ΑΕΚ: Πώς ο Πήλιος που καθιερώνεται βοηθά τον Γκατσίνοβιτς να... ανέβει

ΑΕΚ: Πώς ο Πήλιος που καθιερώνεται βοηθά τον Γκατσίνοβιτς να... ανέβει
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Πήλιος άργησε να βρει το δρόμο της ενδεκάδας της ΑΕΚ, ή μήπως όχι;

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είκοσι λεπτά, όλα κι όλα, μετρούσε ο Σταύρος Πήλιος με τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Ένωσης μέσα στο 2023. Δύο αλλαγές στα παιχνίδια κόντρα στη Λαμία και στην Κηφισιά κατά τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και πάλι πίσω στην ΑΕΚ Β για να γράφει συμμετοχές (10 με 2 γκολ) και να παραμένει ενεργός.

Το σχέδιο, ωστόσο, υπήρχε στο μυαλό ενός και μόνο. Για περίπου 6 μήνες, ο Ματίας Αλμέιδα δοκίμαζε -πέραν της ανταπόκρισής του στα τακτικά απαιτούμενα του δύσκολου τρόπου που επιλέγει η ΑΕΚ- τον 23χρονο αριστερό μπακ και πνευματικά. Τον κοιτούσε να προσπαθεί, να περιμένει υπομονετικά τη σειρά του, να δουλεύει για να μπει στο νόημα. Ίσως να ήταν έτοιμος και νωρίτερα, όχι όμως στο επίπεδο που ο προπονητής ήθελε ώστε να τον εμφανίσει.

Αυτό το πολύμηνο φροντιστήριο, αποδείχτηκε το ιδανικό εχέγγυο ώστε ο νέος μικρός ήρωας της κιτρινόμαυρης εξέδρας -‘’ανατρίχιασα όταν άκουσα το όνομά μου’’ δήλωσε μετά από το (εις διπλούν) σύνθημα που ακούστηκε για πάρτη του από την εξέδρα- να μπει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ όπως ακριβώς έπρεπε: έτοιμος και διόλου ψαρωμένος.

Πάντοτε σε συνδυασμό με τη γνώση του προπονητή ότι θα τον χρειαστεί τον Γενάρη, όταν δηλαδή θα απουσίαζαν οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι με την Εθνική Ιράν για τους αγώνες του Πανασιατικού Κυπέλλου.

Το ρίσκο που δεν ήταν καθόλου ρίσκο

Ο Αλμέιδα ετοίμαζε τον Πήλιο για να τον φέρει εκεί ακριβώς που ήθελε. Εύλογα όποιος το σκέφτηκε, θα απόρησε για το πώς θα μπορούσε να δείξει εμπιστοσύνη σε έναν ποδοσφαιριστή που είχε χρησιμοποιήσει ελάχιστα κι ενώ ερχόταν ένα βουνό δύσκολων υποχρεώσεων, ελλείψει των δύο Ιρανών.

Ακόμα και αυτό, έγινε με ‘’χειρουργική’’ ακρίβεια. Αρχικά δίνοντας του θέση βασικού σε παιχνίδια με μικρομεσαίους αντιπάλους και ακολούθως ρίχνοντάς τον όλο και περισσότερο στα βαθιά μέχρι να φτάσουμε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννενα κατάφερε να απενεργοποιήσει τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς.

Ο Πήλιος παίζει πλέον με αέρα βασικού, απολαμβάνει το ποδόσφαιρο καθώς είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ιδεών του Αλμέιδα, υποστηρίζοντας με ευκολία και συνέπεια το παιχνίδι πίεσης, έντασης και ταχυδύναμης που εφαρμόζει (και διδάσκει) ο Αργεντινός κόουτς. Τα ανεβάσματά του από αριστερά δημιουργούν κινδύνους, οι σέντρες του είναι εξαιρετικές, ενώ οι επιστροφές του στην άμυνα όπως ακριβώς τις περιμένει και θέλει ο προπονητής.

Παράλληλα, με τον Πήλιο να κερδίζει την εμπιστοσύνη του συνόλου, ανεβασμένος παρουσιάζεται και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ο οποίος βρίσκει το επίπεδο των συνεργασιών που είχε με τον Χατζισαφί και σε ένα δεύτερο πρόσωπο.

Η συζήτηση για το καλοκαίρι και το επίπεδο του ποδοσφαιριστή που θα αποκτηθεί για το αριστερό άκρο της άμυνας -μείνει, δεν μείνει ο Χατζισαφί που άλλωστε, όπως ομολόγησε ο Αλμέιδα, θα υπολογίζεται και ως στόπερ- θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό και από την ανταπόκριση του Πήλιου στα μεγάλα ζητούμενα της σεζόν, που είναι μπροστά. Διότι αν συνεχίσει έτσι, ίσως στο άμεσο μέλλον, να λογίζεται ακόμα περισσότερο ως η πρώτη επιλογή.

Πηγή: Sport24

Τάσος Καπετανάκος: «Ουτοπικό να δίνει η Αστυνομία που γνωρίζουμε εγγυήσεις για τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X