ΑΕΚ: Έτσι έκαναν την ανατροπή Μάνταλος και Πόνσε (ΦΩΤΟ)

ΑΕΚ: Έτσι έκαναν την ανατροπή Μάνταλος και Πόνσε (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Εκι Πόνσε και Πέτρος Μάνταλος φρόντισαν με την εμφάνισή τους να αλλάξουν τη μοίρα της ΑΕΚ και να την κρατήσουν στην κορυφή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα επικρατώντας 4-2 με ανατροπή στην OPAP Arena. Οι Ηπειρώτες κατάφεραν να σοκάρουν την Ένωση και να πάνε εκείνοι με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, αναδεικνύοντας ένα μπλαζέ ύφος από τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα στο πρώτο μέρος, το οποίο σπανίως εμφανίζουν επί των ημερών του.

Ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο η ιστορία ήταν διαφορετική. Μάνταλος και Πόνσε συνδυάστηκαν στα δύο γκολ που πέτυχε ο Αργεντινός και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη με όσα έκαναν στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκαν. Φυσικά το λιθαράκι του έβαλε και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς με το γκολ που πέτυχε αλλά και τη συνολική παρουσία του στο παιχνίδι.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια είδαμε την Τετάρτη πως μπορεί να στραβώσει ένα παιχνίδι, ακόμα κι αν παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο (που παρά τις απουσίες που είχε έκανε τη ζημιά του), αλλά και τη δυνατότητα του Αλμέιδα να μπορεί να αλλάξει κάθε ματς με τις μονάδες που έχει στον πάγκο του.

Έτσι μπήκαν και άλλαξαν το ματς

Η πρώτη κίνηση του Ματίας Αλμέιδα έγινε στο ημίχρονο, ρίχνοντας το χορτάρι τον Εσέκιελ Πόνσε αντί του Λιβάι Γκαρσία. Ίσως ο 26χρονος φορ από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο δεν ήταν σε θέση να παίξει περισσότερο (μιας και προερχόταν από τραυματισμό), ενώ στο πρώτο μέρος έδειξε τελείως έξω από τα νερά του.

Ο Πόνσε από την άλλη συνέχισε από εκεί που το άφησε, δίχως να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του (όπως και η ίδια η ΑΕΚ). Χρειάστηκε μόλις 12 ενέργειες για να κάνει τη διαφορά, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο γράφημα της Opta Stats/Perform.

ΑΕΚ: Έτσι έκαναν την ανατροπή Μάνταλος και Πόνσε (ΦΩΤΟ)

Ο Αργεντινός φορ μπήκε και τελείωσε το παιχνίδι ως ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές στο ματς. Συνολικά εκτέλεσε τρεις φορές, όλες τους μέσα στην περιοχή, και στις δύο που βρήκε εστία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Η συνολική αξία της απειλής του ήταν 0.53 xGoals, ένα όχι μικρό νούμερο που δεν συγκαταλέγεται όμως στις κορυφαίας επιδόσεις του.

Παράλληλα ο Πόνσε πλαισίωσε την άμυνά του με δύο κερδισμένες μονομαχίες, ενώ οι ενέργειες που έκανε στην περιοχή της ΑΕΚ είναι απομακρύνσεις στα τελευταία λεπτά όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεσε για να βρει κάποιο γκολ, κυρίως από στατικές φάσεις.

Ο Πέτρος Μάνταλος έκανε ένα εξίσου ουσιώδες αλλά πιο πληθωρικό παιχνίδι. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός μπήκε στο 57′ μαζί με τους Γιόνσον και Λιούμπιτσιτς και ολοκλήρωσε το παιχνίδι του με 31 ενέργειες με την μπάλα, παίζοντας κυριολεκτικά παντού στον αγωνιστικό χώρο, όπως φαίνεται στο γράφημα με τις ενέργειές του.

ΑΕΚ: Έτσι έκαναν την ανατροπή Μάνταλος και Πόνσε (ΦΩΤΟ)

Συνολικά δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του με στατικές μπάλες και οι δύο έγιναν ασίστ για τον Εσέκιελ Πόνσε. Η τελευταία ήταν για τον Βίντα στις καθυστερήσεις, αλλά η προσπάθεια του Κροάτη στόπερ πέρασε άουτ.

Συνολικά είχε 16/21 εύστοχες πάσες (με τις οκτώ από τις 21 να είναι στην επίθεση). Με τις δύο ασίστ που μοίρασε έφτασε τις πέντε στο πρωτάθλημα και είναι πίσω μόνο από τον Νορντίν Άμραμπατ και τον Νίκλας Ελίασον που έχουν έξι.

Ο πάγκος έδωσε τη λύση για την ΑΕΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει στη φαρέτρα του επιλογές για να φέρει τούμπα ένα ματς, παρά το γεγονός ότι είχε να διαχειριστεί απουσίες. Το πρωτάθλημα μπαίνει σε κρίσιμη καμπή και άπαντες θα χρειαστούν να είναι σε ετοιμότητα. Κάτι που για την ώρα το σύνολο της ΑΕΚ δείχνει σε μεγάλο βαθμό, δείχνοντας έτοιμο για την back-to-back κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πηγη: SPORT24

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X