dellas lymperopoulos bagevicΜε τους οκτώ παίκτες που έχει ήδη κλείσει και μ’ όσους δεδομένα θα παραμείνουν από το φετινό ρόστερ, ένας κορμός αρχίζει ήδη να προκύπτει. Όμως ακόμα δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος που έχουν θέσει οι άνθρωποι της ΑΕΚ στον προγραμματισμό τους. Και αυτός ο στόχος κατά πως φαίνεται, είναι να βάλουν ήδη από του χρόνου στο ρόστερ, δυο ισάξιους (ή σχεδόν ισάξιους) παίκτες σε κάθε θέση. Δείτε πως έχουν κινηθεί στο θέμα των κεντρικών αμυντικών, δείτε την κίνηση να αποκτήσουν και Μάνταλο και Ζόριτς.

Επομένως είναι δεδομένο πως οι μεταγραφικές κινήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Πως θα μπορούσε άλλωστε; Μήνα Φλεβάρη είμαστε ακόμα. Μιλάμε για καλοκαιρινές μεταγραφές και ακόμα φοράμε πουλόβερ και μπουφάν. Η ΑΕΚ θα συνεχίσει να ψωνίζει και το ερώτημα είναι πως και πού. Για να το δούμε λίγο αυτό. Όχι τόσο με ονόματα, όσο με θέσεις μέσα στο γήπεδο. Κάτι, που κατά την ταπεινότητα μου, είναι σημαντικότερο. Διότι αν πρώτα κοιτάμε ποιούς θα πάρουμε και μετά που θα τους βάλουμε και τι ανάγκες υπάρχουν, βράσε ρύζι. Όχι πως τα ονόματα δεν έχουν την σημασία τους.

Θα ξεκινήσω από την λαοφιλή θέση του σέντερ φορ. Έχει ήδη τον Μπρέσεβιτς που σκοράρει κατά ριπάς. Μένει να δούμε αν θα το κάνει και του χρόνου, υπό διαφορετικές (και πιο δύσκολες) συνθήκες. Αλλά η ΑΕΚ θα το δοκιμάσει. Θα έχει και τον Αραβίδη, που είναι άλλο στιλ επιθετικού και μπορεί να αξιοποιηθεί και στα άκρα. Δεν ξέρω αν θα έχει τον Ντακόλ που ξεκίνησε καλά φέτος, αλλά συνέχισε και συνεχίζει με πόδια βαριά και ράθυμα. Την ξέρει την Β’ εθνική και δεν είμαι βέβαιος πως μπορεί να βρει στην αγορά, μια ανάλογη περίπτωση για τρίτη εναλλακτική λύση στην επίθεση. Σίγουρα πάντως η ΑΕΚ ψάχνεται ήδη για μια καλή περίπτωση σέντερ φορ. Ίσως και με το μυαλό και στην Σουπερλίγκα, αν αυτό είναι εφικτό. Πάμε παρακάτω.

Θα χρειαστεί επίσης και σίγουρα θα ψάξει, έναν ακραίο επιθετικό. Ο Πλατέλλας θα μείνει, ο Αραβίδης παίζει και στα άκρα, ο Ζόριτς επίσης μπορεί να παίξει και στα άκρα ενώ πιθανότατα θα μείνει και ο Γροντής. Δεν φτάνουν, ακόμα και αν γίνει η ανατροπή (κάτι που μου φαίνεται εως και απίθανο) και πείσει ο Πόποβιτς πως για την κακή παρουσία του φέτος, έφταιγε το γεγονός πως δεν έκανε προετοιμασία πέρυσι το καλοκαίρι. Ένας ακόμα εξτρέμ από την αγορά, θα έρθει.

Στην μεσαία γραμμή υπάρχουν ήδη πολλές επιλογές. Στον Κορδέρο, τον Ρόβα, τον Ανάκογλου, τον Γεωργέα, θα προστεθούν ακόμα ο Μάνταλος, ο Φαγιέ και ο Ζόριτς. Μια ακόμα προσθήκη είναι και εδώ στο πρόγραμμα. Ένας ακόμα μέσος θα αποκτηθεί, μένει να φανούν τα χαρακτηριστικά που θα έχει. Αν δηλαδή θα είναι «σκύλος» που θα δαγκώνει ή θα Κορδεροφέρνει.

Για να φτάσουμε και στην άμυνα. Στόπερ έχει αποκτήσει ήδη τρια και θαρρώ πως θα παραμείνει και ο Σταθάκης. Το σύνολο τέσσερα. Όλοι ταλαντούχοι και με γεμάτες σεζόν αλλά σχετικά νεαροί σε ηλικία. Γι αυτό και θεωρώ πως η ΑΕΚ κινείται και ψάχνεται, για την απόκτηση ενός έμπειρου και με παραστάσεις στόπερ, που θα καθοδηγεί τους υπόλοιπους. Και κλείνω με τα άκρα της άμυνας. Δεξί μπακ θα αποκτηθεί σίγουρα, καθώς δεν γίνεται πάλι του χρόνου να φτάσουμε Δεκέμβρη και να επιστρατευτεί ο Γεωργέας. Ακούω πως ψάχνουν και αριστερά, αλλά θαρρώ πως με Πεταυράκη και Τσουμάγκα μπορούν να καλυφθούν.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X