ΑΕΚ: Οι οκτώ διαφορετικές ζωές του Πινέδα και τα ταχύρρυθμα του Λιούμπιτσιτς ενόψει playoffs

ΑΕΚ: Οι οκτώ διαφορετικές ζωές του Πινέδα και τα ταχύρρυθμα του Λιούμπιτσιτς ενόψει playoffs

Ο Ορμπελίν Πινέδα δίνει λύσεις όπου του ζητείται περιμένοντας την ταχύτερη δυνατή εξοικείωση του Λιούμπιτσιτς στα νέα δεδομένα προκειμένου να τον ξεκουράσει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο 82ο λεπτό του αγώνα της Τούμπας, ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να μετατοπίσει τον Ορμπελίν Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας -καθώς πέρασε εκτός παιχνιδιού ο Λάζαρος Ρότα- αντί να χρησιμοποιήσει στο διάστημα αυτό τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος ήταν διαθέσιμος.

Ίσως λίγο οξύμωρο ως γεγονός, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι τις δύο φορές που ο Γάλλος έπαιξε σε παλαιότερα παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ ως βασικός, η ΑΕΚ επικράτησε με εκείνον να είναι ένας εκ των κορυφαίων. Έπαιξε για μισή ώρα και στον τελικό του Κυπέλλου, όπου επίσης είχε βοηθήσει σημαντικά.

Προφανώς ο κόουτς της ΑΕΚ αποφάσισε μέσα από συγκεκριμένο σκεπτικό, μη θέλοντας να ρίξει στα κρίσιμα τελευταία λεπτά έναν «κρύο» παίκτη απέναντι στον «ζεστό» Τάισον. Προτίμησε να στείλει απέναντί του τον κορυφαίο της Ένωσης ώστε να συνεχίζει την καλή δουλειά του Ρότα, θεωρώντας ότι με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Λιούμπισιτς και Αραούχο θα κρατούσε το κέντρο, όμως αυτό δεν συνέβη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πινέδα έκανε και εκεί τη δουλειά που του ζητήθηκε, πάλι σωστά και μυαλωμένα. Άλλωστε μέσα στο γήπεδο έχει πολλές διαφορετικές ζωές, οκτώ τον αριθμό, μη γίνουν και περισσότερες μέσα στη σεζόν. Έως σήμερα στην εν Ελλάδι θητεία του, έχει αγωνιστεί ως δεξί μπακ, αριστερό μπακ, αριστερό χαφ, εξάρι, οχτάρι, δεκάρι, επιθετικός και δεξί χαφ.

Ο «Λιούμπι» και η εκμάθηση

Το κενό που δημιουργήθηκε στη μεσαία γραμμή μετά την αλλαγή θέσης του Πινέδα, αποτέλεσε και την αχίλλειο πτέρνα της ΑΕΚ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Από το 82′ έως το 96′ ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκολία στη μεταφορά της μπάλας από τον κεντρικό άξονα προς τη μεγάλη περιοχή της Ένωσης, γεγονός το οποίο τον βοήθησε να κερδίσει κάμποσες στημένες μπάλες. Σε μία από αυτές τις στιγμές, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Αραούχο δεν κατάφερε να συνεισφέρει στον έλεγχο τη κατάστασης, ο Λιούμπιτσιτς δεν μπήκε στο νόημα του αγώνα, κάτι απολύτως λογικό για εκείνον. Ήταν το πρώτο ντέρμπι του, μπήκε σε αυτό χωρίς ρυθμό κι ενώ ο αντίπαλος ανέβαζε στροφές για να βρει γκολ, μοιραία δεν κατάφερε να βοηθήσει. Όμως είναι κι αυτό ένα αναγκαίο κομμάτι της διαδικασίας ένταξής του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Η ΑΕΚ θέλει τον Λιούμπιτσιτς περισσότερο ενεργό και επιδραστικό στα play offs, γι’ αυτό και ο προπονητής του έδωσε χρόνο στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν. Υπάρχουν ακόμα τέσσερα ματς μπροστά και λογικά σε κάποια από αυτά -γιατί όχι στο αμέσως επόμενο κόντρα στην Κηφισιά, στη Νέα Φιλαδέλφεια ή στο εντός με τον ΠΑΣ Γιάννινα- θα είναι και βασικός.

Προφανώς η ενεργοποίησή του σχετίζεται και με τον Πινέδα, ο οποίος αγωνίζεται non-stop εδώ και ενάμιση έτος, δίχως να του δίνεται καν σε κάμποσα παιχνίδια η δυνατότητα να γίνει αλλαγή για να έχει μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Έρχονται παιχνίδια τα οποία προσφέρονται για να καθίσει στον πάγκο και αυτό θα γίνει ώστε να μπει όσο το δυνατόν πιο «φρέσκος» στην σαφώς πιο απαιτητική διαδικασία των play offs.

Πηγή: sport24.gr

 

ENWSI TV: Tο ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με Καζαντζόγλου και Τσίλη (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X