχή μπάλας στα παιχνίδια της (62,6% έναντι 60,4%), ενώ οι παίκτες της μεταβιβάζουν περισσότερο τη μπάλα (14.071 έναντι 13.137) και έχουν δώσει περισσότερες πάσες κλειδιά (129 έναντι 122). Επίσης σουτάρει περισσότερο (443 έναντι407), έχει πολλές περισσότερες επαφές μέσα στην αντίπαλη περιοχή (725 έναντι 663) και κερδίζει πολλά περισσότερα κόρνερ (196 έναντι 158).

Στο αμυντικό κομμάτι η ΑΕΚ δέχεται λιγότερα σουτ (177 έναντι 186), έχει καλύτερο ποσοστό στις εναέριες μονομαχίες (47,6% έναντι 45,4%) και επιτρέπει στον αντίπαλό της να αλλάξει μόλις 6,45 πάσες πριν ανακτήσει τη μπάλα, ενώ το αντίστοιχο στοιχείο του Ολυμπιακού είναι 7,13. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ κερδίζουν περισσότερα φάουλ από τους αντιπάλους τους 356 έναντι 269, ενώ βγαίνουν και λιγότερες φορές οφσάιντ (44 έναντι 53).

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει κάνει έξι περισσότερες σέντρες από την ΑΕΚ 589-583, αλλά η ΑΕΚ έχει πολύ καλύτερο ποσοστό στα πετυχημένα γεμίσματα καθώς το ποσοστό της είναι35,3% και αυτό του αντιπάλου της 30,6%. Επίσης έχει δώσει 13 περισσότερες κάθετες πάσες (183 έναντι 170), έντεκα περισσότερες στο τελευταίο τρίτο (1.647 έναντι 1.636).

Μετράνε επίσης και 14 περισσότερες «έξυπνες» πάσες (108 έναντι 94), αλλά και πάλι η ΑΕΚ έχει καλύτερο ποσοστό ευστοχίας (42,6% έναντι 37%). Οι φιλοξενούμενοι υπερέχουν ολοκληρωτικά μόνο σε μία κατηγορία. Στο ένας εναντίον ενός και ποσοτικά (849 έναντι 824)και βάσει επιτυχημένων ντριμπλών (62,1% έναντι 55,2%).

Η ΑΕΚ λοιπόν υπερέχει, αλλά δε φτάνει αυτό. Πρέπει να το αποδείξει και στο γήπεδο.

ΥΓ: Την ώρα που στη χώρα μας επικρατεί πανικός, ήρθαν δύο αποφάσεις της Δικαιοσύνης να δείξουν στον κόσμο πως ίσως -το τονίζω ίσως- δεν είναι όλα εντελώς σάπια. Αναφέρομαι στην καταδίκη τόσο του παιδοβιαστή Μίχου, όσο και της Πισπιρίγκου που δολοφόνησε το παιδί της. Αλήθεια μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθεί και ο δολοφόνος του Μιχάλη;

ΥΓ 2: Και τα υπέροχα νέα συνεχίστηκαν. Μετά την καταδίκη της Πισπιρίγκου, ήρθε η ώρα να κρατήσει και ο Αλέκος το λόγο του και να εγκαταλείψει τη δικηγορία! Αυτός το έλεγε με στόμφο! Δεν πιστεύω να είναι από αυτούς που δεν κρατάνε το… λόγο τους. Θα πέσω από τα σύννεφα!

ΥΓ 3: Επίσημο sold out το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τρεις μέρες πριν το ματς και μόλις 110διαθέσιμα VVIP εισιτήρια για τον ΠΑΟΚ που είναι σε εννιά μέρες… Και μιλάνε οι ανύπαρκτοι για τον κόσμο της ΑΕΚ!

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X