Δύο ντέρμπι με κοινά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερους πρωταγωνιστές (VIDEO)

Δύο ντέρμπι με κοινά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερους πρωταγωνιστές (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kalitzakis-papaioannouΤα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό «γεννούν» πολλές φορές τρομερές ιστορίες. Ωστόσο, τόσο κοινά γνωρίσματα όπως στα ντέρμπι που έγιναν μια μέρα σαν σήμερα του 1992 και του 2003, είναι δύσκολο να βρει κάποιος. Η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε και τις δύο φορές στην «πράσινη» έδρα (ΟΑΚΑ και Λεωφόρο, αντίστοιχα), γνώρισε ισάριθμες ήττες, με πολύ κακές εμφανίσεις. Η ιδιαιτερότητα είναι πως πρωταγωνιστές στις «πράσινες» νίκες, ήταν δύο παίκτες που αργότερα φόρεσαν τη φανέλα της: ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Το 1992 η ΑΕΚ είχε πάρει κεφάλι στο πρωτάθλημα και όδευε ολοταχώς προς το πρωτάθλημα. Στο ντέρμπι είχε εμφανιστεί κατώτερη των προσδοκιών και δέχθηκε δύο γκολ από τον Σαραβάκο (το δεύτερο σπάνιας ομορφιάς) μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Η Ενωση προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν το κατάφερε. Βέβαια, έστω και αν έχασε το ντέρμπι γοήτρου, μπόρεσε να διατηρήσει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της και στο τέλος να είναι εκείνη που σήκωσε την κούπα του πρωταθλητή.

Στο παιχνίδι του 2003, η ΑΕΚ προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από αυτή την ήττα, έτρεξε ένα σερί 12 αγώνων με νίκες ως το φινάλε της σεζόν. Η Ενωση μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός την έκλεισε στα καρέ της. Ο Μιχαηλίδης κρατούσε καλά, ο Παναθηναϊκός ζήτησε δύο πέναλτι σε φάσεις με τον Λυμπερόπουλο και τελικά πήρε προβάδισμα με κοντινό πλασέ του νυν τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν μπροστά, ισοφάρισαν με βολίδα του Μαλαδένη. Στο δεύτερο μέρος, ο Βασσάρας ανακάλυψε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γεωργέα στον Κόλκα και ο Μπασινάς (επίσης φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα), έκανε το τελικό 2-1.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”NJQ4BK9ZH4E” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”Z1tGvRcbdOU” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X