Εφτιαχναν οι «μεγάλοι», έβαζαν οι «μικροί», ο Σενέκοβιτς έπαιρνε το τιμόνι (VIDEO)

Εφτιαχναν οι «μεγάλοι», έβαζαν οι «μικροί», ο Σενέκοβιτς έπαιρνε το τιμόνι (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

vlahos2Η περίοδος 1982-83 προσέφερε για την ΑΕΚ την έξοδο από τα «πέτρινα» χρόνια και την αναλαμπή της κατάκτησης του κυπέλλου. Ηταν μια σεζόν κατά την οποία η Ενωση είχε καλό υλικό στο δυναμικό της και αυτό που έλειψε για να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα, ήταν σταθερότητα, καλές επιλογές στους ξένους και ένας αξιόπιστος προπονητής. Το τελευταίο το είχε λύσει η τότε διοίκηση του Μιχάλη Αρκάδη στην ΑΕΚ, με τη συμφωνία με τον Χέλμουτ Σενέκοβιτς, που παρακολούθησε από τα επίσημα τη νέα του ομάδα μια μέρα σαν σήμερα του 1983, όταν η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Εθνικό (ισχυρό εκείνα τα χρόνια) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το παιχνίδι κρίθηκε από ένα γκολ του Βαγγέλη Βλάχου με κοντινή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Αξίζει πάντως να δει κάποιος εκείνο το γκολ. Οι έμπειροι της ομάδας (Αρδίζογλου και Νικολούδης) έκαναν την κομπίνα στην εκτέλεση του κόρνερ. Ο Γεωργαμλής έκανε τη γυριστή κεφαλιά και ο Βλάχος την προώθησε στα δίχτυα. Δύο δηλαδή από τα πιο επίλεκτα στελέχη της νέας γενιάς που είχε πλέον καθιερωθεί και ήταν έτοιμη να κάνει τη διαφορά για την ομάδα. Ο «Σέκι» ανέλαβε την επόμενη μέρα (ο Κώστας Νεστορίδης βρισκόταν υπηρεσιακά στον πάγκο της ΑΕΚ) και οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» στην κατάκτηση του κυπέλλου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”Kd358EVjdrQ” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X