Πολλές οι προκλήσεις για την ΑΕΚ πριν τον Ολυμπιακό, αλλά η νίκη αξίζει ένα πρωτάθλημα!

Πολλές οι προκλήσεις για την ΑΕΚ πριν τον Ολυμπιακό, αλλά η νίκη αξίζει ένα πρωτάθλημα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τις ιδιαιτερότητες που κρύβει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και πόσα πολλά διακυβεύονται σ’ αυτό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιτέλους, επιστρέφουμε. Καλή η Εθνική ομάδα, θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα εάν είχε καταφέρει να κερδίσει την παρουσία της στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά σαν το πρωτάθλημα δεν έχει. Ειδικά το φετινό, που είναι φουλ ανταγωνιστικό και ακόμα ειδικότερο τώρα, που η ΑΕΚ ξεκινά με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό (και παράλληλα υπάρχει και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ). Δηλαδή, οι πρώτοι τέσσερις της βαθμολογίας σε μεταξύ τους συγκρούσεις. Το ενδιαφέρον στα ύψη.

Όταν μάλιστα κατανοεί κάποιος, πόσα διακυβεύονται για την ΑΕΚ σε αυτό το παιχνίδι, τότε αντιλαμβάνεται και το μέγεθος της πρόκλησης. Κατά την κρίση μου, με νίκη η Ενωση δεν γίνεται απλά φαβορί για το πρωτάθλημα (που έτσι κι αλλιώς είναι), αλλά κάνει ένα τεράστιο άλμα για την κατάκτηση του ξανά. Θα έχει θέσει νοκ άουτ έναν μπελαλίδικο αντίπαλο, δεδομένα θα αυξήσει τη διαφορά από έναν ή και δύο ακόμα ανταγωνιστές, θα επιβεβαιώσει στο γήπεδο πως είναι η καλύτερη ομάδα και ανίκητη στα ντέρμπι.

Να νικήσει πρώτα την… ΑΕΚ

Το… κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι πως η ΑΕΚ είναι στα καλύτερα της. Μη σας φαίνεται παράδοξο. Οποιος έχει μυηθεί δεκαετίες μέσα στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία, γνωρίζει πως είναι σπάνιες, μετρημένες στα δάχτυλα οι φορές, που ένα ματς που ξεκινούσε με ιδανικές προϋποθέσεις, κατέληγε σωστά. Τώρα θα είναι κατάμεστο το γήπεδο, ετοιμάζεται κορεό με χιλιάδες σημαίες, είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι. «Βρωμάει» η δουλειά, γι’ αυτό η ΑΕΚ πρέπει να νικήσει και τον κακό εαυτό της.

Ο τρόπος γι’ αυτό δεν θα είναι διόλου εύκολος. Δεν είναι μόνο πως πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι, που όλα μπορεί να συμβούν. Ούτε καν πως ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει βρει τρόπο να φύγει με νίκη από τη Νέα Φιλαδέλφεια από τη στιγμή που η ΑΕΚ επέστρεψε σε αυτήν. Είναι και πως με όλα όσα συνέβησαν – την εντυπωσιακή ανατροπή και πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, την ακατανόητη αναβολή της 2ης αγωνιστικής – μπέρδεψε πολύ το πράγμα.

Ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για την κατάσταση που θα εμφανιστούν οι δύο ομάδες. Προέρχονται από μεγάλη για την εποχή αποχή, είχαν αρκετούς παίκτες αμφότεροι να παίζουν σε εθνικές ανά την υφήλιο. Τουλάχιστον, αυτήν τη φορά για την ΑΕΚ οι προβλεπόμενες ημερομηνίες ήταν τέτοιες που επέτρεπαν στον Αλμέιδα να κάνει τουλάχιστον τρεις προπονήσεις με όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Ειδικά για τους Πινέδα και Λιβάι που είναι πιο κομβικοί και είχαν και τα μεγαλύτερα ταξίδια.

Ακραίες καταστάσεις

Οι κίνδυνοι που υπάρχουν για την ΑΕΚ από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν είναι μόνο αγωνιστικοί. Υπάρχουν και επιμέρους στοιχεία που μπορεί να καθορίσουν την κατάσταση. Για παράδειγμα, είναι η πρώτη φορά που θα ηγηθεί της αποστολής του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια ο κ. Κούγιας. Το παρελθόν του Κούγια με την ΑΕΚ είναι γνωστό. Ο τρόπος που κινείται και αντιδρά στα γήπεδα, έχει γίνει ουκ ολίγες φορές θέμα. Αρα, ο κίνδυνος είναι τεράστιος για την ΑΕΚ.

Ειδικά σε μια χρονική συγκυρία, όπου παρά την ακραία αντιπαράθεση που έφτασε μέχρι και τη Βουλή, την αποπομπή δύο κορυφαίων υπουργών της Κυβέρνησης, ο ελληνικός αθλητισμός κινείται σε τεντωμένο σχοινί με τις ενέργειες της ΔΕΑΒ. Μοιράζονται πλέον ποινές με το παραμικρό, ενώ από την άλλη υπάρχει αίσθημα ατιμωρησίας για ενέργειες παραγόντων και ομάδων που προκαλούν την κοινή γνώμη. Η ΑΕΚ δεν πρέπει να πέσει σε όποια παγίδα και να απενεργοποιήσει το «όπλο» της «OPAP Arena», έστω και εάν ακόμα δεν το έχει εκμεταλλευθεί αγωνιστικά.

Το παράδοξο με τον Γιουνγκ

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X