Η ΑΕΚ δεν παρακαλεί αλλά απαιτεί, γι αυτό και δεν θα καταθέσει έφεση

melissanidisΗ ΑΕΚ μεγαλώνει. Γιγαντώνεται. Και είναι ξεκάθαρο, πως αποτελεί θέμα χρόνου και μόνο να κυριαρχήσει σε Ελλάδα και να μεγαλουργήσει στην Ευρώπη. Ο Μελισσανίδης δουλεύει μεθοδικά και στοχευμένα. Κάθε μέρα και ένα λιθαράκι. Κάθε μέρα και πιο δυνατή. Και είναι εντυπωσιακό, πως αυτή τη φορά ο Μελισσανίδης – ένας εκ των πλέον συγκεντρωτικών και τελειομανών ανθρώπων που έχω γνωρίσει – εμπιστεύεται άλλους σε θέσεις κλειδιά. Με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, να είναι οι κορυφαίοι στον τομέα τους και να ξέρουν καλά ποιοι είναι οι στόχοι.

Η «μεταγραφή» του εμπορικού διευθυντή που μέχρι πρότινος εργαζόταν στον Ολυμπιακό και είχε εκτοξεύσει τη δυναμική της ομάδας του λιμανιού, είναι ενδεικτική των προθέσεων του Μελισσανίδη. Θέλει στην ΑΕΚ τους καλύτερους: τον Μπάγεβιτς «αφεντικό» στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τον Ρόκκα στο διοικητικό κομμάτι, τον Στράτο στο γήπεδο. Με εκείνον να έχει τη γενική εποπτεία. Να ελέγχει, να παρεμβαίνει, να συμβουλεύει, αλλά και να μαθαίνει δίπλα σε αυτούς.

Ο Μελισσανίδης στελεχώνει την ΑΕΚ με στελέχη πρώτης γραμμής. Δίπλα σε αυτούς, αξίζει να προσθέσει κάποιος την παρουσία των δικών του ανθρώπων. Ο γιος του, Γιώργος, ο αδερφός του, Ιάκωβος, είναι οι πιο στενοί οικογενειακοί άνθρωποι του Μελισσανίδη. Ο Γιώργος επωμίστηκε την υπόθεση του γηπέδου. Ο Ιάκωβος επανέκαμψε έπειτα από χρόνια για να βοηθήσει σε όλους τους τομείς. Αυτό είναι το μυστικό. Ικανά στελέχη και άνθρωποι που αγαπούν την ΑΕΚ να δουλεύουν γι’ αυτήν. Η χρυσή ισορροπία τεχνοκρατών και παραγόντων παλιάς κοπής.

Αυτός θα είναι και ο δρόμος για το μέλλον. Διαβάζω τις ανησυχίες σας για τι θα ακολουθήσει. Τα είχαμε πει παλιότερα, όταν βρισκόταν στην πρώτη γραμμή η διοίκηση της Ερασιτεχνικής. Ο Μελισσανίδης επιθυμεί να δυναμώσει την ΑΕΚ και να μην εξαρτάται από εκείνον. Του αρέσει το γερμανικό μοντέλο, τόσο σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και την εξουσία από τους φιλάθλους – μέλη, όσο και σε ό,τι αφορά τη διοίκηση της από ένα κράμα τεχνοκρατών και σημαντικών προσωπικοτήτων του «κιτρινόμαυρου» παρελθόντος.

Ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να είναι εκεί. Δεν είναι μόνο το ασυμβίβαστο από τον ΟΠΑΠ, αλλά και η καθημερινότητα του. Μόλις ξεκινήσουν τα έργα ο Μελισσανίδης θα περνά πολλές ώρες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι δουλειές του μεγαλώνουν διαρκώς. Η καθημερινότητα της ΑΕΚ έχει πολλές ανάγκες και αυτές θα έχει σημαντικούς παράγοντες που θα τις καλύπτουν. Οι δομές είναι σημαντικές για να λειτουργεί ομαλά η ομάδα και αυτό να έχει αντίκτυπο και να δίνει ηρεμία στο αγωνιστικό τμήμα. Και εκεί, τα πράγματα έχουν πάρει ήδη τον δρόμο τους.

Υ.Γ.: Επιτέλους έπειτα από πολύ καιρό (και με μεγάλη καθυστέρηση), η ομάδα άρχισε να λύνεται. Να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, να φορτώνει με πολλά γκολ τις αντίπαλες εστίες. Ο Δέλλας φάνηκε να λύθηκε και εκείνος. Είναι αναγκαίο να γίνει όσο πιο άνετος και χαλαρός ο δρόμος μέχρι την επιστροφή.

Υ.Γ.1: Για τις μεταγραφές, τις κινήσεις της ΑΕΚ και κάποια σχόλια, κρίνω σκόπιμα να ξεκαθαρίσω κάτι. Σε αυτή την ιστοσελίδα, έχουμε αποφασίσει να δουλέψουμε. Να ψάχνουμε, να βρίσκουμε, να παρουσιάζουμε και να αναλύουμε τις κινήσεις που θα κάνει η ΑΕΚ. Αν είναι καλές, θα φανεί στο γήπεδο. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να κάναμε απλά υψηλή κριτική όπως συνηθίζουν αρκετοί. Μόνο που αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, αλλά παραγοντιλίκι. Και θαρρώ πως στην εποχή που βρίσκεται η ΑΕΚ, η παρουσία τους είναι περιττή. Ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του, ας μην αντιγράφει και σχολιάζει απλά τους άλλους και όλα θα είναι καλύτερα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X